Scudo Sports

Freni sıkınca tekerleğin sola kaydığını hissediyorum

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Disk fren kullanıyorum.Freni sıkınca ön tekerlek hafiften sola kayıyor.QR sonuna kadar sıkık.

• Beğen
Tepkiler: sadana
Scudo
QR ' in sonuna kadar sıkık olması değilde , Maşanın doğru oturup oturmadığına ve balataların doğru basıp basmadığına bakmak gerekiyor bence.

@Serden Us

Evet yamukluk yok.

bilyaları yataga sıkıştıran vidaları bir kontrol et onlar gevşemiş olabilir. ya da yataklarda bir problem vardır biri boşluktadır sen fren yapınca o oynama yapıyordur. disk fren göbekten kavrama yaptıgı için çemberde bir sorun yoktur. tellerin sıkılıgını kontrol et onlarda da gevşeme olmuş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
öncelikle Halil'in dedigi gibi sorun öncelikle maşadan kaynaklanıyor olabilir. maşanın yanal esneme yapmadığından emin olun. ( tekeri bacaklarınızın arasına alıp gidonu saga sola cevip beklenenin aksine cok esneme, boşluk var mı kontrol edin? maşa kırık, maşanın iç kısmında bulunan takoslar hasar görmüş olabilir.

sonrasında basit nedenleri saymak lazim,

lastik hava basinciniz tam mı ?

jant tellerinin gerginliği ve dizilişi uygun mu ? disk frende saga sola yönlenme de jant ve yapısı cok onemli bir faktor.

son olarak da siz oyle hissediyor olabilir misiniz ? başka bir bisiklete binip deneyin derim ?

• Beğen
Tepkiler: sadana ve Harun.
Furç takımında boşluk da olabilir -belki-.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Salih Manavoğlu

Lastik havası tam yani parmağımı bastırdığımda 2-3 mm'lik çökme oluyor.
Jant telleri dizilişi uygun da gerginliğini bilmiyorum.İki teli elimin arasına alıp bastırdığımda rahatça esniyor.
Ben öyle hissetmiyorum kontrol ettim.

Rahatça esniyorda ne kadar esniyor harun? oda önemli?

@M.Burak KARADAĞ

Deneyeceğim ama kırılır diye korkuyorum.

QR'ı gevşettim sağa çevirdim iyice sıktım bitti.

• Beğen
Tepkiler: Kagansey_75
@Harun.
Şu an aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz instagram:kagan_sey

Merhabalar. Aynı sorun bende de var. Frene basmayı geçtim sert bir şekilde sağ-sol yapınca bile sola doğru yamuluyor.
Başlıksız452.png
QR mandalı az sıkınca oynuyor, çok sıkınca da göbeğe baskı yaptığından teker ciddi anlamda yavaşlıyor. Tam orta noktasını bulsam bile mandal bir süre sonra gevşeyip tekrar sallanmaya başlıyor.

Bunun nedeni sanırım daire içindeki kısmın yalama olup yeterince sürtünme oluşturamamasından kaynaklanıyor.
Başlıksız459_20240602121215.png
Elimle tekere sola doğru kuvvet uyguladığımda mandal ok yönünde aşağı iniyor. Ama normal halindeyken sağa doğru kuvvet uyguladığımda aynı şekilde kalıyor. Bu da düşüncemi destekliyor. O kısmın kaymaması için ne yapabilirim?

Son düzenleme:
@Eray BAYĞAR
Ben ilk başta gobek milinin somundan sonraki uzunluğunun iki tarafta eşit olup olmamasına bakardım sağ taraf kisa ise masayı kavrayabilir ama sol taraf uzun kalacagi icin masayi kavramiyordur ve sonuc olarak lastik sola bastirilinca esneme yaparak biraz asagi iniyor olabilir. KISACASI su iki mesafenin asagi yukari ayni olmasi lazim

Dosyalar

• IMG_20240602_152753.jpg
    IMG_20240602_152753.jpg
    83,8 KB · Okunma: 11
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Cemil kelle hocam iki tarafı da ölçtüm. Sonuçlar böyle çıktı. Solda rotoru hesaba katarak ölçüm yaptım. Bu durumda sol>sağ oluyor. Eğer rotorudan sonra ölçmeye başlarsak sağ>sol oluyor. Birde ikisinin de dişli kısmı 4mm.
Başlıksız460.pngBaşlıksız460_20240602155325.png
Göbeği iki taraftan da 12mm kalacak şekilde mi ayarlamak lazım?

@Eray BAYĞAR önemli olan dişli kısımların ölçüsü ikisi de 4 mm ise masanin mil takılan kısımlarının kalınlıklarıba bakmaniz lazim 4 mm den daha fazla olmali . Belki masanin bi tarafi daha kalin bi tarafi daha incedir. Bilmiyorum. eger 4 mm den fazla ise sorunun ne oldugu hakkinda bi fikrim yok şuanda

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Olabilir aşınma sonucu incelediği icin de olabilir siz en iyisi gobegin dis sol tarafina bir kac pul

ekleyin mandali tekrar bağlayın ve sorun çözüldü mü bir bakin eger cozulmus ise gobegin sol taraftaki dislerini saga kaydirmaniz ya da pul ile kullanmaniz gerekebilir.

Dosyalar

• IMG_20240602_204822.jpg
    IMG_20240602_204822.jpg
    75,3 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Geri