Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Genel olarak şikayetçiyim

Şimdi şöyle bir şey var hocam. Ustanın kendine güvenemeyip jantı hiç ellememesi esnaflığa yakışır bir şey olmuş. Çünkü herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Belki de bilmediği şeye uğraşıp daha da kötü edip bir de üstüne para da alabilirdi ama yapmamış. Biz Türklerin yapısına ters bir şey yani bilmemek ya da bilmiyorum demek.
İkinci olarak akordun gerçekten bir sanat olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen öyle bir jantlar oluyor ki telin bütün gerilme mesafesi bitmiş ancak sağ ve ya sola yalpası gitmemiş üstelik bir de dikey bozukluk başlamış. İşte tam burada usta sanatını konuşturarak ancak bunu çözebilir. Belki defalarca ve defalarca usanmadan sıkılmadan denemesi lazım. Fiyatına gelince de orası ustaya kalmış. Ona bir şey diyemem.

Scudo
Eğer iyi bir bisiklete biniyorsan arızalandığı zamanda bu paraları aramanın yersiz olduğunu düşünüyorum. 10 bin TL lik bir bisikletin janının 65 tlye yapılması bence gayet normal. Siz istiyorsunuz ki 15 dakikalık iş için 20 tl vereyim olsun bitsin. Ama o 15 dakikalık onarım için çekirdekten yetişen bir usta gerekli. İşinizi bu tip ustalara yaptırmak istemiyorsanız daha ucuz bisikletlere binmenzi tavsiye edeceğim. Ucuz bisiklet jantlarını ayarlamak için çok iyi usta aramanıza gerek yok mahalle aralarındaki bisikletci abilerimizdé halleder. Eğerki mersedese biniyorsanız yedek parça ve ustalığın pahalı olduğunu biliyor olmalısınız.

bizim burada usta gibi zerre kadar problem yok 4 tane bisikletçi var tabi 4.sü pekte gidilmeyen insan onun haricinde 1 tanesi yaşlı onda parçaları uyguna bulunabiliyor diğer bisikletçide ustalar benden genç şayet motor düzeltmekte bile ustalar ikizler üstelik :D onlar alternatifçi olarak epey iyiler diğer bisikletçi ise bisiklet tamirinde 10seneden daha fazla tecrübesi olan 5-10 yaş fark var tam bilmiyorum yaşını adı lavabıdır işinde uzman ve genç insandır fiyatta her zaman onunla anlaşmak mümkündür 3 tane emre aynı konuya yazmış oldu böylelikle neyse tilmen denilen bisikletçi gerçekten iyi gibi görünüyor anlaşılan bu arada video için takipteyim :)

Kaçkar bisiklette normalde her bisiklette çıkan ücretsiz bakım kuponlarını koymamıştı, elemanlardan biri çok ilgiliyken diğeri soruya cevap vermek bir yana dursun insanın yüzüne bakmıyordu.

Bence işletmeden ziyade kişilerin yapılarıyla ilgili bir durum.

Bizim mahallenin 3 tane bisikletçisi var, ikisini sevmem ama biri emektar yaşlı bir abimiz, tamirat konusunda anlamadığı şey yok ve çok küçük paralara iş yapıyor ama o da parça tedariği konusunda sıkıntılı.

Ön vites ayarı için hem maratonu aradım bugün hemde nihat bisikleti, maraton 25 tl nihat bisiklet ise 40 tl fiyat çekti. Şimdi hangisi normal bilemedim çünkü ilk defa vites ayarı yapılacak.

@chanik chang Bu başlık pek yeri değil gibi, ben özelden yazayım.

@chanik chang
Üstüne biraz daha koyup tekli sisteme geçin :acpsnr: 10 liradan fazla vermeyin derim. Bilemedin 15 olsun.

Ramazan ayı öncesi vites ayarı için bir yere gittim. İlk gittiğim yerdeki arkadaşı yaklaşık 2-2.5 yıldır tanımam rağmen sizin hesap 40 lira dedi. İlk başlarda sırada idik bisiklet bianchi diye burun kıvırıp sürekli önümüze müşteri aldılar. Daha sonra bisikletimi aldığım yere gittim. 3 dakikada yapıp para dahi almadılar. Üstüne birde hoş bir sohbet ile @Bahri Kaplan abimiz ile tanışmış olduk. :)

• Beğen
Tepkiler: chanik chang
@chanik chang
Ön tarafı tek yaprak olarak kullandığımız sisteme tekli sistem diyoruz. Aslında masraflı bir olaydır ama bisikletçi o kadar fazla fiyat çekmiş ki, onun yerine ön aktarıcıyı söküp tekli sisteme geçmek daha uyguna gelecek.

Kısaca fiyatın pahalılığını eleştirdim :D

@Mustafa Zeybek Şimdi jeton düştü. İşin aslı 40 lirasinda da değilim ama insan saf yerine konmak istemiyor tabi. Oturdum limit ayarlarını yaptım sonra tel gerginlik ayarını da yaptım, 1 saatimi aldi ama hem ön hem arka vitesi ayarladım. Para cepte kaldığı gibi yeni şeyler de öğrenmiş oldum. Youtube iyi ki var

@MakRo benim bisikleti aldigim yer de nihat bisiklet ama bir daha gitmem sanıyorum. Geçen lastik sordum bana fahiş sayılabilecek bir fiyat cekti almadım(internet fiyatının %50'sinden fazla bir rakam), şimdi ise sadece ön vites ayarı için 40 tl deyince de notunu verdim.

@mtbcandir
"3.Şirinevlerde Pazarın kurulduğu yer : Normalde adam aynakol söküğ takan eskilerden tanıdığım bir adamdı. Köşede minik bir dükkanı genelde alt sınıf bisikletlere çalışan bizimkilerden de anlayan bir abimiz. He ama ben o zaman 14 yaşlarındaydım neyse.. Yıllar sonra arkadaşım burak' ın bisikletinin aynakolunu sadece söktürmek için götürdük normalde adam aynakol + takma + pedal = 30 tl alan adam bize 20 tl fiyat çekti. Niye bisikleti krondu biliyordu o parayı alacağını ... Makul yapsada burda keşke onu övebilmiş olsam..."

Burası Yıldızlar Bisiklet. Sahibi de Faruk abi :) Muhabbeti çok iyi ve babacan bir adamdır. Evet üst seviye malzemeleri pek bilmez, bisikletinizde 105 set görse bile onun için zengin sınıfına girersiniz :) Çok eskiden beri tanırım onu, herkese de öneririm. Ufak tefek, bende aleti bulunmayan işler için giderim ona. Çıkardığı fiyat da hep 5 lira versen yeter 10 lira versen yeter şeklindedir :D Adama ruble taktırmak için smart trainer götürdüm, ne kadar bu dedi. 300 lira abi dedim. Ben bunu 100 liraya imal ederim be dedi. Yapılır tabi abi, ecnebi pahalı satıyor dedim. (asıl fiyatı 300 lira değil çaktırmayın :D) Kapanmaması, ayakta kalabilmesi için dua ettiğim ender bisikletçilerdendir kendisi. Salcano yetkili servisidir aynı zamanda :harika:

@Serkan Mıstınoğlu Buna benzer bir muhabbeti bizim mahalledeki bisikletçiyle yaşamıştım ben de. Bisikletin fiyatını sormuştu, satan arkadaş 1000 liraya bıraktı, paraya sıkışmış, demiştim, kazıklamasın diye. Muhtemelen söylediğim fiyata inanmadı ki iç lastik sorduğumda tek iç lastiğe 30 lira fiyat söylemişti. (Decathlonda çift iç lastiğin 15 lira olduğu dönem)

Gerçekten Nihat Bisiklet, Atolye25.4, gitmedim ama muhtemelen Metin Bisiklet. Herkesin derdi para olmuş. Nihat Bisiklet genel bakım 150 liraya kadar çıkıyor dedi. Atolye25.4 yıkama ile genel bakım 150 tl dedi. Tilmen'i aradım, hem paradan çok sorunla ilgilendi, hem de 40 tl gibi bir ücret olur ama tel değişmesi vs gerekirse şu marka için şu kadar olur dedi. Her neyse, gerçekten çok samimi buldum, gittim. Benden Tilmen Bisiklet genel bakım adı altında 150 lira almadı, kaç km kullandığımı sordu, kondisyonunun iyi olduğunu belirtti. İnceledi, vites ayarını ve jant akor ayarını yaptı. Hatta dişlileri temizleyip yağlasak mı dedim ama şimdilik gerek olmadığını söyleyerek yapmadı bile. 30 lira ücret istedi. Helali hoş olsun. Gerçekten başka bir yere gitsen şunu da yapalım, fren ayarına da bakalım bunu da yapalım deyip insan kazıklamaya çalışıyorlar. Bir daha da Nihat Bisiklet'e ya da başka bir yere gitmem. Aldığım hizmetten, verdiğim paradan memnun kaldım. 50 tl istese de bence hak etmişti, bunların yanında hiç gerçekten.

bunlar hep hormonlu sebze meyveden kaynaklanıyor

Bisiklet sahibi bir insan bisikletinin bakımından da tamiratından da kendisi sorumludur.

Kendi bisikletinin tamirinin yapamayan, bir vfren ayarı yapamayan kişi ya bisiklet binmeyecek, yada yapan kişilerin fiyatları karşında el mahkum kalacak.

Bu mesajım bazı arkadaşlara ağır gelebilir ama bisikletin bakımı ve tamiri zor şeyler değildir öğrenmediğiniz öğrenmeye tenezzül etmediğiniz için her türlü ustaya müstehaksınız.

Youtube da herşey var isteyen o kadar kolay kavrar kii.Bakın bir arkadaş yukarıda yazmış nasada proje yapmıyorsunuz ÖĞRENİN BU İŞİ KİMSEYE MUHTAÇ KALMAYIN.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Her şeyden önce ahlaklı insanlar yetiştirmeliyiz. Tüm esnaflardan önce tüm insalar için geçerli bu.
Çarşamba günü toplamda 200 km lik turun 80. kmsinde otoyol kenarında lastiğim yarıldı, içten yama yaptık ve bir bisikletçiye kadar idare etti. bisikletçiye lastik fiyatı sorduğumda öncesinde bisikletimin markasını nereden geldiğimi falan sordu :D
İdareten çözüm arıyorsanız bu zamanda kimseye muhtaç kalmayacak şekilde donanımlı olacaksınız bu doğru. Ama bu milletin sorunu kendi işini kendisinin görebilmesi değil, sorun bambaşka.

Geri