Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Contador çok güçsüz, yapacak birşey yok. Adam yıllardır kazanıyor, katıldığı 13 turun 9'unu kazandı, ilk katıldığı tur hariç 2011'de yine duble denerken ve 2013'de de kariyerinin en formsuz dönemini yaşarken 2.liğe razı olmayıp atak yapıp 2.liği kaybetmişti. Bugün atak yaparken dişlerini sıkıyordu, Contador'u normalde atak yaparken bu kadar acı çektiğini görmezsiniz. Zaten bugün etaptan sonra, ''Kariyerimin en zor günlerinden biriydi. Ataklarımı ayaklarımdan çok yüreğimle yapıyorum'' diyerek noktayı koydu. Contador 2 gün boyunca yine deneyecek buna seven sevmeyen kimsenin şüphesi yok, büyük ihtimal birşey de yapamayacak ama deneyecek, neden mi? Çünkü o bir şampiyon :harika:

upload_2015-7-23_22-41-22.png

Scudo
arkadaşlar, an itibariyle eurosporttan bugünün özetlerini syrediyorum, haftaiçi hergün yaptığım gibi. neyseki cumartesi ve pazar extra bir işim çıkmaz ise alpdüez etabını ve paris finalini canlı syredeceğim eurosporttan. sizlere sorum şu ki kaç gündür takipteyim yarışı ama maalesef bu konunun tamamını okuyamadığımdan ve spikerlerin açıklamalarını duyamadığımdan(illaki bu konu hakkında yazılıp, konuşulmuştur) affınıza sığınarak soruyorum ve sizlerden acil cvp bekliyorum: selelerinin arkasındaki aparat nedir yaw? uzantı şeklinde olan ve neredeyse tamamına yakınının bisikletinde var olan şey! teşekkür ediyor, keyifli seyirler diliyorum... hoşça kalınız :)

@erphan bir çeşit gps aleti , bisikletçiler nerede hızları neler vs. diye ölçmek için. cihazın adı fox ama ingilizi eurosportunda fox tail diye bahsediyorlarmış. bu aletlerden gelen bilgiyide dimension data inceleyip , okuyup bizlere sunuyor. Örneğin inişlerde en yüksek hız kimindi vs.

• Beğen
Tepkiler: erphan
@taner07

Contador hayranlarının gönlünü fethettin,yüreklerine su serptin,yüzlerini gülümsettin bir nebze:komik: Bir Sky'lı olarak bende takdir ediyor ve katılıyorum dediklerine:)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve taner07
yüreğim Quintana'dan yanaydı ama... Froome'a helal olsun diyorum. Contador ve Nibali'nin atakları ise takdire şayandır. yine de bence Tour'un adamı Sagan'dır :) haftasonunu iple çekiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@erphan Şu bağlantıdan turun tüm verilerine ulaşabiliyorsun: (link)
Şuradan da canlı takip var. Tüm yarışçıları ya da favorilerinin tüm verilerini takip edebiliyorsun: (link) Skoda'nın TDF için yaptığı uygulamada da bu verilerin bazıları kullanılıyor: (link)

@Oğuzhan Y. 2010 öncesi kadar öldürücü etaplar yok zaten gördüğünüz gibi, Froome sadece 1 etapta herkesi bitirdi geri kalanlarda hiç kendini yormuyor, sadece ataklara karışılık veriyor , 3 haftayı da çok iyi çıkartabiliyor, dayanıklılığıda var. Son hafta 4 yokuş günü var ama heyecan sadece etap galibiyetleri ve podyum için görüyoruz, asıl heyecan yok yani tüm yokuşlar son günlere kalmasının hiç bir anlamı olmadı.

@Emrah Özşahin

Ben izleyememiştim çok teşekkürler.

Bardet bir etap kazanacak diyordum. Kazanmış :D

O ruble 32'lik mi yahu :confused:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/11794350_893980854001358_9024634714900666540_o.jpg

Gerek iş gerekse akşam vakti evde çocukla ilgilenme yüzünden bu yılki turu gece tekrarlarıyla izleyebiliyorum. Heyecanı korumak adına da etap sonucuyla ilgili hiç bir bilgi almamak için ne buraya ne de başka bir kaynağa bakıyorum. Bence her şeye rağmen zevkli bir yıl. Burada EurosportTurk ekibine neden yüklenildiğini de anlayabilmiş değilim. 89 Lemond-Fignon çekişmesinden bu yana Turu takip ediyorum. Uzun yıllar David Duffield, Sean Kelly gibi adamlardan dinledik. Resmen Eurosport ingilizcesi öğrenmiş, uzun etapları bu adamlar nasıl oluyor da izlettirmeyi başarıyor diye hayret ediyordum. Caner Eler, İnan Özdemir ve Sarper Günsal gibi adamlar Turun Türkçe de izlenilebileceğini kanıtladılar. Bırakalım da bazen az da olsa taraf tutsun (kaldı ki bu konuda suçlanan Sarper Günsal yayına dışarıdan katılan bir isim, tarafsız olma gibi bir zorunluluğu da yok), yanlı yorumlar yapabilsin, ya da şüphelerini dile getirsin. Yoksa yıllarca başka sporlarda seyir zevkimizin içine eden yorum katmaları yasak olan Trt spikerlerine mi dönsünler? Nedense her yayında Ligtv yorumcuları Gs'li, Okay Karacan Schumacher'ci, Gültekin Onay Bjk'lı, Murat Murathanoğlu Efesli, falan oluyor. Bunları bırakın da spordan zevk alın bence. Bana kalsa anlatıcının taraf olması, bunu bilmek ve karşı taraf kazanırkenki değişen ses ve yorum tonunu görmek daha keyifli bir durum :)

Bugün artık Nairo'nun son şansı en az 1-2 dakika alması lazım ki yarın için bir şansı olsun çünkü bir etapta Froome'a 3 dakika fark atamayacağı çok aşikar, bugün biraz farkı azaltabilirse yarına hem moral olur hem de şansı artar. Son 1 haftadır kaçışçılara çok fazla şans tanındı, bugün de kaçışa baştan belli bir süre verilecektir ama sonradan yakalanacaklarını düşünüyorum. Son yokuşa beraber gelinirse Nibali ve Contador'un bir şansı olmayacağı için Croix de Fer yokuşunda Astana-Tinkoff domestiklerini varını yoğunu ortaya koyup Nibali-Contador'un beraber bir atak yapıp etap için son tırmanışta savaşmaları lazımki ikisinden biri kazansın. Tabi bu kolay olmayacak çünkü Valverde hepsini kovalayacak ki ben olsam kovalamam çünkü belli bir yerden sonra duvara toslayabilir, Valverde'nin kariyeri bu tür olaylarla dolu, kendi gücünün sınırını bilmiyor ya da kabullenemiyor ve yapamayacağı ataklar yapıyor daha sonra da kaybedeceğinden çok daha fazla zaman kaybediyor. Eğer Valverde kovalarsa, Froome da onu kovalar ve Quintana da peşlerine takılır ki bu çok daha erken yarışın patlaması anlamına gelir.

Son tırmanışımız La Toussuire daha önce 2006 ve 2012'de geçildi. 2012'de etabı kaçışla kazanan Rolland olurken, yokuşu 45 dakika ile en hızlı çıkan Pinot-Froome ikilisi olmuş, Nibali onlardan 2 saniye daha yavaş gelmişti. Bugün 45 dakikanın altına inilecektir. Çok sert bir yokuş değil ama uzun ve düzensiz eğime sahip, 18 km %6.1 ortalama eğim. En zor yeri hemen girişi daha sonra giderek azalıyor hep ve ortada 1 km bir düzlük var, son 2-3 kmsi ise %4.5 ortalama eğime sahip yani buralara kadar beraber gelinirse fark yaratmak pek mümkün olmayacaktır, atak yapıp zaman kazanmak isteyen yokuşun başında yapmak zorunda.

upload_2015-7-24_13-27-43.png

upload_2015-7-24_13-28-20.png

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve Okan A
@taner07 Bugün Nibali ve Contador kader ortağı gibi yapışık çalışmalı belki de Sagan ile sprint kapısına dek kaçışa katılmalılar. Her ikisi de Glandon'a +1 dk civarı önde girse de keyiften mest olsak keşke.

Nairo için ise sanki La Toussuire başlangıcı atak için en ideal yer gibi duruyor. Nairo eğer Froome, Nibali ve Contador'un peşine takılmazsa Valverde'yi kaçışa domestik gönderir gibi kullanabilir.

@Okan A Glandon'a bir dakika önde girmeleri pek bir anlam ifade etmez ki önemli olan son yokuşa önde girmeleri :) Valverde kaçışa giremez çünkü adam zaten podyumda şuanda 3.sıradaki adam nasıl kaçışa girecek? :D

@taner07 Nibali ve Contador Glandon'a önde girip farkı stabilize etmeden son yokuşa bırakamazlar bu turdaki son şanslarını. E onlar giderse Valverde'nin kürsü şansı tehlikeye girer :)

Ben Froome'un Quintana uzamadıkta Valverde'yi izlemeyeceğini düşünüyorum. Yani Movistar bugün etap başında iki iddialı ismini birbirinden ayırabilir sanki.

@taner07 @Okan A Froom dışındaki tüm favorilerden her gün bir atak bekleyip durduk ama ne Quintana, ne Contador ne de Nibali bu atakları yapabildi. Futbol tabiriyle tribüne oynamak için yapılan kısa gösteriş ataklarından başka hiç bir şey göremedik. Quintana'dan çok umutluydum ama devamlılık olmadan malesef sonuç alınamıyor.
Demem o ki, son 3 güne dair benim bir beklentim kalmadı. Froom dışındaki diğer favoriler atak yapar mı, belki yapar ama Froom bu saatten sonra bırakır mı?
Asla!
Liderin değişmesi için tek şansın kaza ya da mekanik bir arıza silsilesi olacağını düşünüyorum.

*Artık şu ataklar gelse de biraz daha keyif alsak diye de içim içimi yemiyor değil ;):komik:

• Beğen
Tepkiler: Okan A
Geri