@türkay yılmaz
tony martin iyi bir zamana karşıcı, tek başına atak yapsa da rüzgardan çok etkilenmeyip uzun süre temposunu sürdürebiliyor, bunu son 3km kullanıp kendisine avantaj yarattı, her bisikletçinin harcı değil, müthiş bir performans gösterdi.
Her takımda muhakkak takım lideri oluyor, bu bazen genel klasmancı bazen sprinter olabiliyor, takımın lideri takımın en iyisi oluyor, sprinter ise etap kazandırır, ya da genel klasmancıysa turu kazanır. Takımdaki diğer bisikletçiler de bu amaç uğruna takım liderlerine yardım ederler. Bazı takımlarda hem sprinter hem de genel klasmancı olabiliyor, etap profiline göre o günkü etap profiline göre strateji belirlenebiliyor. Mesela bugün Sagan (sprinter) genel klasman adayı lideri Contador için çalıştı.
@Eser Sevinç
Froome az daha düşüyordu, bir daha düşer demeyeceğim, her ne kadar sevmesem de bu sene yarışa heyecan katıyor, makine gibi davranmaktan vazgeçip fırsat bulunca atak yapmaya çalışıyor.
Tony Martin`i unutmuşum, bunun dışında etabı almasını beklediğim üç isim ilk dörte girdi.
Nibali denedi ama zaman kazanamadı, Sagan Contadoru iyi taşıdı yarış sonunda da güzel atak yaptı, Sagan bu sene gerçekten çok güçlü.
Valverde Quintanaya yardımcı olmak istiyor ama bazen egosuna bazen de Quintananın ona tutunamamasdan dolayı bir şeyler ters gidiyor gibi, takım olarak karar vermeleri lazım, Valverde kendi kararlarını mı uygulayacak yoksa Quintana için mi çalışacak.
Benim için en büyük hayak kırıklığı Pinot oldu, bu sene kendisinden çok ümitliydim, süpriz yapmasını bekliyordum ama işler hep ters gitti. Bunda takımının ona yeterince destek olamamasının da etkisi var, önümüzdeki senelerde tur kazanmak istiyorsa bu takımdan daha iddialı bir takıma gitmeli