Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Frig Bölgesi Turu 25-28 Nisan 2019

Prusias

Üye
Tepki
132
İsim
Bahadır
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
1. Gün
Perşembe akşamı , Bursa Terminalden otobüs ile Afyon terminale indim . İlk gün planım , Seydiler'e uğrayıp peri bacalarını görmekti. Seydiler'de peri bacaları ve Kırkinler kayalıkları var. Ben gece uyuyamadığım için , Kırkinler kayalıklarını gezmeden ayrıldım.

196991

Geri dönüp , Çalışlar köyü üzerinden , daha az irtifa tırmanarak Ayazini köyüne geçtim. Yol , km vs ayrıntıları için Strava linki bırakıyorum.

(link)

Ayazini köyü , Frig bölgesi için görülmesi gereken yerlerden . Köyde bir kaya içinde kilise kalıntısı , kale kalıntıları ve bir çok kayalık bölgede yerleşim izleri var. Konaklama için , muhtarlığı bulup , köy civarında kamp yapacağımı bildirdim ve kimliğimi, telefon numaramı paylaştım. Köy konuk odasını teklif ettiler ama ben çadırda kalıp , sabah çok erken yola devam edeceğimi belirttim. İstediğim yere çadır kurdum ve sabaha kadar hiç bir şey tarafından rahatsız edilmedim. Köyde daha önce , konaklama konusunda yardımcı olan Şefika Teyze , artık misafir kabul etmiyormuş. Yine de gitmeden telefon ile tekrar sorabilirsiniz. Ben , kendim dışarıda kalmak için hazırdım , problem yaşamadım. Ayazini'nde telefon çekiyor, çeşmeler mevcut , köyde tuvalet vs var.
196992
196993
196994

Ayazini Kaya Kilisesi
196995

Ayazini Köyünde Kaya yerleşimlerinin olduğu bir vadi ve kamp alanı olarak seçtiğim yer
196996
196997

2. Gün

196998

Ayazini köyünde , sabah ilk ışıklar ile toparlanıp , yola çıktım. Anayolun karşısından , Kayıhan köyü üzerinden İhsaniye köyü , sonrasında Üçlerkayası köyüne geldim. Üçlerkayası köyü , yine çok fazla gezilecek yeri olan , ilgi çekecek bir yer.
196999
197000

Bilgilendirme tabela vs olmadığından , orada Kral odası ve hazine odası olduğunu bilmeden , geçip , toprak yollardan Aslankaya tapınağına gittim. Bu ara geçiş , yüklü bisiklet için biraz zorlayıcı / tehlikeli olabilir.

Aslankaya Tapınağı

197001
197002
197003

Sonrasında tekrar asfalt olan yoldan , Emre gölüne vardım. Göl , çok güzel ...Etrafında kayalıklar , yerleşim yerleri... Hava kapalı olmasa , çok daha güzel fotoğraflar çekebilirdim ama bu fotoğraflar oranın güzelliğini anlatmaya yetmeyecek.

Emre Gölü etrafı
197004
197005
197009

Emre gölünden sonra Bayramaliler ve Demirli köyleri arasında kalan , Frig yerleşimleri arasından , Aslantaş ve Yılantaş Kaya mezarlarına geldim. Etkileyici yapılar , çok daha iyi korumuş olması gerekirdi.

197006

Yılantaş Kaya mezarı ( Yılan ,Aslanın boynunu ısırmış , altında mezar odası girişi olması gerekiyor ancak muhtemelen dinamitlenmiş ve parçalanmış )
197007

Aslantaş Kaya Mezarı

197008
197010

Sonrasında Afyon sınırını geçip , Eskişehir il sınırından Yazılı Köye doğru yol aldım. Yolu kısaltmak adına 5 km toprak yola girdim. Telefon çekmeyen , çok ıssız , inanılmaz güzel ormanları olan harika yerler :) Yazılı köye kadar , her an fırtına çıkacakmış gibi , şimşekleri çaktığı bir havada , gram ıslanmadan ! Yazılı köye vardım .
197011

Yazılı köyde , yine ilk olarak Muhtarı bulup , kamp yapmak istediğimi , bilgilerimi paylaşıp , haber vermek istedim. Kendisi , köyde bahçeli bir ev olduğunu , bahçesinde kamp yapabileceğimi söyleyip , beni eve götürdü. O geceyi evin verandasında , çadır kurup geçirdim. Çadırımı kurmadan , bisikleti bahçede bırakıp , kahvemi alıp , Yazılıkaya'ya gittim , karşısına oturup , kahvemi içip dinlendim. Oradaki kaya kalıntılarını gezip , bisikletime dönüp , çadır vs işlerimi halledip , huzurlu bir gece daha geçirdim. Köyde telefon çekmiyor sayılır , market vs yok . Su , tuvalet var .

Yazılıkaya

197012

197013
197014
197015

(link)

3. Gün
Yazılı Köyünden , Eskişehir Musaözü Göletine , daha önceden irtibata geçip, katılmak için sorun olup olmayacağını teyit ettirdiğim Velespid ( Eskişehir Bisiklet Derneği ) tanışma kampına doğru yola çıktım. Sabah hava açık , biraz serin ama güneşli idi. Yol üzerinde Gerdek kaya ve Küçük Yazılı kaya vardı. Onları görüp , daha bir çok kalıntıları pas geçip yola devam ettim. Yolun ilk 50 km civarı hep ormanlık , çok güzel yerlerdi. Kendimi en rahatlamış hissettiğim, iyi ki yola çıkmışım dediğim andı :)

Küçük Yazılıkaya

197016

Gerdek Kaya Mezar anıtı
197017
197019
197022

Sonrasında arazi çoraklaştı ve benim de keyfim kaçtı :) Musaözü Göletine kadar hala yer yer kayalıklar ve kalıntılar mevcut. Musaözü'ne vardım ve kamp alanını buldum. Dernekten arkadaşlar ile tanıştım , çok sıcak insanlar , güzel bir toplulukları var. Her konuda yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordular. Akşam saat 10 gibi çadırıma çekildim , Göletin alt kısmında -telefon zor çekiyor , Tuvalet var , su biraz sıkıntılı , var ama içilmeye uygun değil.

197023

197024 dosyayı görüntüle
197025 dosyayı görüntüle

(link)

4. Gün

Eskişehir Musaözü Göletinden , Bursa'ya eve dönmeyi , ne şekilde yapacağıma tam karar vermemiştim. Ertesi gün sürmeye başladım ve ilk 50 km sorunsuz gitti. Sonrasında Bozüyük civarında , yemek yemeyi planlarken , yolda pek isteğime göre yer bulamadım ve devam ettim. İnegöl de mola veririm derken , İnegöl'e kadar , kısman uykusuz , kısmen aç 100 km beni zorladı. Ufak bir problem yaşadım İnegöl'de ama bir süre sonra toparlayıp , yola devam ettim. Bursa'ya eve vardığımda 187 km olmuştu ve yüklü şekilde , bugüne kadar katettiğim en uzun mesafe idi . Açıkçası Mezitler hariç yolda , görsel bir şey yok :) Bir daha , bu yolu süreceğimi zannetmem .

197026

(link)

Daha ayrıntı veya sormak istediğiniz bir şey olursa , yardımcı olmaya çalışırım. Daha fazla resim vs kendi facebook profilimde var.

(link)

Dosyalar

• DSC07288.JPG
    DSC07288.JPG
    1,2 MB · Okunma: 13
  • DSC07290.JPG
    DSC07290.JPG
    2 MB · Okunma: 13
  • DSC07296.JPG
    DSC07296.JPG
    1,3 MB · Okunma: 14
Son düzenleme:
Scudo
Tebrikler; turunuz süper olmuş, resimler de harika ama keşke resimleri ilgili olduğu yazının hemen altına koysaydınız; böyle zor oluyor anlattığınız yer neresi; hangi resimde diye alt tarafa in vs. Teşekkürler görmediğimiz yerleri bize gösterdiğiniz için ???

harika

• Beğen
Tepkiler: Prusias
@Devenez ce que
Haklısınız , ilk defa başlık açınca :) Acemilik ama yarın tekrar düzenlemeye çalışayım :)

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
elinize emeğinize sağlık :harika: güzel bir deneyim olmuş

• Beğen
Emeginize sağlık çok guzel tur olmuş.
Fotoğraflar gerçek güzelligin onda birini yansıtiyor malesef ama tahmin edebiliyorum manzara nın muhteşemliğini strava dan takibe aldim sizi.

• Beğen
@seko35.50
Çok teşekkürler :)
@Atasoy
Teşekkür ederim :)
@Haggard1963
Çok teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geçen sene frig vadilerini gezmiştim ve çok beğenmişti. sizin rota biraz daha farklıymış, bazı noktaları ilk defa gördüm. Kaleminize ve kadrajınıza sağlık.

Güzel tur olmuş, ayağınıza sağlık. Önümüzdeki hafta bayram tatilinde ben de Ankara çıkışlı Frig Vadileri ve Afyon turu yapmayı planlıyorum. Frig vadilerinde market, bakkal vb. çok az olduğu için yiyecek konusunda hazırlıklı olunması gerektiğini bir kaç yerde daha okumuştum. Merak ettiğim, aynı şey su için de geçerli mi? Gittiğiniz güzergahta çeşme gibi temiz su kaynağı olan yerler var mıydı?

• Beğen
@Enes YIKILMAZ
Enes hocam , şimdiden iyi turlar :) Bu cumartesi yine Bursa'dan başka arkadaşlarım da Ankara çıkışlı Frig vadisine gidecekler. Köylerde market veya alışveriş yapabileceğiniz yer pek yok. Anayol kenarlarında eskiden bir çok benzinlik vs varken , geçtiğim yollarda pek yoktu. Bazı köylerde market buluyorsunuz ancak ekmek vs yok. O yüzden alışveriş yapabileceğiniz yer bulduğunuz zaman , ihtiyaçlarınızı tamamlayıp yola devam edin :) Su konusunda ben zorluk çekmedim , geçtiğim köylerde ve yol kenarlarında çeşmeler vardı ancak su kalitesi çok iyi olmayabilir. Ben de ufakta olsa sağlık problemi yarattı :)
Bu aylarda o çeşmeler hala akıyor mudur , çok emin değilim , mümkünse geceyi geçirecek kadar yanınızda sürekli taşıyın. Şimdiden iyi turlar :)

Harbiden sizinki iyi cesaret tek başınıza o kayalıklarda gece kalmak ... :harika:

• Beğen
@historiyst
Murat hocam , kayalıklar köyün hemen yanında ve orada olduğumu muhtarlığa bildirmiştim . :) Çok sakin , güzel bir gece geçirdim

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Müthiş bir tur olmuş. Fotoğrafçılığızı da beğendim, tebrikler ?

• Beğen
@amasseia
Çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Prusias

Hocam cevap için teşekkürler. Sizin arkadaşlarla yolda karşılaşırız umarım.

Verdiğiniz bilgiler çok değerli. Yemek olayı sıkıntı değil. Vadiye girmeden 1 paket lavaş alırım, ortalama 3 gün bayatlamadan idare eder beni. Biraz yiyecek stoğu da yaparım ama su olayı sıkıntı biraz. 2--3 gün su stoklayacak kadar şişem yok maalesef. Çeşmelerdeki su çok temiz değilse bile yemek için kaynatıp kullanırım artık.

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
@Enes YIKILMAZ
Hocam, ben bulduğum çeşmeden içtim, şişemi doldurdum. Köylerde hangi çeşme daha iyi diye sorup, içtim ancak ilk günün akşamı :) bağırsaklarda sıkıntı başladı. Bu bana özgü bir problem de olabilir ama esas dert çeşmeler hala akıyor mudur, onu bilemiyorum

• Beğen
Tepkiler: Enes YIKILMAZ
Geleneksel Frig vadisi turu veya festivali bir aksilik olmazsa 18-19-20 haziran tarihlerinden icra edilecekmiş,hayalini hep kurduğum ama iş hayatım yüzünden bir türlü katılamadığım bir tur,İnşallah emekli oluncada olsa mutlaka katılacağım bu festivale,geçen yıl 3 arkadaş yapacaktık bu turu ama kısmet olmuyor bir türlü. (link)

• Beğen
Geri