Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
Vuillermoz kazandı, Martin ikinci oldu ve Nibali de zaman kaybetti :O

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
team sky kople yarını düşündü.. bunu etap boyunca gördük diğer takımlarda gerçi bunu düşünmüştür. ama froomenin bir anlık tempo yükseltmesi ile nibalının güçsüz olması beni şaşırttı böyle bir hafta beklemiyordum. şu dağlar gelsede kim ne oranda kötü iyi ayıra bilsek artık.

yarın için büyük süpriz bekliyorum ne hikmetse. içimde böyle bir gariplik var

İlk defa düzenli Grand Tour izliyorum.

Genel klasman favorisi olmak veya kazanmak neden zor şimdi anlamış durumdayım. Düz etaplarda toplu finish görmek kolay iken bugünkü yokuslari bile sayılı isimler çıkarmakta. Dağlarda ne olacak göreceğiz.

Bütün etaplarda iddialı olmak her sporcunun harcı değilmiş.

yarın ki etapta büyük ihtimal froome,contador ve quıntına arasında gecıcek

Sagan sürekli arkasına bakmasa daha iyi belki; bugün spikerlerin dediğine göre Sagan bir röportajında hiç taktik filan uygulamadığını içgüdüsel hareket ettiğini söyledi, takım arkadaşları ve antrenörü de aynısını söylemiş.
1-2 sene teknik çalışsa bence çok daha iyi olabilir hem sprinter hem genel klasmana yatkın bir insan hem, zor bulunur böylesi :D
Bu arada sürekli 2. olduktan sonra dün 3. olunca "Aslında 3. olmak güzelmiş" diye bir tweet atmıştı, bugünde 4. olunca benzer bir tweet gelir mi merak ediyordum ama onun yerine "Çift Beyaz & Yeşil" diye bir tweet atmış :D

Bu arada sprint puanları sprint kapısının dışında neye göre veriliyor ben hala çözemedim
Birde tırmanış kapılarından kaç kişi puan alabiliyor birde sıralaması nasıl ve tırmanış kapısı dışında tırmanış puanı kazanılabiliyor mu?

@kubilay YAVUZ Yarınki etap takım zamana karşı, takımlar yarışacak :)

@Hakan Can Onrat Sagan değil, altyapıdayken beraber sürdüğü bir arkadaşı demiş :) Sagan için genel klasman zor zaten kendisinin de öyle bir düşencesi olmadığı aşikar :harika: Sprint puanları kapı dışında etabı bitiriş sırasına göre veriliyor :harika: Tırmanış kapılarından puanlar o tırmanışın kategorisine göre veriliyor, tırmanış ne kadar önemliyse o kadar çok puan ve çok kişiye veriliyor :harika: Tırmanış kapısı dışında bir de tırmanış ile biten etaplarda puan kazanılabiliyor :harika:

@Hakan Can Onrat
Sprint puanları, sprint kapılarında ve takım zamana karşı dışındaki etap sonuçlarına göre veriliyor. Puan almak için ilk 15'e girmek gerekiyor ama puanlar etabın türüne göre farklılaşıyor. Düz etap finişinde verilen puanlar 50, 30, 20,... diye giderken orta dağlık etaplarda 25, 22, 19,... dağlık etaplarda, bireysel zamana karşıda ve ara sprint kapılarında 20, 17, 15,... şeklinde veriliyor.

Tırmanış klasmanı puanları da sadece tırmanış kapılarında veriliyor; kaç kişinin puan alacağı da alınan puanlar da tırmanışın klasmanına göre değişiyor. 4. kategori tırmanıştan sadece ilk geçen 1 puan alırken HC yani en üst kategori tırmanışlarda 25, 20, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2 şeklinde ilk on sırada geçen puan alıyor. Ayrıca etap zirve finişi ise son tırmanışta puanlar iki ile çarpılıyor.

@Serkan.ÇABAŞ twitterdan ve buradan linkleri günlük paylaşıyorum videolar duruyor fakat linki youtube aramalarına kapattım. çünkü açık olunca videoları siliyorlar. Bu yeni hesapta şuana kadar herhangi bir uyarı almadım. Fransa bisiklet turu bittikten sonra artık uğraşmazlar herhalde o zaman genele açarım.

@Emrah Özşahin benim gibi haftaiçi mesaiden dolayı izleyemeyenler için süper bir hizmet oluyor. Teşekkür ederim kendi adıma.

Bugün 28 kmlik bir takım zamana karşı etabı olacak. Bugün son derece önemli çünkü kazanmaktan ziyade bugün turu kazanamayacak olanlar ortaya bir kez daha çıkacak. Öncelikle 2 takım arkadaşını kaybeden ve zaten kötü bir takım zamana karşı takımı olan Katusha ve Rodriguez günün en büyük kaybedeni olacak, böyle diyorum çünkü kendisi çok formda gözüküyor. Daha sonra takımı yine zayıf olan AG2R ile birlikte Bardet ve Peraud'nun çok zaman kaybedeceğini söyleyebilirim. Evet şimdi sıra favorilerde, ilk hafta çok iyi bir takım performansı gösteren Tejay'in takımı BMC, en büyük favoriler. Daha sonra buraya çok güçlü bir kadroyla gelen SKY ve Movistar geliyor. Tinkoff ve Astana'nın ise bu takımların arkasından fazla zaman kaybetmemeye bakacağını düşünüyorum. Bu arada BMC'nin kazanacağını düşünüyorum ama Lotto-Jumbo ve Canondale sürpriz takımlarım :)

upload_2015-7-12_14-21-36.png

Geri