Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
iyi bari team sky ve froome yenilmez değilmiş. yarış biterken görmek istediğimiz hareketleri en sonunda gördük.
tebrikler quintana ilerde team skyde görürüz umarım seni. fark 2.38 yarın sadece savunma ile şampiyon olur

Hats off to Nibali. Cidden karakter koydu, bir şampiyon ruhuna sahip olduğunu gösterdi.
Quintana'yı tutuyordum ama bence gücü bu kadar, daha birkaç fırın ekmek yemesi gerekecek. Genç daha...
Froome da bir şampiyon gibi korudu mayosunu, helal olsun. Turu kesinlikle domine ederek hakketti.
Yarın turun kraliçe etabında bu serüveni noktalarız ama sonuç belli.

Teşekkürler Froome, Nibali, Sagan, Purito

Herkesin eline sağlık arkadaşlar mesaj geldikçe okuyarak takip ettim.. :) radyodan maç dinler gibi oldu.. televizyondan uzak olunca izleyememek konusuna da bir çözüm gelse super olur. Var da ben mi bilmiyorum yoksa,..

Quintana son 2km de 30sn fark yapıp 2:30 lara indirdi farkı. Belli ki yarın ya kaçacak ya da bir şekilde sona gelmeden Froome'u yormaya kasacaklar.

Eğer tükürmüşse iş biraz değişir ama. Ama Quintana onuruyla yarıştı. Yani Froome durunca atak yapsa fark çok açılabilirdi ama adam gibi yerinde durdu. Yalnız Valverde ile Froome arasında ne geçti?

Bugün güzel etap oldu, genel klasmancıları ilk defa bu kadar karşı karşıya gördük. Aklıma gelenleri sıralamak istiyorum bugünkü etaptan;

1.Etabın başındaki yokuştan sonra Froome'un yanında sadece Poels kalmışken düzlükte bence Nibali veya Contador kaçış denemeliydi, yokuşta geçemiyorsan düz yolda deneyeceksin :harika:

2.Croix de Fer yokuşunda çok geç tempo yükseltildi ve yeterince sert ataklar yapılmadı, kaçışa Movistar ve Tinkoff atak yapmayacaksanız neden adam koyuyorsunuz? Hadi Astana'nın ki Nibali'nin atağına yardım etti onlar becerdi :komik:

3. Froome arıza yaşarken atak yapılması kim olursa olsun doğru değil, hele Nibali gibi şampiyon dediğimiz bir adama hiç yakışmadı, yok süre farkı çokmuş, yok normalde de zaten takip etmiyorlarmış falan hep bahaneler, daha sonra Quintana olmasa da Valverde de Nibali'yi salmamak için tempo yükseltti o Froome'a karşı mıydı, emin değilim o_O

4. Quintana belli ki garantici oynuyor, gerçekten atak yapıp süre almak isteyen, sarı mayoyu isteyen adam ilk metrelerden %9-10 eğim varken atağını yapardı. Ama o son 5-6 kmye gelindiğinde kendini garantiye alınca atağını yaptı ve 30 saniye aldı. İyi güzel ama 30 saniye seni hiçbir şey yapmaz aslan :cool:

5.Contador bütün etap boyunca dişlerini sıkıyor, yüzünü buruşturuyordu, büyük ihtimal sınırında sürüyor ve son tempoya dayanamadı ve 4.lüğünü de kaybetti, canı sağolsun. Yarın Alp D'Huez'de birşeyler bekliyorum :harika:

6. O el hareketi yapan dayıya güldük ama gerçekten çok ayıp, hele sonradan biri de tükürdü, gerçekten çok ayıp yapılanlar, hiçbir sporcuya yapılmaması lazım ama sarı mayoya karşı daha da yapılmaması lazım, yazıklar olsun :( Umarım yarın Alp D'Huez'de böyle şeyler görmeyiz...

Bugünkü etabı izleyemedim, dünkü de aynı şekilde; artık kayıt yayınlanırsa bakacağız:)

@Serkan.ÇABAŞ

Yav üstad hep geç kalıyorsun:p Şaka bir yana videoyu yüklemeyi beceremedim anlayan bir arkadaş yüklerse sevinirim. Twitter da TV 2 SPORT'un sayfasında var..;)

Aslında bugün etik kuralının ne olduğunu da öğrenmiş olduk.Biz sarı mayo kaza yapar veya mekanik sorun yaşarsa peloton bekler daha doğrusu atak yapmaz diye biliyorduk meğer öyle değilmiş.Etap almak isteyenler atak yapabilirmiş,ara kapılardan puan almak isteyenler atak yapabilirmiş, genel klasmanda 20 dk geride olanlar atak yapabilir demek ki.Neyse bunu da öğrenmiş olduk.

Söylemek istediğim Nibali niye atak yapıyordan ziyade sonuçta bu yazılı kural değil fakat etik etik diye debeleniyorduk ya Cancellara düştüğünde o yüzden diyorum.Neyse herşeye rağmen Nibali güzel bir efor sergiledi tebrik ediyorum.:harika: Quintana tam istediği zamanı kazanmasa da gene de atağını yaptı Froome'u silkeledi.:harika: Hee birde Froome dopingliydi yanılmıyorsam o konuda da bazı önyargılar kırılmıştır umarım, yada belkide 3.gelen Froome gene dopinglidir diğerlerinin hepsi temizdir..

Eurosport yorumcuları çok bilgili, kültürlü ama bi de bu kadar yanlı sunum yapmasalar, sırf kendilerine uyuzluk froome taraftarı oldum sayelerinde.:D
Kedi ulaşamadığı ciğere mınder dermiş hesabı..
Etik almayan nibali atağını bile 2 dk da kendi araların akladılar ya helal olsun.
Quintana adamıma da helal olsun, diğer arkadaşların dediği gibi keşke daha önce kaçsaydı, valverde az adama domestiklik yapıp kaçırsa bence bu gece froome uyku tutmazdı:))

Froome, Quintana'ya sprintte atak yaptığı için de laf olmuştu. Halbuki adam doğal olanı yapıyor, farkı 1 saniye de olsa arttırmaya çalışıyor. Orada Quintana atak yapıp 2 saniye alsa helal olsun derdi herkes. Quintana destekçisi bir adamım ama objektif olmanın ne demek olduğunu da az çok biliyorum. Kim ne derse desin turdaki heyecan içeren işleri sadece Froome yaptı. Göstermelik ataklarla şak şak almaya çalışmadı, bastı gitti gerektiği zaman.

Herkesin turdan beklentisi farklıydı elbet. Özellikle yokuş etaplarinda herkes zaman farkı olmasın gladyatörler arenada çarpışsın istiyordu ama spor her zaman seyircinin tatmin olması için yapılmıyor. Güçlü olan kazanıyor ve gerektiği yerde vuruyor balyozu.

Çok fazla ön yargı var. Koca amca çıkmış orada hareket yapıyor, karaktersizin biri tükürüyor, sidik atanı ve daha duymadığımız görmediğimiz bir sürü küfür.. Hepsinin nedeni hiçbir dayanağı olmayan şüpheler.

Bu mutsuz ve keyif almayan kafayla erken ölür bu insanlar.

@deathsidestory Froome'un atağı konusunda düşüncenizde haksınızsınız, orada bütün yokuş Quintana atak yaptı ve silkelemeye çalıştı ve daha sonra da çizgiye kadar o getirmişken arkasından 1 saniye için atak yapamazsınız, yıllardır yarış izliyoruz eğer çizgiye sizi birisi getirdiyse ona 1 saniye için atak yapmazsınız. Ama o gün de söylemiştim, amacı 1 saniye değildi Froome'un, o gün adama sidik atılmış ve dopingçi diye bağrılmıştı bunlara karşı verilen bir cevaptı, böyle bakınca haklı ama sizin bakış açınızdan 1 saniye bile olsa atak yaparım açısından yanlış. Etikler çok tartışıldı son zamanlarda, ortada etik falan kalmadığı aşikar sadece biz kafa yoruyoruz seyirciler olarak :harika: Göstermelik atak lafı Contador'a karşıysa kınıyorum :komik::komik:

Geri