Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

fx 7.5 ile uzun tura çıkmak

Tepki
12
trek fx 7.5 bisiklet sahibiyim bisikletim için daha çok performans amaçlı bisiklet deniliyor yine de bu bisikletle arkaya bagaj takıp yüklensem uzun tura çıkabilir miyim yol da sıkıntı verir mi özellikle ön jant telleri sık degil merak ettim cevaplarsanız memnun olurum

Scudo
Yükle heybeni, arkana bile bakma...

10-15 kg yükle, bende modifiyeli 7.1, arkadaşımda 7.3 her sene 500-600 km turumuz var elhamdulillah...

Teker patlaması dışında sorun yaşayacağını sanmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: orhan bahçetepe
Hiç şüpheniz olmasın gönül rahatlıyla çıkabilirsiniz. Hatta mtb parkuru gibi değil ama yine de bozul yollara bile girebilirsiniz. Sadece düz maşa olduğundan kollarınız belki sarsıntıdan etkilenebilir. Bende 7.2 sahibiyim ve çok memnunum. Bence bisikletinizi düşünmeyin şimdiden rotanıza yoğunlaşın:D

• Beğen
Tepkiler: orhan bahçetepe
@orhan bahçetepe

Bende aynı model bisiklet sahibi olarak bunu düşünüp araştırdım.Jant telleri için sorun yok sadece arka kaset dişliyi (orj.11-26 idi) 11-32 olarak değiştirdim,fren pabuçlarını (orj.Avid idi) Baradine 955 VC yaptım bir de karbon maşaya ön bagaj ve çanta bağlamadım sadece gidon çantası ile yetindim.Tabii yüklü arka çantalarım vardı.Bu arada kilitli pedallarımı da unutmayayım Shimano PD M540 taktım.
Yaptığım bu değişikliklerin çok yerinde olduğunu yollarda gördüm,denedim.Umarım size de fikir verebilmişimdir.Kolaylıklar dilerim.

(link)

Cihan Aksoy arkadaşımızın verdiği bilgiler süper. Aynen uygula, özellikle ruble ve ön maşa ile ilgili bilgileri ihmal etmeyelim. Tur yazı ve resimlerinizi bekliyoruz.:D Sağlıkla kalın.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
trek 7.5 fx (28 jant tur) komple xt donanım uygulanabilir mi? yani xt göbekler 28 janta uyumlumudur ya da xt nin 28 Tubeless jantı bulunur mu? kısaca xt fren set alsam bu bisiklete uyguluyabilir miyim..xt mtb donanımı diyoırlar.. trek 7.5 fx tüm donanımı xt olabilir mi olursa faydası olurmu sakıncaları ne olur.ben turcuyum uzun yollarda pedallıyorum..

o bisiklet bende olsa Nuh Can abininde dediği gibi arkama bile bakmadan pedallarım :D

Merhaba;
Bence de tur icin ideal bisiklete benziyor; sadece on masa karbonsa fazla one agirlik konulmayabilir.
Arka ruble gerekirse buyutulur.
Bunun disinda bu tip bisikletleri genelde tur icin tasarliyorlardir. Bisiklet komple karbon degilse tura cikilabilir bence komple karbonsa da yuksuz cikilir.

Sahip olduğunuz bisikletle tura çıkmazsanız ayıp edersiniz :)
Bence tam bir tur canavarı. Özellikle karbon maşası ve tekerlek seti al beni çok uzaklara götür diyor.

Bisikletiniz hayırlı olsun.

@orhan bahçetepe

Merhaba,
Size yolda sıkıntı verecek tek şey ( eğer yaparsanız ) kafanızda kendi kendinize koyduğunuz engeller olabilir.
Öyle kötü !? durumda , eski komponentli !? bisikletler ile dünya turuna çıkanlar var ki !

Bu işler ekipman, teknik donanımdan çok yürek meselesi.
Dün akşam discvery de , tekerlekli sandalye ile güney amerika tur yapan bir adam gösterdi. Söze gerek yok.

Şimdiden yolunuz açık olsun.

bisiklete her türlü mtb donanımı olur güzelde olur.full xt döşerseniz 500gr ile 1kg arası bir hafiflemede sağlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Serdar AKGİRAY
@ufuk ayyıldız

XT set olur tabii ki... Paran varsa tak veya taktır...

ruble 11-32, 11-34, arkaya XT shadow uzun bacak aktarıcı, 114 bakla zincir, 48'li aynakol veya bulabilirsen 3'lü Sora-Tiagra-105 aynakol

üstadım ben aynakoluda xt düşünüyordum..siz ayna kolu 105 ya da tiagra önermenizin bir nedeni olmalı tecrübenize güveniyorum..fakat ranpalarda zorlamazmı beni..bide arka ve ön göbeği rulmanlımı bilyelimi yapmalı..ilgine teşekkürederim..bu işin çok acemisiyim..turlara çıkıyorum yıllardır ama su borusu bisikletimle.şimdi ikna ettiler beni bir trek 7.5 aldık..bildiğiniz standart kaşıntı:))) dedim madem oldu xt olsun..

@ufuk ayyıldız

dişli sayısı nedeniyle, Tur bisikletine en az 48 dişli aynakol kullan...

3 parçalı Sora, Tiagra 9'lu sisteme uygundur ve 50-39-30 dişli kombinasyonuna sahiptir.

Hız yapmak için 50'ye alırsın, yokuş çıkmak için 30'a alırsın... Rolanti için 39'a alırsın...

XT'nin 48 dişlisi yok bildiğim kadarıyla, 44 dişli... Bu daha çok dağ bisikletine uygun...

• Beğen
Tepkiler: ufuk ayyıldız
teşekkürler üstadım..değişikliği sizin önerileriniz doğrultusunda yapacağım..birde şunu sormak istiyorum..göbekleri xt yaparken trek 7.5 jantlarınıda değiştirmeme gerek varmı yoksa aynı jantlara xt göbek uygulanabilir mi..siz ne önerirsiniz..çok teşekkürederim katkılarınıza

@ufuk ayyıldız

7.5'in göbekleri kalitesiz değil. Bu nedenle göbeklere dokunma... Önce bir yıpransınlar, ömürleri azalsın, daha sonra komple rulmanlı bir jant seti toplarsın... Boşa masraf yapma, gerek yok...

Ruble, arka aktarıcı, zincir, aynakol... yeterli...

• Beğen
Tepkiler: ufuk ayyıldız
Geri