Scudo Sports

geotech ascent alivio

Bize de hayırlı olsun demek düştü o zaman :)

Scudo
ben bir şey sormak istiyorum bu bisikletle ilgili :)

geotech ascent alivio diske hidrolik fren sistemi takılırsa salcano ng 303 sd modeline göre durumu nasıl olur? bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? öellikle ascent kullanan arkadaşlara soruyorum :)

benimde bir sorum olacak giant boulder mi yoksa bu ascent mi ? kıyaslamasını yaparsak hangisi daha iyi ?

Ascent modeli bahsettiginiz modellerden cok daha üstün kalıyor.

ben aldim bu gece elime gecti tek alyansla kurdum denedim memnunum fiyatida cok uygun tavsiye ederim denedim sorun yok tavsiye ederim herkese yakinda daga bayira vurcam tekrar yorumlari yazarim

eet daga bayira vurdum arkadaslar
gelelim yorumlara
ya benim sansizligim yada geotech ascent disk alivio dagda kullanmak icin uygun bir bisiklet deil hatta inisli cikisli sehir icin bile uygun deil
bu gun 22 mayis 2009 bayirda kaldim arka disliler tak tak ati verdi hic zorlanmaya gelemiyo ve sonrasina aman tanrim mecburen duz yola indim ordada sorun dvm ayarlari stabil deil hemen bozulu verdi
deltaya telefon actim saolsunlar cok yardimci olmaya calisiyorlar ama dedikleri viteslerin ayarlarinin deismesi lazim gittim bisikletcilere yasadigim yer kirklareli burda bir delta bayisi yok hepsini dolastim anlayan yapabilen yok
simdi sorunlari tek tek siralayim
1- on disk frenin kablosu yanlis yerden dolaniyo ve lastige surtuyo sadece benim kinde bole bir sorun oldu galiba bu forum sitesinde alan bi arkadas fotorafi gonderdi ondakinde sorun yok ve dogru baglanmis ek bir kelepce ile halledersin dediler telefonda bende elimdeki bir iple baglayarak lastige surtmesini simdilik engelledim
2- on aktarici 2 deyken 3. disliye surtuyor 3 teykende 2. disliye ve plastik korumaliga surtuyor bunun icinde telefon actim ayarlar dediler bu gun ugrastim durdum makine muhendisi oldugum icin kumpasi aldim olctum bictim bisikletten cok anlamam ama mekanik olarak o korumalik ve bu konumlandirma ile plastik korumaliga surtmemesi imkansiz bende korumaligi cikardim ve ayarlari halletim su an biyere surtmuyor ama on aktariicinin bi sekilde yukari cikmasi lazim yada farkli bi plastik korumalik olmasi lazim ha birde yarin bi deneme surusu yapicam umarim dahada bi problem cikmas
3- az oncede bahsetmistim yuklenince bayirda vsde vitesler sacmaliyo atip duruyo ve ayarlari bozuluyor bir dag bisikletinin stabil daha statik bir kulllanisinin olmasini dusunyordum
Gelelim bu kadar sansizlik problem ve zirvaliktan sonra sonuca
1-yasadigin yerde bir delta bayisi yoksa o bisikleti alma derim yoksa her gun sinirlerin bozulur
2-bu bisikleti dagda kullanmak icin aliyosan alma bu bisiklette bi numara yok alali 7 gun oldu hergun problem dert iyiki uzun yola cikmadim
3-bu bisiklet cok uygun fiyat ozellikleride iyi gorunuyor goruntusude guzel amatisor istersen kilitleniyo istersen actif oluyo ve gercekten amartisor basarili su an icin ama daha ilerde kullanip yorummlari aktaricam
4-bence bu bisiklete verecegin parayi verme 3 kati para ver iyi bi bisiklet al bi istatislik yaparsam su 7 gunun tecrubesine gore
zaten 3 kati para verecegin bisiklet kullanim omrune gore kendini amorti edicektir
5-bu bisikleti alan biri olara sana son kurcagim cumle dag bisikleti olarak bunu onerenler beni kekledi bunla sehirde bile problemsiz surus yapamadim
6-eger bolgende delta bayisi varsa kesinlikle tavsiye ederim kesin al bi proble cikarsada git bayisina ekshi ordakilere isterse her gun problem cikarsin her gun git ekshi
bunlar bisiklete yeni baslayan ve geotech ascent disk alivo alan kirklarelili bir vatandasin yazdiklaridir tarih 22 mayis 2009 hic bir bilimsel dayanagi yoktur sadece bu bisikleti almak isteyenlerin okuyup objektif bir gorus almasi icin yazilmistir.

Merhaba Arkadaşım,

Senin bisikletinin vites ayarında sorun olmuş anladığım kadarıyla. Bugün alivio değil xtr bile olsa bir ayarsızlık varsa çileden çıkartır.

Gelelim çözüme bisikletçi her yerde bisikletçidir. Yeterki azıcık anlasın orada herhangi bir bisikletçiye götürürsen ve vites ayarını çözerse bir sorun kalmaz. Sorun sadece vites ayarında bundan emin olabilirsin.

Diyelim ki olmadı yapamadılar sen bana kargola bisikleti ben yapıp sana geri göndereyim ;) Bu yüzden üzülme ne gerekirse yaptırırım.

• Beğen
Tepkiler: spawndruid
bugun tekrar bi deneme surusu yaptim 30 km uzeri yol yaptim parkurun cogu inisli cikisli cukurlu cogu etabinda yol dahi yoktu bisikleti baya zorlayip deneme firsati buldum
on disk fren kablosunu sonunda olmasi gerektigi gibi yaptim alet kullanmadan elle cozulen bir problem
arka vitesler gayet iyi egimde super atiyo seri ve sorunsuz hic sorun yasamadim
on vitesler duz yolda sorunsuz calisiyor plastik korumaligi disa dogru aldim biraz jonta ve daha buyuk vidalar kullanarak simdi hic bi yere surtmuyor duz yolda sorunsuz atiyor
yalniz egimde yetersiz bir turlu vites degismiyor 3 ten 2 ye yada 2 den 1 e atmio sadece egimde problem var arka ise egimde bile super ve seri
biraz daha tecrube ettikten sonra one daha iyi bi sistem takicam su an uzerindeki donaninim yetersiz belki baskalarininda bu sekilde sikayeti varsa diger bisikletlere farkli bir donanimla piyasaya sunulabilir
amartisor super cok islevsel baya konfor sagladi bana
pedallarinda dayanikli olmasi iyi bir iki kere fazla yattim yere surtturdum metal alasimli olmasi sevindirici
frenler hic sorunsuz calisiyor her turlu ayarini benim gibi hic anlamayanlar bile yapabiliyor bu arada bozulcak diye korkmayin kurcalayin kurcalarken bisikleti kesfediyorsunuz
su an tek memnuniyetsizligim on vitesin seri olmamasi ve egimde zorlanmasi
fiyatina gore guzel bir bisiklet alicak herkese tavsiye ederim (on disli vites kisminin biraz daha calismasi lazim daha iyi bi sistem takilmali kanimca)
23 mayis 2009 arazide yaptigim deneme surusu sonrasi ve ayarlamalardan sonraki geotech ascent disk alivio bisikletimin yorumlaridir alicak arkadaslarin dikkatine sunulur

Ben dün aldım Ascent'i . Bisiklet çok güzel yalnız selesi konforlu değil. Arka tarafım ağrıdı . Seleyi değiştirmeyi düşünüyorum. Ya da kılıf alsak konforlu olur mu acaba ?

Geri