Canim memleketimde esnaf her ne kadar kazikcinin, adamina gore fiyat vermenin feristahi da olsa iscilik fiyatlari yine goreceli olarak yine dusuk. Bu iscilik karsiliginda hangi kalitede hizmet verdikleri, gercekten iyi is cikarip cikarmadiklarini bilmiyorum ama
iyi zanaatkarlik ucuz degil, olmamali. Tabi yetkili servisler de yakaladiklarinda cok fena opuyorlar o da isin baska boyutu.
Pek cok arkadas bisikletci adam kendi isini kendi gormeli diye bahsetmis ama sehirde, apartman dairesinde yasiyor buyuk cogunluk. Evin icinde bisiklete bakim yapabilecek uygun yer sahibi olmayabilir herkes. Eski yasadigim evde yerim yokken kuvetin icine bike stand kurup oradan temizlik, bakim yaptigimi hatirlarim. Ardindan temizlemeye calisirken pisman olup, kufurler ettigimi de.
Kisisel gorusum her bisikletcinin temel seviyede fren, vites ayari, lastik degisimi yapabilmesi sart. Bunlari yapabilmek icin gerekli olan aletler gayet az ve uygun fiyatli. Youtube uzerinden de bisiklet mekanigi ile ilgili her sey var. Biraz eli yuzu kirletmeyi goze alip, caba gosterip ogrenmek lazim.
Diger yandan cok sik yapilmayan, ozel alet gerektiren isler var. Ayna kol, kaset degistirmek gibi. Arka kaseti degistirmeye niyetlendim yeni kaset 50€ civari iyi guzel ama sokup takmak icin gereken alet 20€'dan asagi degil. Belki bir kac kez kullanacagim alet icin buna para vermek istemiyorum ama bisikletciye gitsem bu sefer saat basi iscilikten daha fazla yapistiracak. Dusunup tasindim en mantikli karar komple alet edavat seti olan arkadas edinmek oldu