Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Genel olarak şikayetçiyim

bisikletçimde genel bakım 80 tl. :D jant kontrolleri göbekler firen ve viteslerin kontrolleri vs herşey var. bilet alın gelin gezin yiyin için bisikletinizi alın gidin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Canim memleketimde esnaf her ne kadar kazikcinin, adamina gore fiyat vermenin feristahi da olsa iscilik fiyatlari yine goreceli olarak yine dusuk. Bu iscilik karsiliginda hangi kalitede hizmet verdikleri, gercekten iyi is cikarip cikarmadiklarini bilmiyorum ama iyi zanaatkarlik ucuz degil, olmamali. Tabi yetkili servisler de yakaladiklarinda cok fena opuyorlar o da isin baska boyutu.

197317

Pek cok arkadas bisikletci adam kendi isini kendi gormeli diye bahsetmis ama sehirde, apartman dairesinde yasiyor buyuk cogunluk. Evin icinde bisiklete bakim yapabilecek uygun yer sahibi olmayabilir herkes. Eski yasadigim evde yerim yokken kuvetin icine bike stand kurup oradan temizlik, bakim yaptigimi hatirlarim. Ardindan temizlemeye calisirken pisman olup, kufurler ettigimi de.
Kisisel gorusum her bisikletcinin temel seviyede fren, vites ayari, lastik degisimi yapabilmesi sart. Bunlari yapabilmek icin gerekli olan aletler gayet az ve uygun fiyatli. Youtube uzerinden de bisiklet mekanigi ile ilgili her sey var. Biraz eli yuzu kirletmeyi goze alip, caba gosterip ogrenmek lazim.
Diger yandan cok sik yapilmayan, ozel alet gerektiren isler var. Ayna kol, kaset degistirmek gibi. Arka kaseti degistirmeye niyetlendim yeni kaset 50€ civari iyi guzel ama sokup takmak icin gereken alet 20€'dan asagi degil. Belki bir kac kez kullanacagim alet icin buna para vermek istemiyorum ama bisikletciye gitsem bu sefer saat basi iscilikten daha fazla yapistiracak. Dusunup tasindim en mantikli karar komple alet edavat seti olan arkadas edinmek oldu :)

@OmerKa

0k kanka, öyle yaparız. müstehakmışız. herkesin el yatkınlığı ya da anlama kapasitesi olması zorunluluğu mu var? siz kişisel olarak patates yetiştiremiyorsunuz diye -youtubeda vardır anlatımı ha- patatesin kilosunu 150 TL'den itelemeye çalışsalar müstehak mı?

zamanı olmayan olur, anlamayan olur, uğraşmak istemeyen olur. ustanın sunduğu bir hizmet vardır, bu hizmetin ederi vardır. bir de bu hizmetin ederi olmayan, geçirilmeye çalışılan fiyat vardır. çalışsınlar, sorun değil. sonra oturup ağlarlar ama bu söz konusu dükkan/atölyeler "sinek avlıyoruz." diye. bir insanı bir kere silkelersin sonra internetten açıp bakar bu yaptığı işin ederi neydi diye. uzun vadede gene müşteri kaybı.

ben de bakım için İstanbulda önerilen bir yer arıyordum, en son mesajlarda geçen yerle bir iletişime geçeyim. teşekkürler.

@dukehayda Bugüne kadar sıkıntı yaşamadığım genel anlamda yolu düşüpte memnun kalınmayan ve haklarında olumsuz yoruma rastlamadığım Avrupa yakası esnaflarından, Sultangazide Atak bisiklet(Ahmet Bey) yine Bakırköyde Tilmen bisiklet (Serdar Bey)... İkisinede gözüm kapalı gidiyorum... İkiside tam ikametime 15 km kadar mesafe, şundan eminimki tamir takravat ayar vs hususlarda yüksek ücret peşinde olmayan, yedek parça satma maksatlı hemen değiştirmeye gitmeyen sohbetleri hoş güzel insanlar....yinede takdir sizin..

• Beğen
Tepkiler: rhaegar
@bilalfidanboy
Tilmen Bisiklet'i(Serdar Bey) bakırköy civarında oturan herkese tavsiye edebilirim hizmetten çok memnum kalmıştım ve fiyat çok uygundu.

Peki herkese bir soru: Şimdiye kadar hep gidip gördüğüm bayiden aldım bisikletimi. Dolayısıyla kurulumunu da orda yaptırıyordum.

Peki internet'ten bisiklet alırsak kurulumunu nerede yaptıracağız? Alıp bisikletin markasının yetkili servisi olan bir bisikletçide yapmamız gerekiyor? Tecrübeyle sabit ki bu tip bisikletçiler aynı zamanda satıcı da olduklarından kendilerinden alınmamış bisikletleri toplamak konusunda hiç istekli değiller.

Nasıl olacak?

@Mert E.

Ben kendi yaptığımı söylemek isterim:
İnternette bulduğum bisikletin şehrimdeki bayisine hiç yalan söylemeden küsuratıyla bisikletin x,0y lira olduğunu, siz de bu x,0y liradan verin ben de sizden alayım diye sordum.Bayi fiyatı kabul etti ancak kadro boyu ellerinde yoktu.Bunu birçok arkadaşımız yapmıyor.Bu şekilde olursa,süreç daha kolaylaşır.Fiyat konusunda pazarlık etmekten çekinmeyin, ilk önceliğinizi şehrinizdeki bayiye vermeye çalışın.
Kadro boyu olmayınca lisan_ı münasip ile internetten alırsam kurulumu ücretsiz yapar mısınız?Yaparsanız ihtiyaçlarımı sizden gideririm, müşteriniz olurum falan dersiniz.
Böyle deyince buyur gel dediler ve kurulumu yaptırdım.Kutudan çıkan kurulum kartını ana dağıtıcıya yollayarak parasını zaten alıyorlar.Ama ben zaten parasını alıyorlar,işleri neymiş bu onların görevi ,seve seve yapacaklar demedim.Bisikletseverin ihtiyacı bitmez diyerek 50 liralık işime yarayacak iç lastik ,stand gibi bir şeyler satın alarak karşı tarafın da gönlünü aldım.Elimden geldiğince ''Yemeği başkası ile yeyip sarımsağı başkasına kokutmamaya'' çalıştım.

@Mert E.
Mert Bey, profilinizden gördüğüm kadarıyla bisikletiniz giant şu caddebostan giant şubesi sanırım yurtdışı ile anlaşmalı bir arkadaşımızın almanyadan aldığı bisikleti ekstra bir ücret almadan kurdular ve ilk bakımını yaptılar.
Ben ilk bisikletimi 2009 yılında amerikadan almıştım trek f7.3 gibi bişeydi sanırım amerikada aldığım şube bana istanbul velespit bisikletin ücretsiz kurulum ve ilk bakımını yapacağını söyledi havaalanından indiğim gibi bisikleti kutusuyla bisikletçiye götürdüm bana verdikleri cevap “nerden aldıysan orada kurduysaydın” şekinde oldu, amerikaya mail yoluyla yaşadığım problemi anlattım, ertesi gün istanbuldaki şube beni aradı özür diledi yanlış anlaşılma olduğunu söyledi, ama ben bisikletimi bikeandoutdoor isimli bir dükkanda kurdurmuş bulunmuştum (not: o günden beri bikeandoutdoora hiç yolum düşmedi ama orda gözlüklü çok kibar bir usta bisikletimi kurdu ve benden ücret almadı bende bisikletim matara kafesi ve aydınlatmalarını oradan almıştım)
Yaklaşık bir hafta sonra amerikadan “sorununuz çözüldü mü ?” İsmli bir mail aldım adamlara yaşadıklarımı anlattım benden çok özür dilediler bana trek marka şapka, tshirt ve matara kargoladılar benim 10 yıl önce yaşadıklarım böyleydi ama şimdi durum nedir inanın bilmiyorum

@dukehayda

Dukehayda hemen karşı çıkmayın ben sizin tarafınızdayım aslında ve söylediklerinizde kesinlikle haklısınız işini hakkıyla yapan paragöz olmayan bu işlerin adamı gerçekten çok az.

Zaten bu yüzden kendi işini kendin yapman gerekiyor ve sandığınız gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor işler GERÇEKTEN DEĞİL.Vfren için 5mm alyan anahtara ihtiyacın var bir anahtarla işini yaparsın çok özel çetrefilli bir alet olur kullanmak için ders kurs almak gerekir anlarım gözünüzde çok büyütüyorsunuz.

Benim evimde büyükçe (çarşaftan bozma) bir eski bezim var evimin bir köşesine sererim bu bezi bisikletimi ters çevirerek bu bezin üzerine yatırırım sonrasında temizliğiydi bakımı tamiratıydı hepsini hallederim.Kirim pasım aletim edevatım asla bezin dışına çık(a)maz (aksi duru da zaten dayak yerim) siz sadece binerek keyfini sürüyorsunuz olayın bir de diğer yüzü var tamir ettikçe el alışır yatkınlaşır yatkınlaştıkça keyif alırsınız gün gelir bakım tadında iş olsun bisikletimle uğraşayım der gerekmediği halde sağını solunu sökersiniz insan zaten böyle öğrenir ve uzmanlaşır.

Dediğim gibi youtube da videolar derya açın izleyin izleyerek uygulama yapın bir olmaz iki olmaz üçüncü de olur oldumu da bu iş tamamdır.

Bir vfren ayarı için 50 tl alan yerler var yazık vallahi.

Herşeyi internetten halletmek de iyi değil. Çayını içeceğiniz insanlar olsun hayatınızda.

• Beğen
Tepkiler: TSigalko
Geri