Selamlar
@Yağız Gökmen geçen gün
@Serkan Mıstınoğlu na attığım özel mesajı direk burada paylaşıyorum.
Selamlar
Açıkçası genel. Manada hoşuma gitmeyen bir cihaz. Şöyle izah ederek gideyim.
harita yüklenebiliyor ama hafızası çok küçük. tüm türkiye'yi almıyor. yarısı kadarını alıyor. Her zaman Türkiye'de bulunuyorum bundan dolayı detaylı harita bilgisi için almıştım zaten. Ve antin kuntin işler gerekiyor custom map için. Biraz uğraşıyorsun. Bilgisayardan garmin e kopyalama bir zulüm. 80 mb 2 saat sürüyor. bilgisayardan rota çizince sizi götürüyor ama rota dışına çıkınca yeni rota oluşturmuyor. benim en sıkıntı çektiğim noktaydı. kabolduğunuzda sizi başlangıç noktasına götürecek rotayı çizmiyor.
en büyük satma sebebim zaten. bunu satarak 810 aldım. topgrafik harita ile beraber bütün dünya haritası içine sığıyor. çünkü mcro sd kart girişi var. ve tomtom gibi istediğin zaman cihazdan rota çizimi yapabiliyorsun.
live segment olayı sadece strava premiumun varsa. o yüzden gerekli değil. Ama antin kuntin sitelere girerek strava dan istediğiniz segmenti alıp garmin içine atabiliyor ve o Segmente gelmeden 200 metre önce uyarılara başlayarak sizi motive ediyor.
Tuş yapısı kullanışlı değil. Bisiklette performans yaparken çok uğraştiriyor. Gps bulma hızı gayet iyi.
Ekran küçük geliyor bana sanırım gözlerden. Okumakta zaman zaman zorlandım. Kaloriyi kesinlikle yanlış hesaplıyor. Kadans bazen sapıtıyor 290-250 kadans yaptığımı söylüyor. Hız gps ile aynı anda çalıştığından hata farketmeden kullandım.
ben size rota için alacaksanız kesinlikle tavsiye etmiyorum. Segment de pek önemli değilse 500 işinizi fazlasıyla görecektir.
Artı olarak
Ben alırken Basic modelini alıp ardından tamamlamıştım kalanları o anki bütçe onu mecbur kılmıştı.
İçinde Türkiye haritası gelmediğinden harita yüklemek için gerekli işlemleri şu şekilde yapıyorsunuz.
içindeki gmapbmap.img dosyasının yedeğini alarak silip yeni koyduğunuz haritanın adını gene aynı gmapbmap.img olarak kaydedin.cihaz açıldığında 2-3 dk sürer gps ile eşleşmesi. ama göreceksiniz yani harita gelmiş artık beyazlıktan kurtulmuş olacaktır. ve haritanız hazır.
Yeni haritayı internetten yada garmin den bulabilirsiniz.
Rota oluşturup kullanmak isteterseniz ana dizinde new files klasörüne GPX olarak kaydetmeniz yeterli. segmentler TİF formatında olmak zorunda.
810 a da son gelen 4.30 güncellemesi ile 520 ile gelen bütün ekstra özellikleri eklemişler. Aklınızda bulunsun.
Kolay gelsin.