Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gezi bisikletine 700x23c lastik takilir mi?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Jant genisligi buna izin verir mi? Standarti 700x35c sanirim.

Scudo
@Harun Salcı Jantın üzerinde " Etrto" değeri yazar .Onu bize söylerseniz hangi aralıkta lastik takabileceğiniz konusunda yardımcı oluruz.

@hamlet2006 Su an bisikletim yok 3 hafta icinde alacagim mtb vardi sattim sehir bisikleti bakiniyorum.

@BerkEvren

Bu tablo önerilen basınç değerlerinin alt limitinde ya da üst limitinde, bisikletçinin güvenliğini tehlikeye atmayacak stabiliteyi sağlama kıstasına göre, henüz kevlar katlanır lastikler yaygınlaşmamışken oluşturulmuş.

17C jant ile kış döneminde, yağmurlu havalarda, virajlarda Continental GP4S II 23mm ile 650 km yol kat ettim, jant-lastik uyumu kaynaklı herhangi bir problem yaşamadım. Bunda GP4S II'nin 23'lüğünün esasında 24-25 arasında bir genişliğe denk olmasının ne kadar payı var onu bilemiyorum.

@Harun Salcı

Eğer şehir/gezi bisikleti tarzında sürülecek, keskin virajlar ve sert tümseklerle karşılaşılmayacaksa, 17C'ye 23mm lastik olur kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@finarod Malesef kıstas alınacak bir lastik yok konuda. Bu sebeple ölçülere uymak yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

@finarod
Ki bunun gibi ön görülemez durumlara göre lastik önermemeliyiz bence.

@finarod
Esas olan bu tip reel ölçümler zaten bunu da es geçmemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@BerkEvren

(link)

Yabancı bir forumda bu konu tartışılmış. 19C'ye bile reelde 23mm ölçülen bir lastiğin uyacağını iddia eden bir post dahi var.

ETRTO'nun tablosunun bir nebze katı olduğunu kabul etmek lazım. Lastiklerin üzerindeki min. max. psi değerleri için de aynı düşüncedeyim. Pekala referans teşkil edebilirler, ancak temel gayelerinin, sürüş konforu ve güvenliğinden ziyade, üretici firmaları hukuken korumak olduğunu teslim etmek gerekiyor.

@finarod Yakın zamanda kısa bacak Tiagra aktarıcı ile 34T rubleyi başarılı şekilde çalıştırmış sisteme denk geldim bende. Çok çok keskin kurallar değiller tabiki. Ama fabrika verilerini referans almak genelde daha sağlıklı oluyor. (Kendim için denerim sınır noktaları ama başkasına önerirken çekinirim ben açıkçası) Sizinde mesajınızda belirttiğiniz tümsek / viraj gibi değişkenler özellikle lastik konusunda zorlamamak gerektiğini düşündürüyor bana.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@finarod Geçenlerde forumda bir arkadaşımız etrto 622x17 olan janta 23 mm lastik takamamıştı.Fabrikasyon lastiği 25 mm olan bir Scott tı.Lastik de galiba continental idi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Harun Salcı Bu arada yuvarlanma direnci açısından 25c 23'e göre daha fazla avantaj sağlıyor. İlla 23c'ye inmenin çokta esprisi yok gibi. (Hele şehir bisikletinde)

Geri