@Ferhat Köse
selam ferhat dostum,,
bizler biliyorsun türkiyenin 55 + yaş üstüyüz şimdi aşağıda verdiğim isimler grand fondo yarışlarında iyi dereceler aldılar ,amatörüz ,pro değiliz.
uzunlar
1- ismail ıltır-100 km-3 saat 05 dakika ortalaması-32.4
2- ali rıza fırıncı-100 km -3 saat 15 dakika -ortalama-30.7
kısalar
1- faik yağcı-46 km -1 saat 25 dakika-ortalama-32.4
2- nedim güçlü 43.5 km -1 saat 20 dakika ortalama-32.2
3- kudret kurtcebe 43.5 -1 saat 30 dakika -ortalama 28.6
4- mete taşkın -43.5 -1 saat 32 dakika -ortalama -28.4
rakiplerim belli oldu ,uzunlarda yokum ,uzunları benden üstünlere bıraktımki ismail ıltır bayağı iyi kendisi bolulu,ve ali rıza bursalı,yalovadan faik beyde kısada çok iyi derece yaptı ,bu 3 adam bence sıkı ,faik bey 100 km 'de yarışmadı ,ama 88 km 'de yarıştı orada üçüncü oldu,ve birinci ali rıza ikinci ismail ıltır oldular,grand fondo bi bakıma iyi oldu bu ülkede 55 + artı yaş üstünde kimlerin ne olduğunu anladım ,açıkça sevindim bu ülkede demekki bu işi ciddiye alan amatörlerde var ,açıkça rakiplerim kısaya gelir ise beni ezerler ,4 rakib var bunlar
1- ismail ıltır
2- ali rıza
3- faik yağcı
4- nedim güçlü
ortalama 28.6 benim için düşük ,bunda arka rublenin önemi olabilir arka onlu 11-34 mtb rublesi ama ,gran fondo marmara etapta 50-11 bastım
zannederim kuvvet az bende ,(eğimde 50 -11 'den bi diş üste çıktım )kuvvetimi yükseltmek için bacak kaslarını güçlendirmek lazım, buda kısa mesafe yüksek tempo basmak ,marmara etapta 3- 4 eğim felandı yani senin anlayacağın o kadar sert eğim yok idi.,30 km kısa mesafe pedal kesmeden idman serileri olmuş idi, burada sert eğimler mevcut idi.1 saat 20 dakika ,22.5 düşük ,çok şiddetli basmak gerekiyorki, buradaki ortalamayı 30 'un üstüne çıkartalım yani tabiri caizse bu etapta 33 ortalamayı görmem gerekiyor,, yarıştığım etabı düşünür isek orada eğim yok attila bisiklet takımı ile 80 km düz yolda çalışmam gerektiğinede inanıyorum ,sadece burada iki eğim var fazla sert değil 5 felan,o vakit faik yağcıya rakip olacağım ve de nedim güçlüye ,kısada ismail -ve ali rıza olurmu bilemem
senin anlayacağın rakiplerimi tanıyorum ,tartıyorum seneye gran fondo marmaraya talibim.