Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin edge 520 duyurulmuş yepyeni özellikler var.

@feversea Bende premium varda connectin kendi segmentlerine girmeye çalıştığında

"You are using Live Segments. Browse segments and review progress by using the Strava app on your mobile device or visit (link)"

Diyor.

Acaba stravada yıldızladığımız segmentler bir şekilde 510 da görünüyor mu?

Scudo
tüm mobil ve cihaz seçenekleri için strava premium üyelik zorunlu değil mi? Yanlış bilmiyorum.

Bu arada Strava'nın güzel bir kampanyası mevcut...

Garmin 520 + 1 yıllık Strava premium üyelik 314$, Türkiye'ye gönderim ücreti ise 10$. Toplamda 324$ yapıyor.
520 alıp Live Segment özelliğini kullanmayacak yoktur diye düşünürsek ve Live Segment özelliğinin de sadece Premium üyeliklerde(60$ yıllık - apple store da 15TL aylık) aktif olduğunu düşününce gayet mantıklı bir kampanya.

324-60=264$ a 520 sahibi oluyorsunuz. garmin'in kendi sayfasında 299$ dan ön siparişe açtı... 100TL ye yakın fark ile de gümrük vergisini bedavaya getirmiş oluyorsunuz.

(link)

Not: Kendimi satış elemanı gibi hissettim. :islik:

izniniz ile ufak bir hort yapıyorum :)

bu ay içerisinde garmin alacağım ama 520 ile 810 arasında kalmış durumdayım bu konuda yardım istiyorum hangisini tercih etmeliyim fiyatları tamamen aynı

ilk gözüme çarpanlar 520 nin ekranı daha net ama dokunmatik değil 810 nunki dokunmatik ,2 sinde de harita mevcut 520 de yeni hrm ve kadans var 810 da eski tipmi yenimi bilmiyorum 520 nin strava olayı beni hiç ilgilendirmiyor kom kovalayan biri değilim :) siz olsanız hangisini neden alırdınız

810 : (link)

520 : (link)

@Serkan Mıstınoğlu

tabiki çok kafa karıştırıcı fiyatlar :)

810 : (link)

520 : (link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
810 düştü de düştüm maşallah :D

520'de strava live segments dışında bir artı yok sanırım.

harita konusunda, kullanılışlılık konusunda 810 çok daha avantajlıdır.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@Serkan Mıstınoğlu

aynen şuan için öyle gözüküyor bir hrm ve kadans için wiggle mail atacağım bakalım yenimi eskimi geliyor içinde,gerçi benim için sorun değilde bilelim :)

ama şuan 810 1-0 önde gidiyor

@Oğuzhan Y.

evet fiyatı diğer bütün sitelere göre baya uygun merlinde 520 bile yok :)

birde konuya @Yavuz S. davet ediyorum :) gördüğüm kadarı ile 520 satıp 810 almıştı

Ben de araştırıyorum bir süredir, ancak beklemeye geçtim çünkü Wahoo Elemnt çıkacak ben onu bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Sevgili @Yağız Gökmen,
Yaklaşık 2 hafta önce aynı kafa karışıklığını bende yaşamıştım. 520 mi, 810 mu derken wiggle dan edge 1000 full bundle aldım, yeni tip sensörler mevcut. 304 sterlin oldu. En ucuz kargo seçeneğini seçtim. 300 küsur tl gümrüğüde göze almıştım ama 8 gün sonra sıfır gümrük ile adresime teslim oldu, üstelik zarfında üzerinde ve de içinde 2 ayrı fatura mevcut. Şaşkın ve sevinçliyim, kullanıyorum, çok memnunum...
Hangisini alırsanız alın wiggle dan en ucuz standart takipsiz kargo yu seçin belki size de şans güler....

@Oğuzhan Y.

wow çok güzelmiş uyarı ışıkları olsun baya bi güzel gözüküyor ekledim

@Murat B.

@Drdaldal abi çok sevindim harika olmuş inan bisiklete,parçalara verdiğim paraya asla acımam ama o vergileri verirken inan içim kan ağlıyor çöpe atmışsın parayı gibi geliyor.

garmin 1000 alarak son noktayı koymuşsunuz büyük olasılıkla o zaman 810 da da yeni tip sensörler olur tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın :)

@Yağız Gökmen
Sağolasın....Tüm linklere bakınca ben olsam wiggle dan 810 alırdım. 302$ + posta masrafına gelir ki alınası gibi...hadi hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Selamlar @Yağız Gökmen geçen gün @Serkan Mıstınoğlu na attığım özel mesajı direk burada paylaşıyorum.

Selamlar

Açıkçası genel. Manada hoşuma gitmeyen bir cihaz. Şöyle izah ederek gideyim.
harita yüklenebiliyor ama hafızası çok küçük. tüm türkiye'yi almıyor. yarısı kadarını alıyor. Her zaman Türkiye'de bulunuyorum bundan dolayı detaylı harita bilgisi için almıştım zaten. Ve antin kuntin işler gerekiyor custom map için. Biraz uğraşıyorsun. Bilgisayardan garmin e kopyalama bir zulüm. 80 mb 2 saat sürüyor. bilgisayardan rota çizince sizi götürüyor ama rota dışına çıkınca yeni rota oluşturmuyor. benim en sıkıntı çektiğim noktaydı. kabolduğunuzda sizi başlangıç noktasına götürecek rotayı çizmiyor.
en büyük satma sebebim zaten. bunu satarak 810 aldım. topgrafik harita ile beraber bütün dünya haritası içine sığıyor. çünkü mcro sd kart girişi var. ve tomtom gibi istediğin zaman cihazdan rota çizimi yapabiliyorsun.

live segment olayı sadece strava premiumun varsa. o yüzden gerekli değil. Ama antin kuntin sitelere girerek strava dan istediğiniz segmenti alıp garmin içine atabiliyor ve o Segmente gelmeden 200 metre önce uyarılara başlayarak sizi motive ediyor.

Tuş yapısı kullanışlı değil. Bisiklette performans yaparken çok uğraştiriyor. Gps bulma hızı gayet iyi.

Ekran küçük geliyor bana sanırım gözlerden. Okumakta zaman zaman zorlandım. Kaloriyi kesinlikle yanlış hesaplıyor. Kadans bazen sapıtıyor 290-250 kadans yaptığımı söylüyor. Hız gps ile aynı anda çalıştığından hata farketmeden kullandım.

ben size rota için alacaksanız kesinlikle tavsiye etmiyorum. Segment de pek önemli değilse 500 işinizi fazlasıyla görecektir.

Artı olarak

Ben alırken Basic modelini alıp ardından tamamlamıştım kalanları o anki bütçe onu mecbur kılmıştı.

İçinde Türkiye haritası gelmediğinden harita yüklemek için gerekli işlemleri şu şekilde yapıyorsunuz.

içindeki gmapbmap.img dosyasının yedeğini alarak silip yeni koyduğunuz haritanın adını gene aynı gmapbmap.img olarak kaydedin.cihaz açıldığında 2-3 dk sürer gps ile eşleşmesi. ama göreceksiniz yani harita gelmiş artık beyazlıktan kurtulmuş olacaktır. ve haritanız hazır.
Yeni haritayı internetten yada garmin den bulabilirsiniz.

Rota oluşturup kullanmak isteterseniz ana dizinde new files klasörüne GPX olarak kaydetmeniz yeterli. segmentler TİF formatında olmak zorunda.

810 a da son gelen 4.30 güncellemesi ile 520 ile gelen bütün ekstra özellikleri eklemişler. Aklınızda bulunsun.
Kolay gelsin.

@Yavuz S. Yavuz cidden çok teşekkür ederin resmen aklımdaki bütün soru işaretlerini giderdi mesajın :) şuan 810 un 520 den eksiği yok fazlası var diyebiliriz en başından beri 520 deki tuşlar aklımı çeliyordu bisiklet üstünde uğraştırırmı diyordum ki öyleymiş ekran ve harita benim için çok önemli onuda çok güzel anlatmışsın sorun çözülmüştür bu akşam 810 unun siparişini vereceğiz o zaman :)

@Yağız Gökmen siparis verdiniz mi?

Ilginc olarak, Amerika fiyatlari daha pahali. Oradan gelecek bir arkadasa getirteyim dedim ama amazonda falan cok daha pahali. Var mi bildiginiz ucuza satan bir yer?

@b0zbey

yok daha vermedin ay sonu yurtdışına gitme olasılığım var bulur isem oradan alacağım

şuan en uygun fiyatlar wiggle.com da 520 ama stok yok diyordu ,810 da aynı sitede baya bir uygundu

amerika ya değilde canadaya baktım arkadaşım gelecekti baya bir araştırdım ama uygun fiyatlı bulamadım bende

Geri