Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fren bozulması ve patlaması durumunda yapılacaklar.

kontrol etmek gerekiyor

Scudo
konuyu inceleyen baya arkadaş var burada konu dışı bir soru sorsam beni kınamazsınız umarım konusunda yazdım cevap alamadım

benim salcano ng650 yi dayı oğluna verdim şimdi yeni mtb alacam whistle miwork düşünüyorum nasıl olur bilemiyorum 1000 tl fiyatına göre uygunmudur
(link)

@Emre Akkanat

Yol bisikleti için böyle bir durum pek mümkün değil. Bunun aksine sol ayak topuğunu, arka lastik üzerine hafifçe dokundurarak durmaya çalışılabilir. Bu yöntemi çocukken kiraladığım, frensiz bisikletler üzerinde sıkça yapıyordum. :)

(link)

O anın zevkini çıkarın. Rüzgar yüzünüze yüzünüze vursun :p

valla çocukluğa geri dönüp ayağı lastiğe bastırıp arka çatal yardımıyla durmaya çalışırım muhtemelen ama boy oldu 185 o bacak o göt korkusu sırasında oraya döner mi merak ediyorum :D

kesin durmayı gerektirecek bişey yoksa yavaşlamayı beklerim ya da yokuş bi yere doğru giderim. mümkünse yoldan çıkar toprağa atlarım. kendiliğinden yavaşlamayı beklerim yani. ani durmak gerekiyosa o şemsiye açılır hacıt :bsmagryr:

maşanın ön tarafından lastiğin herhangi bi yerine sürtün ama önünden!! arkasından sürterseniz ayağınız araya kaçar facia olur ;)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Hemen hemen her bisikletin iki freni olur; biri ön tekeri, diğeri arka tekeri frenler. Patlamayanı/bozulmayanı kullanırsınız...

İki frenin de aynı anda patlaması çok mümkün değildir herhalde..

Diyelim iki frende patladı, ayakları yere koyup yavaşlatmayı denerimi yokuş yukarı olan bi rota varsa oraya yönelmeye çalışırım, eğer yol da çok kalabalık değilse bisiklet doğal sürtünmeden yavaşlayıp durana kadar pedal çevirmeden gitmeye devam ederim(olan engellerinden sağından solundan geçerek).

He yokuşun sonunda mutlaka bişeye çarpmamız gerekiyorsa duvar, araba vs artık ondan sonrası kader kısmet ama bisikletin sağına veya soluna geçip kayaktaki gibi kendimizi ustruplu bırakma zararı azaltabilir.

Tabi şimdi felaket senaryosu olduğu için kendini bıraktığında başka bir aracın altına girme, kafayı sağı solu kaldırıma çarpma, dış kırık vs ohoo saymakla bitmez çok iç karartıcı bişey ya :D

Normalde zayif, bakimli bir bisiklette sifir ihtimaldir.
Bu tarz beyin firtinalarini cok kucukken yapiyorduk ve en gecerli yontemin sol ayak tabanini paralel sekilde yere hafifce surterek yavaslamak ve hiz dustukce yere olan baskiyi daha da arttirarak durmak oldugunu tespit ettik.
Baslikta yazilanlarin tumunu denedik. Ancak hibirinden olumlu sonuc elde edemedik.
Bu bahsettiginiz fren patlamalari 80'li yillarda oluyordu gencler. Artik hersey daha kaliteli. Biraz daha realist olunmali.

• Beğen
Tepkiler: tameryc
On maşa arkasından ayağınızı surmeyin sol ayak bileğinde 4x1.5 cm iz kaldı o yüzden

- yol bisikleti için- shimano sora seviyesinde bir set kullanıyorsanız uzun inişlerde fren kolunun kırılması bile muhtemel. bir arkadaşımın bisikletinde yaşamıştım bunu, beni epey korkutmuştu. iki freni birden iptal edecek bir durum zaten pek mümkün değil, olursa da doğuştan kadersizsiniz demektir, yumuşak bir atlayış yapmaktan başka çare yok.
en mantıklı görüneni çocukluktaki gibi arka tekerleğe ayak tabanıyla basarak fren yapmak. fakat spd ayakkabıda kallerin bir yere sıkışması, takla atmak, ayağın oraya takılması gibi korku senaryoları da muhtemel.

bence bundan daha korkuncu, dik ve uzun bir inişte ön lastiğin patlaması. bu daha çaresizce bir durum.

bmx kullandığım yıllardaki gibi.
1.ayağımı ön tekere koyarım.
2. ayağımı arka tekere koyarım
3. orta demire oturup iki yağımla fred çakmaktaş freni yaparım. (burada ön teker genelde havaya kalkıyor)

• Beğen
Tepkiler: emrahgunturk
Birincisi iki fren birden nasıl bozuluyor ikincisi bozuldu diyelim massan abimizin fixie ile yapmıs oldugu gıbı arka lastıge ayagımızı surterek durabılırız

Yavaşça seleye/kadroya tek ya da iki ayakla çıkar yukarı doğru zıplarım :booo:

• Beğen
Tepkiler: tameryc
Sizin anlattiginiz gerceklesmesi imkansiz butun kzalari yasadim
Full fren kazalari
Kazalarin hepsi kasksiz gerceklesmistir

klasik bi çelik mtb le yazlığın orda kasabada dolaşıyoruz lanet olası bisikletin frenleri 2 yolun tek yola düştüğü yokuş aşağı yolda tutmadı hızım rahat 60 km var sonra terlikle ayağımı arkaya attım yavaşlamak için şans yok ya işte terliğimde düştü düşünmeye pek zamanım yoktu filmlerde olurya hayatta kalmak için çok sevdiğin bişeyi feda etmek zorunda kalırsın ben de çıplak ayakla arka tekere bastım ayağım katman katman eriyo ama yine duramadım en sonunda bisikleti duvara doğru çevirip kendimi yere fırlattım 2-3 metre yuvarlandıktan sonra durabildim neyse ki ayağımın dışında bi problem yoktu
2-bisikletin tekeri patlak bisikleti tamirciye götürcez plan ise şöyleydi tekere hava basıcaz sonra son gaz bisikletçiye doğru yol alıcaz tabi frenlerde patlak neyse bi tane freni ayaküstü tamir ettik hemen ardından yokuş aşağı son gaz kaptırdık fren koptu yavaşlıcak gibi değildi kendimi çalılar fırlattım ufak tefek sıyrıklarla çıktım (burda da yine olağan üstü hızlıyım 1km lik bi düz bi yokuş)
3-arabanın altında kaldım ama hatırlamıyorum en son tekeri gormustum
4-arkadaşlarla yokuş aşağı gidiyoruz sağ dönüp sokağa giricez bi baktım fren tutmuyo sokakağın başında da araba var aniden bisikleti sağa kırdım kadronun alt borusu arabanın arka tekerine kitlendi donuma kadar her yerim yırtıldı burdan nasıl sağ çıktığıma hayret ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Batu54
Geri