Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gİant escape 0

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Tepki
3.382
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Arkadaşlar böyle bir bisiklet gözüme çarptı da belki ilerde alırım böyle fakat neden bu kadar uygun böyle bir donanım böyle bir markaya göre TREK Fx 7.2 parasına bunu veriyorlar ve neredeyse 7.5 ayarında gibi

(link)

Kadro : ALUXX-Grade Aluminum
Maşa : Carbon Composite, aluminum steerer
Arka Vites : Shimano RD-M593-SGS Deore
Ön Vites : Shimano FD-T670 - Deore LX 10s
Vites Kolları : Shimano SL-M591 Deore 10 spd
Fren Kolları : Tektro CL530-RS
Fren : Tektro TK837
Zincir : KMC X10
Ayna Kol : Shimano FC-T551 10s
Pedal : VP896
Jantlar : Alex S-R2
Lastikler : Giant S-X2 Puncture protect 700x32C
Sele Borusu : Giant Sport forged 27.2x375
Sele : Giant Sport Road
Gidon : Giant Sport Low riser 620x31.8
Gidon Boğazı : Giant Sport ahead 15dgr rise 31.8
Jant Telleri : Stainless steel
Orta Göbek : Shimano SM-BB51
Arka Dişli : Shimano CS-HG62-10 11-34T
Ön göbek : Giant 32h
Arka göbek : Giant 32h

Scudo
Bilgisi olan yok herhalde :)

trek :) ..

ayarı diye bişey yoktur. ancak piyasada çok sayıda doğan görünümlü şahin vardır.

tavsiye istersen trek.....

Normalde 2000 tl civarı sanırım, %25 indirimli fiyatıyla gayet iyi. Specialized ve trek zaten giant ın fabrikasında üretiliyor, bir trekten eksiği olucağını sanmıyorum.

@Mustafa Şükrü YILDIRIM
Arkadaşımızın bir hatasını düzeltip konuya gireyim;

Specialized Merida grubunun üretimidir. Merida ve Specialized hissedardır. Merida da Giant'ın hiçbir zaman yanyana görünmek istemediği bir markadır... Trek için yazdığı bilgi doğrudur.

Kendimizi dogmatik "ben neye biniyorsam o iyidir" diye şartlarsak Trek'i Doğan Giant'ı Şahin sayarsak büyük yanılgıya düşeriz...

Giant her zaman fiyat/performans olarak rakiplerinden biraz daha öndedir. Bu sebeple de Dünya'nın en çok satan "tek marka" bisikletidir. Bu yıl hedef 6.500.000. Diğer ürettikleri markalarla 8.750.000 bisiklet üretiminden bahsediyorlar.

Ne kadar fiyat aldınız?

@Aybars Öge Sürücü

İlginize teşekkürler ancak bende Giant hakkındaki bu bilgiyi forumdan öğrendim;

Giant

Hemen şunu belirtelim, şimdiye kadar bir Giant bisiklete binmediğinizi düşünüyorsanız da muhtemeldir ki bir Giant (üretimi) bisiklete binmiş olabilirsiniz.

Giant, Tayvan, Çin ve Avrupa’da sahip olduğu üretim hatları ile dünyanın en büyük bisiklet üreticisi durumundadır.

Firma, 1972 yılında faaliyetlerine başlamış olup, kendi adı altında bisiklet üretmeyle işe başlamıştır. Karbon modeller dahil olmak üzere (ki bu üretim hattını genelde “sadece” Giant marka bisikletler için kullanmaktadır, Pek çok diğer ünlü marka, karbon bisikletlerini Advanced ve Martec gibi başka karbon gövde üreticisine ürettirmektedir.

Giant kendi markası adına üretiminin ötesinde pek çok ünlü diğer markaya da hizmet vermektedir. Bu markaların başlıcaları, Trek, Specialized, Schwinn ve Bianchi’dir.

Giant’ın övünerek öne sürdüğüne göre firma bisiklet endüstrisinde, dünyanın en sofistike, en etkin üretim hatlarına sahiptir.

Giant hakkındaki oldukça ciddi bir başka iddia da ünlü bisiklet üreticisi Hodaka‘nın %30′una sahip oluşudur. Hatırlarsanız Hodaka Bianchi bisikletlerinin önemli bir bölümünün üretimini üstlenmiş bulunmaktadır

Ben de cevabınıza teşekkür ederim.

Bisiklet sektöründe öyle içiçe ilişkiler var ki zaman içinde güncellenmeyince yanlış kalıyor. Verilen bilgi markaların 1990'lardaki durumu.

Hodaka konusu iddia değil, hatta hisse oranı arttı diyebiliriz. Hodaka bu arada Marzocchi amortisörlerin üreticisi oldu. Bu da ayrı bir bilgi.

Giant'a dönersek, hayırlısı olsun. Güzel bisikletler yapıyorlar. Fiyat bilgisini bekliyoruz.

@Aybars Öge Sürücü

1500 TL aldım . Nakite

Çok tatlı bir bisiklet,kadrosunu pek beğeniyorum. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

çok ama çok iyi fiyat ürüne göre.
az önce bike and outdooru aradım,ellerinde kalmamış tekrar sipariş verseler bile aynı fiyattan olmayacak dediler.yoksa ben trek fx 7.0 bisikletimi satıp alıcaktım

Geri