Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

BMC en iyi takım benim gördüğüm.Çok iyi çalıştılar bütün etap:harika:

Scudo
Sonunda Tony Martin kazandı ve sarıyı aldı. Etixx en sonunda başardı. Tebrikler. :)

Tony Martin hem etabı aldı hem sarı mayoyu aldı.

Helal olsun...

Panzer gibi panzer :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
TONY MARTİNNN!!! PANZERWAGEN ALDI YÜRÜDÜ GİTTİ!!

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
harika bir fisinih..
tesekkurler Tony Martin.

Tony Martin istedi ve aldı. Sagan'a olan hayranlığım bir kat daha arttı. Contadoru taşıdı, son sektörde Froome ve Nibali kopmuştu tekrar Contador'u getirdi. Nibali'nin tek amacı vardı dağlara kadar aradaki zaman farkını azaltmaktı. denedi ama olmadı. belki yağmur etkili olsaydı olabilirdi. Sky ve Froome iyi yarıştı.

Tony Martin ve EQS ekibinin sevinci görülmeye değerdi gerçekten. İzlerken yarışı kazanmış kadar mutlu oldum, içime bir huzur, yüzüme bir gülümseme geldi. Böyle zor bir etabı almanın sevincini yaşama ihtimalimiz olmasa da, gördüğümüz tablo tahmin edilmesinin zor olmadığını hissettiriyor..

Bunun dışında Sky takımının çabası da takdir edilmeli. G. Tomas'ın yaptığı işler çok başarılıydı.

Bugünkü yarışın tamamından müthiş keyif aldım. Tur bu sene acımasızca heyecanlı geçiyor. Sürekli bir atak, sürekli bir zorlama, sürekli aksiyon var.

Froome'un bu kadar atak yapmasının tek sebebi , kendisi atak yapabilecek bir tarzı yok tamamen savunmaya odaklı kazanmıştı 2013 de TT de farkı açmıştı. Bu sene işlerin bu kadar kolay olmayacağını biliyor ve ona göre sürekli atak yapıyor. Kazalar ve Pinot'un ve takımının saçma şekilde sürüşü haricinde kaybeden yok. Yine sonuç yokuşlarda belli olacak atağını en uygun yerde ve zamanda yapan kazanacak, Froome hariç kimse farkı açmayı düşüneceğini sanmıyorum.
Gerçekten Cancellara da burda olaydı çok şey değişirdi bu şekilde kaçan yada toplu biten bir etap sonu olmazdı.
TTT a kadar ne yokuş var ne zor bir kısım , sadece Manş denizinin rüzgarı heyecan yaratabilir onun haricinde, 10. etaba kadar yüksek tempo yada heyecan beklemiyorum.

Güzel etaptı. Quintana deli fişek gibi anında dağılıyor .Valverde nin pozisyon alıp arkasına gel demesi güzeldi :)

son 30km yi izledim, tony martin nasıl atak yaptı da farkı açtı anlamadım :ssrtcbya:

bir de merak ettiğim bir konu var; bisiklet yarışlarında her takımın bir lideri var, bu kişinin olayı nedir?
futbol takımlarındaki takım kaptanı gibi formaliteden birşey mi yoksa daha iddialı bi olay mı, mesela takım lideri kimse diğerleri ona mı çalışır, o liderin kazanması daha mı önemlidir?

@türkay yılmaz
tony martin iyi bir zamana karşıcı, tek başına atak yapsa da rüzgardan çok etkilenmeyip uzun süre temposunu sürdürebiliyor, bunu son 3km kullanıp kendisine avantaj yarattı, her bisikletçinin harcı değil, müthiş bir performans gösterdi.
Her takımda muhakkak takım lideri oluyor, bu bazen genel klasmancı bazen sprinter olabiliyor, takımın lideri takımın en iyisi oluyor, sprinter ise etap kazandırır, ya da genel klasmancıysa turu kazanır. Takımdaki diğer bisikletçiler de bu amaç uğruna takım liderlerine yardım ederler. Bazı takımlarda hem sprinter hem de genel klasmancı olabiliyor, etap profiline göre o günkü etap profiline göre strateji belirlenebiliyor. Mesela bugün Sagan (sprinter) genel klasman adayı lideri Contador için çalıştı.

@Eser Sevinç
Froome az daha düşüyordu, bir daha düşer demeyeceğim, her ne kadar sevmesem de bu sene yarışa heyecan katıyor, makine gibi davranmaktan vazgeçip fırsat bulunca atak yapmaya çalışıyor.
Tony Martin`i unutmuşum, bunun dışında etabı almasını beklediğim üç isim ilk dörte girdi.
Nibali denedi ama zaman kazanamadı, Sagan Contadoru iyi taşıdı yarış sonunda da güzel atak yaptı, Sagan bu sene gerçekten çok güçlü.
Valverde Quintanaya yardımcı olmak istiyor ama bazen egosuna bazen de Quintananın ona tutunamamasdan dolayı bir şeyler ters gidiyor gibi, takım olarak karar vermeleri lazım, Valverde kendi kararlarını mı uygulayacak yoksa Quintana için mi çalışacak.
Benim için en büyük hayak kırıklığı Pinot oldu, bu sene kendisinden çok ümitliydim, süpriz yapmasını bekliyordum ama işler hep ters gitti. Bunda takımının ona yeterince destek olamamasının da etkisi var, önümüzdeki senelerde tur kazanmak istiyorsa bu takımdan daha iddialı bir takıma gitmeli

Fdj de takım disiplini yoktu. Pinot yalnız kaldı üstüne aksaklıklar.

Nibali nin yaptığı heyecan yaratsa da hiç rasyonel değil. Önünde bir domestik olmadan erkenden atak yapması sonuç vermedi.

offf ne acimistir :/

Astana'nın Giro'da ki hamleleri biraz daha kurnazcaydı ilk 4 etap itibariyle o kurnazlığı pek göremedim. Aru,Landa ne kadar Landa istemese de Giro'da çok iyi taktikler yaptılar. Şu anda Nibali'ye ben böyle yardım edecek bir partner göremedim ama daha tabii ki çok erken. Tink Off Giro'dan daha iyi kesinlikle. Sky Giro'da ki hezimetten sonra burada bayağı üstüne katmış ama Richie Porte gibi bir süperdomestiğin çöküşü mü diyeyim formsuzluğu mu diyeyim izlemek gerçekten kötü.Movistar çok ön planlarda değil,bekliyor gibiler. 4 etap beklendiğinden çok da harika geçti. BMC,Lotto Soudal iyi durumda. Harika bir tur bizi bekliyor.

Geri