Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Nairo destekçisi olarak...

Çarşı erkenden karıştı. Beklenen dört yapraklı yoncanın dağlık etaplara kadar birbirinden kopmadan devam etmesiydi ama yarışın dengesi erkenden bozuldu.
Bundan sonra ne olacağı beli olmaz. Arkada kalan GK'cıların panik yapmadan alınabilir türden riskleri alması gerekebilir. Paniğe gerek yok çünkü henüz 2 etap bitti.

Movistar'ın direktörü Unuzue "olur böyle şeyler" modunda olmasına rağmen Nairo çok da mutlu değil.
Zira bugün zaman kaybı kendi hatasından değil takımın hatasından kaynaklandı.
Nairo genç olduğundan takım üzerinde Contador misali bir hakimiyeti yok. Contador gerektiğinde telsize bile kafa tutar.
Bugün de peletonun içinde takımını iyi yönetti.
Nairo bunu yapamaz. Yapamayacağı için direktörün / takımın / telsizin taktiğine mahkum.
Movistar otomobili bence bugün uyudu maalesef.

Dağlık etaplara kadar kayıp zamanın telafisi oldukça zor. Dağlık etaplarda işler Nairo'nun Giro'yu kazandığı zamanki kadar basit değil. Nairo, Giro Stelvio etabında 2 dakikaya yakın gerideyken etap sonunda 4 dakikaya yakın öne geçmişti. Şu TDF'de imkansıza yakın elbette böyle bir şey. Dolayısıyla 3. ve 4. etapta klasiklerin ustası Valverde'nin Quintana'yı peşine takıp dağlık etaplara kadar aradaki farkı en azından 1 dakikanın altına indirmesi gerekiyor, riske girme pahasına. Hele ki hava yine yağmurlu olursa ne olacağı belli olmaz. Movistar'ın takım olması gerekiyor. Taktik olarak hatasız yönetilmeli. Ellerinde Nairo gibi bir cevher var.
Nairo olsam önümüzdeki yıl için kendime takım ararım, o ayrı :)

Scudo
bugünki etapta Contador'un Bennati'ye rüzgarda nereden gitmesini söylemesi çok acayipti. Geçen sene de Nibali böyle bi etapta BMC tam pelotonu bölecek iken uyanıp ön tarafa gelmişti. Hasılı bu adamlar yarışı çok iyi okuyor.

(link)

http://pelotonmagazine.com/wp-content/uploads/2014/07/nibali-bridge.gif

selam hangı etapların siprint tırmanış oldugunu nerden bulabilirim

Bugün nibali kadar bahtsız bi adam yoktu gitsin bi kurban kessin

@cemekan tur resmi sayfasından bakabilirsin. Etap profillerini gösteriyor oradan belli olur.

• Beğen
Tepkiler: cemekan
wala zaten ordayım da belirtilmemışş galiba net yada ben bulamadım.gecen yıllar vardı

image.jpg @cemekan

Bu şekilde belirtiliyor zaten. 3. Etap profili mesela üstteki. Sprint ile bitmesi beklenenler daha düz bir profile sahip.

Gerçi pave yollar var(4. Etap mesela) düz etaplar ama onlar da sprintle bitmez sanırım. 4-5 etabın sprintle bitmesi bekleniyor diye okumuştum.

Adam Hansen, geçen ay sakatladığı omzunun üstüne bugün düşünce omzunu çıkarttı görenler olmuştur ve sonuncu bitirdi bugün. Ama büyük tur bitirme serisini sürdürmeye kararlı, ''En ağrılı 3 hafta olacağı söylendi. Kahvaltıda bile ağrı yiyorum, gönderin lan!'' tarzı bir twit ile herkesin gönlünü bir daha fethetti!

Gelen akrabalara bisiklet yarışını anlatmaktan yorulduğum bir etap oldu. Eurosport'u olmayanlara eurosport aboneliği baktık yarış sonunda. :komik:

Gerçekten yarışta düz bir etapta olabilecek her türlü aksiyon vardı, tek üzüntüm keşke GK adayları arasındaki farklar bu kadar açılmasaydı.

Yarın Mur de Huy duvarı ile bitecek ve kimler kazanabilir şöyle bir bakalım; öncelikle Fleche Wallone kadar sert bir etap olmasa da o gün kazanan Valverde dışında, ilk 10da yer alan Albasini, Rodriguez, Vuillermoz, Fugslang ve Kelderman yine burada olacak. Onlar dışında Dan Martin büyük favorilerden, Kwitkowski bu etapı düşünüyor diye biliniyor. Sagan çok formda biliyoruz ama çok zor bir tırmanış fazla sert gelebilir ona. Wellens, bu etabı hedeflediğini daha önce de söylemişti bakalım o neler gösterecek. Büyük genel klasmancılar da boş durmayacaktır ama onlara kalmaz sanmıyorum. Bitime 5 km kala 1.3 km %8.1 ve ve 1.3 km kala Huy başlıyor %9.1 olmasına rağmen maksimum %19 evet doğru yazdım %19 hatta bazı noktalarda daha yüksekmiş.

Favorilerim; 1.Valverde 2.Albasini 3.Kwitkowski 4. Rodriguez 5. Dan Martin

upload_2015-7-6_3-12-23.png

@taner07

Cav de Renshaw beni cok erken yalniz birakti diyor... Ben ce cok akla yakin. Cavendish cok hizli pedal ceviren birisi ama, uzun süre yüksek tempo gidecek kadar gücü yok. Greipel, Kittel, Cancellara gibi azmanlara mahsus o..

Ne derseniz deyin zevkli bir finişti. Gorilin ilk sprint etabını alıp sonra da yatacağından eminim. TDF kazanmış gibi sevindi baksanıza. Cav moralini bozmasa takımı yıpranmasa burada etap kazanabilir çünkü Greipel faktörü kalmadı diye tahmin ediyorum. Froome ve contadorun ön grupta kalması diğerlerine bir gözdağı mahiyetinde idi özellikle Froomeun 7. olması gözlerden kaçmadı. Yağmurlu bir etapta dahi Froome un düşmemesi çok manidardı :D :D :D

internet üzerinden izlemek isteyen arkadaslar icin bir alternative adres de ben vereyim.

(link)

@Murat A
Bu yeni bir sey degil. Gecen sefer yine ayni hatayi yaptilar ve Valverde geride kaldi. Quintana bu sayede kaptan durumuna geldi. Bu sene yine ayni hata. Movistar gibi cok eski ve cok köklü bir takimin bu hatalari yapmasini anlamak cok güc.. (Reynolds, Banesto,.. Iles baleares ,.. Caisse df'Epargne) Üstelik Valverde gibi pelotonun en kurtlarindan birisi de aralarinda..
Nibali daha kötü duruma düstü.. Ama Pinot ve Peraud nun da bu duruma düstügünü görünce "olacagi varmis" demek geliyor icimden..

@taner07
Bir Iki favori de ben ekleyeyim, Cancellara, Tony Martin, Contador.....

Geri