Bugün güzel etap oldu, genel klasmancıları ilk defa bu kadar karşı karşıya gördük. Aklıma gelenleri sıralamak istiyorum bugünkü etaptan;
1.Etabın başındaki yokuştan sonra Froome'un yanında sadece Poels kalmışken düzlükte bence Nibali veya Contador kaçış denemeliydi, yokuşta geçemiyorsan düz yolda deneyeceksin
2.Croix de Fer yokuşunda çok geç tempo yükseltildi ve yeterince sert ataklar yapılmadı, kaçışa Movistar ve Tinkoff atak yapmayacaksanız neden adam koyuyorsunuz? Hadi Astana'nın ki Nibali'nin atağına yardım etti onlar becerdi
3. Froome arıza yaşarken atak yapılması kim olursa olsun doğru değil, hele Nibali gibi şampiyon dediğimiz bir adama hiç yakışmadı, yok süre farkı çokmuş, yok normalde de zaten takip etmiyorlarmış falan hep bahaneler, daha sonra Quintana olmasa da Valverde de Nibali'yi salmamak için tempo yükseltti o Froome'a karşı mıydı, emin değilim
4. Quintana belli ki garantici oynuyor, gerçekten atak yapıp süre almak isteyen, sarı mayoyu isteyen adam ilk metrelerden %9-10 eğim varken atağını yapardı. Ama o son 5-6 kmye gelindiğinde kendini garantiye alınca atağını yaptı ve 30 saniye aldı. İyi güzel ama 30 saniye seni hiçbir şey yapmaz aslan
5.Contador bütün etap boyunca dişlerini sıkıyor, yüzünü buruşturuyordu, büyük ihtimal sınırında sürüyor ve son tempoya dayanamadı ve 4.lüğünü de kaybetti, canı sağolsun. Yarın Alp D'Huez'de birşeyler bekliyorum
6. O el hareketi yapan dayıya güldük ama gerçekten çok ayıp, hele sonradan biri de tükürdü, gerçekten çok ayıp yapılanlar, hiçbir sporcuya yapılmaması lazım ama sarı mayoya karşı daha da yapılmaması lazım, yazıklar olsun
Umarım yarın Alp D'Huez'de böyle şeyler görmeyiz...