Scudo Sports

geotech race kadromda arızamı var acaba?

Tepki
101
Bisiklet
Cube
Merhaba forum dostları,

Yaklaşık 2 hafta önce aldığım geotech race kadromdan maalesef özellikle dönüşlerde memnun değilim. Sorun şu, bisikletin gidonunu sağa sola çevirdiğimde dönüş yönündeki elçiğe aşırı yük biniyor. Yani düz giderken gidonu bıraktığınızı farz edin çok hafif sağa veya sola dönse, anında gidon o tarafa doğru sonuna kadar dönecek. Bu aynı zamanda dönüş yaptığım taraftaki elime normalin üzerinde baskı oluşmasınada neden oluyor.
Dönüşlerdeki bu aşırı sert tepkinin nedeni acaba neden kaynaklanıyor. Acaba kullandığım maşanın 100 mm lik olmasının bir sonucu olabilirmi. Yada kadronun alın borusunun yere 90 derecelik açıyla bakmamasından, dolayısıyla kadronun açılarında bir sorun olmasından kaynaklanıyor olabilirmi? Acaba diğer race lerdede aynı durum yaşanıyormu? Race kullanıcılarından ve konu hakkında tecrübeleri olanlardan cevap bekliyorum.

Bu arada 17,5 inçlik kadroyu delta biskletten aldım ve yine delta bisiklete toplattım.

Scudo
Aynı sorunu yaşamıyorum. 2 hafta olduğuna göre jant tellerine belki bir ayar çekmek gerekiyor olabilir. Ayrıca gidon boşta çevirirken zorlanıyor mu? Lastikleri de gözden geçirin diyeceğim ama bunu farkederdiniz sanıyorum. Amortisörün çalışmasında bir sorun var mı? Yani mesela bir bacak daha yumuşaktır belki?

(Eski çelik kadromdan farklı olarak, lastik -özellikle de arka lastik- patladığında/inik olduğunda kadro aşırı derecede sağa-sola çekme yapıyor. Bunu zeminin buzlanmış gibi hissedilmesi şeklinde tarif edebilirim. Belki de böyle birşeydir...)

Delta'ya bir gösterin bence, yeni toplandığı için ayarları kaymış veya vidaları gevşemiş olabilir. Umarım kadro sorunlu değildir.

bende race kadro kullanmıştım ama dediğiniz gibi bir sorun yaşamadım hatta çok memnundum iki elimide bırakıp çok rahat viraj alabiliyordum.
@Kadir Ahmet Yılmaz
gidonun dönme eğilimi genelde ön teker merkezinin maşanın merkezinden arkada olması durumunda karşılaşılır ki maşada arkaya doğru bir yamukluk yoksa böyle bir sorun olmaması lazım. bunun dışında alın borusu yere göre 90derecelik bir açıyla durmaz daha dar bi açıyla durması lazım

Yanlış bilmiyorsam o da 100 mm. Yani maşadan kaynaklanmaması gerekir diye düşünüyorum.

@Serden Us

evet 100mm ve sorunsuz çalışıyordu. maşanın kilidi her yükseklikte çalıştığı için neredeyse 20mm kala kilitleyip kullandığımı hatırlıyorum yinede sorun çıkmıyordu.
100mm den 20 ye kadar hiç bir sorun yok =)

benzer bir sorunu ben baska bir bisiklette yasamıstım.
sorunun sebebi masanın montajını yaparken icindeki rulmanları ters takmamdı. hatta bu yuzden masa ileri geri oynuyordu...
umarım yardımcı olabilmisimdir...

Merhaba,

Bu tip durumlarda yapılması gereken en önemli şey bize gelmesi. Bir çok sebebi olabilir. Bu yüzden en yakın Deltaya getirmenizi öneririm.

Benim tahminim ön jant tellerinin gevşek olmasıdır veya üst boyun vidasının fazla sıkılmasıdır.

Merhaba

Herkese teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için. Şu anda işim gereği datçadayım ve kışa kadar burada olacağım. Delta bisiklete götürme şansım yok. Ancak mayıs ayında yapılacak GPA organizasyonu esnasında sanırım delta bisiklette bu taraflara gelecek. Orada birilerine göstermeye çalışacağım.
Yada tanıdığım iyi bir bisikletçiyede gösterebilirim. Sıkıntının kadro açılarından kaynaklandığını sanmıyorum çünkü bu kadroyu kullananlardan bilgi aldım ve burdada bunu onaylayan arkadaşlar var. Ama şu bi gerçekki bisikletin dönüşleri normal değil.

Saygılar,

• Beğen
Tepkiler: ulas
bende race kullanıyorum.dediğiniz gibi bir sorun hiç yaşamadım.ama eski bisikletimde yaşıyordum.o da maşanın bacaklarının aynı hizada olmamasından kaynaklanıyodu.sol taraf geride idi.ne zaman el salsam hemen sola dönerdi bisiklet.ama racede hiç böyle bir sorunum yok.fren yapmak gerekmese gidonu tutmucam nerdeyse:D

race kadrolarda 120 mm son noktadır.120 mm amortisör dahi böyle bir sorun çıkarmaz.

• Beğen
Tepkiler: S26
Geri