Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gerçek Bianchi kullanan yok mu?

Aryel

Demirat Jokeyi
Tepki
160
İsim
Burak Boztepe
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar bildiğimiz gibi ülkemizde satılan bianchiler asıl (dünyaca ünlü) bianchi firmasından bağımsız bir firmanın bianchileri. Yurt dışı sitelerinden olsun, forumda da bir kaç arkadaşın paylaşımı olsun gerçek bianchilerin çok harika bisikletler olduğu aşikar. Ama ben konularda hiç gerçek bianchi kullananı yorumlayanı görmedim. Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş tamamen el yapımı olduğunu söylemişti. Hani bir canyon, orbea kullanıcısı bulunabiliyor. Hatta alışveriş yolları bile anlatılıyor. Bende yokmu bianchi getirip kullanan diye merak ediyorum. Getirme yolu vs ayrı konular tabiki ama bu kadar iyiyse bizde kimse uğraşmadımı gerçek bir bianchi sahibi olmak için ? Yorumlarınızı bekliyorum..

image.jpg image.jpg

Scudo
Bianchi fiyat/performans olarak çok başarılı bisikletle üretmiyor. Atıyorum 100 liraya 105 setli bir Bianchi alabiliyorken, aynı 100 liraya BMC'nin Ultegra - Dura-Ace'li bisikleti alınabiliyor (kadroların yakın özelliklerde olduğunu varsayarak konuşuyorum).

Bu nedenle orijinal Bianchi direk fabrikadan alınsa bile çok ucuza gelmeyeceğinden, markaya bayılmıyorsanız, kimse uğraşmayacaktır :).

@Edip Dinçer ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. kabataslak yaptığım araştırmada o kadar fark olmıycağına kanaat getirmiştim ama siz böyle dediğinize göre vardır bir bildiğiniz :)
Bir de italyanların motorsikleri de pahalı acaba esprisi ne ki :)

Ülkemizde nasıl oluyorda farklı bianchi satılıyor bu durumu açıklayacak biri var mı bana :)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
aralarında nasıl bir anlaşma yaptılarsa sadece adını kullanıyor bianchinin.benim beğendiğim bi kaç modeli var.fiyatları çok uçuk olmayan.tarz buluyorum bianchileri baya.umarım birilerini bulurum ayrıntılı bir bianchi anlatabilcek :)

• Beğen
Bianchi Gavia'ya hastayım. Turkuaz mavisi alıyor beni kendimden aynı kadroya benzer bir kadroyu Team Lotto NL Jumbo takımı kullanıyor. Boş değil Bianchi.Bir ara da ATALA adını kullanıyorlardı.

• Beğen
Tepkiler: Aryel
@ahmtayd
farklı derken birini italyan üretiyor, diğerini türk...

e haliyle kafir italyan daha kaliteli üretiyor :D

@Tolga Çelebi

Bianchi Gavia da orijinal İtalyan değil maalesef.
(link)

Bu arada Bianchi'nin Celeste rengine ben de bayılıyorum :)

Satılık - Bianchi Sempre Pro Athena Yol Bisikleti - BisikletForum aslında ikinci el bölümünde çok güzel bir bir orjinal safkan italyan satılıyordu :)
otre ve sempre ki üst modeldir yukarıda resimleri olan oltre en üst modelidir . Orjinal italyan bianchiler gerek çelik gerekse alu ve karbon kadro anlamında meraklıları için hep ilgi çekmiştir ve özel renkleri ile kalplerdeki yerini korumuştur,Pantani yi unutmamak lazım katkısı büyük olmuştur.
Gavia ise sadece Türkiye için üretilmiş yurtdışında sitelerde bulunamayan netteki aramalarda da sadece Türk sitelerinde olan bir kadro kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama gariptir ki sitede sempre dururken gavianın daha bilinir olması da Türkiyedeki bianchinin başarısı veya italyan bianchiler konusundaki merakimızın eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
orj bianchi aspid var 1997 lerden kalma... Sayılır mı :) Hiçbir değişiklik yapmama ragmen (lastikler hariç) halen sapasaglam duruyor ...Ki kendisi ilk bisikletim , çocukluk bısıkletım nasıl kullandıgımı hayal edebılırsınız :)

pek umudum kalmıyor artık :) @Edip Dinçer yazıyı okudum.çok yazık halimize..

@massaget fotograf var tabıkı..4 veya 5 sene oncesınde ılk kısa mesafelı turlar yaptıgım zamandan kalma resımler .Hatta bırısnde lastıkler orj lastıgı grı renkte olann lastıkler...Daha sonradan degıstırmısım :) Su anda zaten yenı bır bısıklet aldıgım ıcın aktıf olarak kullanmıyorum..Ayrıca aynakol 4 lu arka aktarıcı 6 lı oldugu halde agırlık olarak da baya ıyı durumda...

Dosyalar

• 931421_575215739165540_1471850532_n.jpg
    931421_575215739165540_1471850532_n.jpg
    99,5 KB · Okunma: 70
  • 151053_508304795856635_193950605_n.jpg
    151053_508304795856635_193950605_n.jpg
    79,1 KB · Okunma: 72
  • 484956_550942504926197_968157896_n.jpg
    484956_550942504926197_968157896_n.jpg
    144,5 KB · Okunma: 76
(link) linkinde markanın ülkemizde ne konumlara düştüğünü görebiliriz. Ben de kendi bisikletimi orijinal sanardım küçükken aldığım için. Ücretsiz servis kuponları bile vermişlerdi bakım için. Anladığım kadarı ile 1994 öncesinde alınmış bir Bianchi varsa ve modelini Hz. Google'da arattığınızda yurtdışı sitelerde de görselleri çıkıyorsa gerçek italyan üretimi olduğu anlaşılıyor.

Öte yandan, hala bu bisiklete biniyorum ama Türk malı olduğunu bilerek. Sağlam mı? Evet sağlam. İşe yarıyor mu? Evet, gayet yeterli. Sadece 18 vites oluşu fazla hız yapmama imkan tanımıyor. Şehirde hız gerekli mi o kadar? Bu da yoruma açık.

Dosyalar

• DSC_0031.JPG
    DSC_0031.JPG
    202 KB · Okunma: 62
15 yıl aradan sonra bugün Bianchi Speed 7027 alarak döndüğüm bisiklet macerasında çoğunuzdan daha az şey bildiğime eminim.

Ancak dünya üzerinde hiçbir marka kendi adını taşıyan bir ürünün üretimini tamamıyla başkasına bırakmaz. Söylediğim yanlış anlaşılmasın tabii ki bugün pek çok firma ürünlerinin imalatını Uzakdoğu'da vs. yaptırıyor ancak üretim tamamen kendi standarlarına göre yapılıyor, ürünün her aşaması kontrol ediliyor. Bugün bir ürünün üzerinde Sony yazıyorsa ister Kamboçya'da ister Yozgat'ta üretilsin o ürünün Sony standartlarına uygun olması gerekir.

Sizin bahsettiğiniz şey pazarlama stratejileriyle alakalıdır. Bianchi ya da X bir marka Türkiye'deki müşteri profiline göre bazı ürünleri piyasaya sürer bazılarını da sürmez. Yani hepsi gerçek Bianchi'dir. Sadece buradaki müşteri profiline uygun olmayan ve kar getirmeyeceği düşünülen modeller piyasaya sürülmemektedir olay bundan ibaret. Aynı zamanda motosiklet kullanıcısıyım, yurtdışında özellikle Japon motorlarda pek çok model Avrupa'ya gelirken Türkiye'de satılmayabiliyor. Hatta bazı modeller Avrupa'ya dahi gelmiyor. Olay tamamen arz-taleple alakalıdır arkadaşlar.

Özetle hepsi özbeöz Bianchi. ;)

Saygılar...

@Aryel Sevgili dostum,
1992 senesinde aldigim bianchi caurus 837 model bisikletimi 12 yil sureyle askere gidene kadar kullandim.
O zamanlar turk bianchisi diye bir sey yoktu. Bu bisikletler direkt yurtdisindan geliyordu. Kimin getirdigini bilmiyorum.
O zamanlarda ust sinif grupsetler, ozel lastikler, farkli aksesuarlar yoktu. Bisikletim de 2x6 sisitemdi.
Oldukca dayanikli, seri ancak agir bir bisikletti. Fakat buna ragmen universite hayatim boyunca balikesirden edirneye bu bisiklet ile gittim geldim. Ne yolda kaldim ne ariza yasadim. Askere giderken satmistim. Sattigim arkadasa geri almak icin guc bela ulastim ama o da tanimadigi birine satmis.
Ben 1992den beri yol bisikleti kullaniyorum, ancak o bisiklette yasadigim kalite ve guveni hicbir bisiklette yasamadim.
Simdiye kadar bianchi, specialized, carraro, giant, lapierre ve cube gibi markalari kimini uzun kimini kisa sure kullandim. Fakat bianchiden aldigim keyfi hic birinden alamadim. Cok farkli bir havasi vardi. Belki de gencligin verdigi o gaz ile ben oyle hissediyordum. Bilemiyorum.
Aslinda yine orijinal italyan bir bianchi edinmeyi dusunuyorum yilbasindan sonra.
Saygilarimla...

Ust sinif aksesuar ve parcalar elbette vardi ama bizim ulasmamiz mumkun degildi.

• Beğen
Tepkiler: Aryel
@Kuzey Ege mesajınızı keyifle okudum.eski bianchilerin sağlamlığını biliyorum.benim sitemim yenilere :( belki hatırlarsınız bisan art serisi vardı.amortisorsuz ama çakı gibi bisikletlerdi.şimdilerde temiz kullanılmış birini bulsam alıp revize edip arkadaşıma hediye etmeyi düşünüyorum ama bulamıyorum :( yurt dışından bianchi getirmeyi bende çok isterim ama yolu yordamı bilmiyoruz.siz alırsanız öncü olursunuz bizede yol gösterirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Geri