Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Garmin sırf cihazlar arasında tutarlılık olmadığına (ve hatta aynı cihazda kendi içinde tutarlılık olmadığına) dair şikayetler yüzünden,
bir süredir göstergesinde yer alan eğim yüzdesinin küsuratını kaldırdı. Artık sadece tamsayı olarak görüntüleniyor biliyorsunuz (gerçi eklenti kurarak erişilebiliyor).
Firmanın kullandığı mikro barometrelerde sıkıntı var. Gerçi hiçbiri mükemmel sonuç vermiyor. Ne telefonlardaki, ne kol saatlerindekiler kusursuz çalışıyor.

Scudo
Garmin sırf cihazlar arasında tutarlılık olmadığına (ve hatta aynı cihazda kendi içinde tutarlılık olmadığına) dair şikayetler yüzünden,
bir süredir göstergesinde yer alan eğim yüzdesinin küsuratını kaldırdı. Artık sadece tamsayı olarak görüntüleniyor biliyorsunuz (gerçi eklenti kurarak erişilebiliyor).
Firmanın kullandığı mikro barometrelerde sıkıntı var. Gerçi hiçbiri mükemmel sonuç vermiyor. Ne telefonlardaki, ne kol saatlerindekiler kusursuz çalışıyor.
Wahoo o konuda çok tutarlı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Garmin edge de rüzgarın hangi yönden estiğini görebilme imkanımız var mı? Baktım bulamadımda.

(link) bunda da hem güzel birkm saatine dönüyor Garmin hem de rüzgar yönünü gösteriyor ama 530 için biraz ufak kalıyor. 1030 da kullanımı daha zevkli.

(link) bunda da hem güzel birkm saatine dönüyor Garmin hem de rüzgar yönünü gösteriyor ama 530 için biraz ufak kalıyor. 1030 da kullanımı daha zevkli.
Garmin de böyle google app store gibi özellik olduğunu bilmiyordum. Bunu keşif etmem çok iyi oldu.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bu app yi kullanacak arkadaşlar kullanmasınlar. Bugün test ettim saatte 22km rüzgar eser iken bu uygulama 13kmh olarak gösteriyor ve rüzgarın estiği yönü doğru göstermemekle kalmayıp üstüne üstlük yarım saatte bir güncelliyor.

Özellikle gps açıkken ani hız değişimleri yaşayan var mı? Bu yüzden sensöre döndüm veri almak için, sensörden veri çekerken de ani hız değişimleri oluyor bazen.

Özellikle gps açıkken ani hız değişimleri yaşayan var mı? Bu yüzden sensöre döndüm veri almak için, sensörden veri çekerken de ani hız değişimleri oluyor bazen.
edge de hız için gps/sensör tercih menüsü mü var? gps bağlıyken görmezden gel sensörden al diyebiliyor musunuz? sensörün bağlantı koparsa ne oluyor?

edge de hız için gps/sensör tercih menüsü mü var? gps bağlıyken görmezden gel sensörden al diyebiliyor musunuz? sensörün bağlantı koparsa ne oluyor?
Ben uyduyu kapatıp sensörden alıyorum bilgiyi, uydu açıkken böyle bir seçenek yok galiba. Sensörün bağlantısı koparsa üstte gösteriyor diye biliyorum.

Ben uyduyu kapatıp sensörden alıyorum bilgiyi, uydu açıkken böyle bir seçenek yok galiba. Sensörün bağlantısı koparsa üstte gösteriyor diye biliyorum.
ben de garmin saat kullanıyorum bisiklette ama bazen kadans kopuyor hız devam ediyor. gps den alıyor gibime geliyor. uyduyu kapatmaktan başka anlamanın yolu yok heralde

Benim bildiğime göre sensör varken GPS açık da olsa kapalı da olsa sensörden aldığı veriye öncelik veriyor. Sensör yoksa GPS’e dönüyor.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan ve a.erkan
Benim de tecrübe ettiğim kadarıyla hız sensörü de olsa, hız bilgisini uydudan alıyor. Tünel ya da alt geçit gibi GPS sinyali olmayan bir yerden geçerken ekranın üst kısmında speed sensor found uyarısı çıkıyor ve hız bilgisini sensörden çekmeme başlıyor gibi gözüküyor. En azından benim kullandığım Edge 530 modelinde böyle.

Bisikletin sabit durduğu konumda sensör olan tekeri çevirdiğinizde ise, konum değişmediği halde bisikletin yürüdüğünü düşündüğü için garmin, gps sinyalinin tutarsız olduğunu değerlendiriyor ve ekrana yine hız sensöründen aldığı bilgiyi gösteriyor. Eğer auto pause özelliği aktif ise sürüşü devam ettiriyor.

Benim de tecrübe ettiğim kadarıyla hız sensörü de olsa, hız bilgisini uydudan alıyor.
Burda tam aksini söylemiş. Açık havada sensör kullanıldığı zaman cihaz GPS verilerini (hız ve mesafe) geçersiz sayıp sadece sensörden gelen bilgileri geçerli kılıyormuş.

Screenshot 2022-10-23 at 12-46-21 garmin edge speed sensor vs gps - Google'da Ara(1).png

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve a.erkan
Arkadaşlar herhangi bir km saatinde hız sensörü olmadan hızı GPS den ölçüyor .Ama kadans sensörü mutlaka olmalı mı?Kadans direk ölçülmüyor değil mi?

Arkadaşlar herhangi bir km saatinde hız sensörü olmadan hızı GPS den ölçüyor .Ama kadans sensörü mutlaka olmalı mı?Kadans direk ölçülmüyor değil mi?

Ölçülmüyor. Ayrıca bir kadans sensörü ya da entegre kadans sensörü olan bir powermeter kullanılması lazım.

Daha önce başka çeşit gps kullanmadım edge 830 haricinde. Benim edindiğim tecrübeye göre hız sensörü olmadan hızını uydudan alıp ölçüyor. Kadans sensörü mutlaka olması gerek olmadığı taktirde kadansı ölçemezsin. Amazon dan 250 TL ye kadans sensörü almıştım onu bağladım edge 830 gayet iş görüyor, gidipte garminin kendi orijinal kadans sensörüne 1200 TL küsür vermeye gerek yok.

Hız sensörü bana göre illa şart olması gereken bir şey değil eğer çok ince hız ayrıntısı takıntın yok ise veya yarışçı değil isen. 3 Aşağı 5 yukarı hemen hemen ortalama yakın sonuçlar veriyor sonuçta, arada taş çatlasın 26 ile gidiyorsan 25 olarak gösteriyor uydudan alınca hızı.

ben de garmin saat kullanıyorum bisiklette ama bazen kadans kopuyor hız devam ediyor. gps den alıyor gibime geliyor. uyduyu kapatmaktan başka anlamanın yolu yok heralde
Uyduyu kapatınca nasıl anlayacaksınız ki?

Uyduyu kapatınca nasıl anlayacaksınız ki?
eğer anlık geçiş yapıyorsa anlayamayız ama sanmıyorum o kadar hassas olacağını. yolda giderken uyduyu kapatsak hız ekranında --- gösterir heralde. en azından kadans koptuğunda öyle yapıyor.

Geri