Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gece bisiklet sürenler görünürlük için neler yapıyorsunuz?

Scudo
Işıklandırma sistemim epey güçlü. Görünürlük için yetiyor yani.

Ben önümü görebilmek ve kendimi de gösterbilmek için dağcılıkta kulandıgım bir kafa lambası kullanıyorum.
(link)

Bunun dışında 6TL ye aldgım reflektörlü yeleğimi gece-gündüz giyiyorum, Arkada da minik bir lambam var. Arkada eksiklik hissediyorum ancak daha fazla yapacak bir şey yok. Lambalı kasklara inanmıyorum fazla görünür değiller,
Bence en önemli şey arkadan görünebilmek tabi eğer tersten gitmiyorsanız...
Flaşör modu ile ilgili olarak ise kesinlikle düz yanma modundan daha etkili ve dikkat çekiyor, rahatsız ediyor diyebilirim. Bence bazen hoş olmuyor ancak yapacak bir sey yok, gece biisklete binmek bu ülkede sınırları çok çok çok çok zorlamak gibi bir şey. Ben işten dönerken zorda kaldıgımda yaşıyorum bunu ve ve bir dönsem diye 3,5 atıyorum.

@alper 76 Bütçeniz nasıl bilmiyorum ama arka far için Knog Road R70 modeli çok iyi ışık sağlıyor. Ben kullanmadım ama forumda incelemeleri olduğu için gördüm ve hayran kaldım açıkçası.
(link)

@ÇaNakkaLeRuHu Bunu kesinlikle o işler için kullanabilirsiniz, cidden tavsiye ederim byağı iyi ışık veiryor. Video atamam akıllı telefonum yok sizin içn özel çekim yapmam gerek, bu da bayağı özel uğraş demek. Olabilirse atarım ancak daha önce kullandığım çok kaliteli mercekli fenerlerden çok daha iyi ışık verdiini araba farı gibi aydınlattıgını rahatlıkla söyleyebilirim. Çadır kurmada geç kalınca müthiş işe yarıyordu ancak pili çabuk tüketiyor miliamperi yüksek olan yedek pil almak ve yedekli kullanmak lazım böyle yerlerde biterse sıkıntı duyabilirisniz.

Arkada bunu kullanıyoru linki atmak için girince gördüm ki tarih olmuş neler neler çıkmış..
(link)

@Burakb993 Benim lamba bunu 5 e katlar dostum... ancak arka için çok güçlü gelmedi bana şu aliexpressteki ler nasıl bilmiyorum şimdilik bir acelem yok, yedeğim bile var. Aklımda olsun yine de teşekkür ederim.
Bence arka önden çok daha önemli, bu ülkede öküzler genelde arkadan çarpıyor bize....lamba belki koruyucu olmaz ama yine de hiç yoktan iyidir.

Reflektörlü yağmurluk veya yelek giyiyorum.Kask arkası çakarlı mavi led ve sele borusuna bağlı kırmızı çakarlı arka aydınlatma kullanıyorum.Ön aydınlatmada Trelock ls 950 kullanıyorum.
Üzerimde kargo veya kot pantolon varsa reflektörlü paça bandı da takıyorum.
Cube Touring bisikletimin jant yanaklarının ışığı yansıtması da olumlu bir görünürlük avantajı sağlıyor.

sanırım knog blinder dan daha iyisini görmedim moon kullanıyorum ama o nedir öyle üsteki 3 lünün bir kez alttaki büyük merceğin 3 kere çaktığı bir modu var aman diyim :)

yelek işini tchibo da çözdüm çok güzel yarım omuzlardan giydiğin bir yelek vardı harika bir şey mutlaka bakın derim

@ÇaNakkaLeRuHu Arka far daha önemli olduğu için Knog olana her türlü para verilir bence. Direk araba farı gibi bir şey yani. Adamlar çok iyi yapmışlar ve şarjı da güzel gidiyor diye okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@ÇaNakkaLeRuHu 18650 m.amper yedek pil alabilirsiniz, 2 ya da 4 yedek pil sizi 3 -4 gün kadar idare eder. Lambayı cidden tavsiye ederim kampta çadır kurarken çok karanlık oldugunda iyi ışık çok önemli olabiliyor. Yere düşen bir şeyi bulamayabiliyor ya da yerdeki görmeniz gereken bir şeyi basıp kırabiliyorsunuz. Kafada taşımanız ellerinizin boş kalması açısından çok önemli. Ben bisiklet için almamıştım ancak ışığın gücünü görünce bisiklette de kullanır oldum.
yine de gece sürüşleri çok tehlikeli, kesinlikle fosforlu yelek giymek gerek. Mersinde yazları sıcak oldugundan yaz gelince sadece akşam üzeri veya gece eşimle kısa geziler yapıyoruz, o zamanlar lamba işe yarıyor.
-yol kenarındaki tüm kedileri 300 metreden görebiliyorsunuz... (gözleri parladıgı ıçın çok komik) ancak kediler önemli değil tabi :)))

Geri