Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Escape 2 City Alınır ve Ege Turu Hazırlıklarına Başlanır

Hocam acaba arka bagaji takili olup sitede 657 dolar gorunen modelimi aldiniz bu fiyata.

Scudo
Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Çadır konusuna gelince sıkıntı yaratacak bir şey yok. Bende kullanıyorum. Sadece size tavsiyem yanınızda mutlaka bagaj lastiği alın.En az 2 adet (link) Bozuk zeminlerde oynama yapıyor. Biraz geriye kayarsa tekere sürtebiliyor. Yada fotoğraftaki gibi tekerden yukarıya bağlanmanız gerekebilir.Ama güzelce bağladıktan sonra tur yorgunluğunun üstüne çadır kurmakla uğraşmıyorsunuz. Tekrardan hayırlı olsun. Keyifli turlar dilerim

• Beğen
Tepkiler: slhcn
@Glownshow Birleşik Devletler sitesinde 585 dolar olarak gözüküyor escape city adında. Camurluklu bagajli olan

@Glownshow Bu model Escape 2 City olarak geçiyor. City kısmı önemli çünkü hali hazırda Escape 2 diye bir başka modelde mevcut Giant'da. Galiba aralarında ki en büyük fark çamurluk ve bagaj sistemi üstünde ki donanım konusunda bir farklılık olduğunu düşünmüyorum.

@cpt.erhan Tavsiyen için çok teşekkürler mutlaka dediğin gibi sağlam bagaj lastiği alcaz. Çadırı yağmurlu, rüzgarlı havalarda kullandın mı kullandıysan eğer performansı nasıl bilgi verebilir misin?

Emeğine sağlık teşekkürler. Buradaki her yorum çok kıymetli bizim için. Yol gösterici nitelikte hepside

@Birhan K. Çok sağol kardeşim zahmet edip yükledin bu resimleri. Çadır konusuna da böylece netlik kazandırdık. Peki kullandığın mat çok kaliteli birşey miydi yoksa sıradan bir mat mı almıştın o seçimi nasıl yapalım?

Ayrıca Kask seçimin de önerileri olan var mı?

@alikan_55
Mat 30 liralık bi şeydi, Karaköy'deki Atlas Kamping'den almıştım. Decathlon'daki mat daha güzel. Eğer ağırlık sorun yaratmazsa şişme matlar da güzel.

Kask konusunda bi önerim yok, ben Tchibo'daki kaskla yola çıkmıştım. Rahattı. Sağlamlığını bilemiyorum.

Hayırlı olsun , iyi turlar :)

• Beğen
Bu bisikletin (Giant Escape 2) lastikleri zırhlı hesapta, yani patlak korumalı lastikler.. Şimdiye kadar da güzel güzel kullandım, hiç patlamamıştı. Ama maalesef ilk patlak vakasını yaşadım. Yani lastiklere çok da güvenmeyin.

Hem bisikleti satın aldığım yer (Kaçkar Bisiklet), hem de forumdaki bazı arkadaşlar şu lastiği öneriyorlar: (link)

Lastik hem ucuz, hem de oldukça sağlammış. Çifti 73 lira. Doların ve euro'nun rekor kırdığı şu günlerde Schwalbe almak zaten zor.. Ama bu lastik değerlendirilebilir. Yolda hiç olmadık yerlerde patlak vakalarıyla karşılaşmaktansa şimdiden tedbirinizi almanızı öneririm. Özellikle arka tekere yük bindiği zaman patlak riski daha çok artıyor, malum.

• Beğen
@Birhan K.

Geçen hafta bende aynı olayı yaşadım. 2 cm açılma oldu. Lastiğe cam girmişti. Dış lastiğin iç kısmından yama yaptım sorunsuz kullanıyorum. Onun haricinde küçük cam parçaları, diken vs. de patlak söz konusu değil. Gerçekten hakkını veriyor.

@Serhan E. Lastiğin iç kısmında zırh görünüyor mu gerçekten, baktınız mı? İnternette lastiğin kesit fotoğrafını aradım ama maalesef bulamadım. İçim rahat etmiyor. Zırhlı diyorlar ama bir türlü göremedim o zırhı. Yeni lastik alınca sırf merakımı gidermek için bu lastiklerden birini kesip bakacağım.

Her ne olursa olsun Ruben Flash lastik, fiyat/performans ürünü olarak baya bi takdir toplamış :)

Merhaba arkadaşlar tur hazırlıkları konusunda tekrar bilgi vermek istedim. Bu deniz, derya forum sayfasına ufak bir kırıntı daha ekleyeyim de belki birilerinin işine yarar [emoji16] Herkes kendine lazım olan kısımdan faydalanır.

Öncelikle aliexpress'ten verdiğimiz siparişler yaklaşık 10 gün olmasına rağmen hala elimize ulaşmadı. Satıcılarla direk olarak mesajlaşıyor ve onların direktifleri doğrultusunda beklemeye devam ediyoruz. Tahminim 15 güne kadar inş tüm siparişlerimiz elimize geçecektir. NOT: Bu alışverişler sırasında öğrendiğim hayati bilgi ne olursa olsun 50$'ın üstünde fatura kestirmeyin satıcıya yoksa ürünün gümrüğe takılma olasılığı çok yüksek [emoji6]

İnternette; artık tur için kalan az sayıda ki ihtiyacımızı karşılamak adına araştırmalar yaparken heybe ihtiyacımızı Decathlonda satış fiyatı 100 TL olan su geçirmez çantayla karşılamaya karar vermiştik ki bir de ne görelim daha güzel bir model çıktı karşımıza [emoji15] [emoji7]

Alışveriş çılgınlığı ile açtığım onlarca sekme havuzu içerisinde ilk karşıma nasıl çıktığını bilmediğim bu çantayı daha sonra özel olarak arattım ve bir arkadaşımızın yaptığı şu güzel inceleme yazısını buldum. ((link)) Her zaman dediğimiz gibi bütçemiz sınırlıysa Fiyat/Performans (F/P) ürünlerini tercih etmek en mantıklısı. Bu heybe de tam olarak bir F/P ürünü.

Heybenin satışı bir çok sitede mevcut fakat ben buradan daha ucuz satış yapan ve stokta bulunduran bir sayfaya rastlamadım. ((link)) İnternet satışına yoğunlaşmak isteyen Muhittin abinin bu dükkanı oturduğum yere yakın olduğu için bizzat gidip ürünü kontrol ettim ve aldım. Ürün kaliteli ve şık duruyor, kumaşın verdiği hissiyat fena değil yanlız yoğun yağış altında su geçireceği kanaatindeyim ama bu hacimde, bu fonksiyonlara sahip bir heybeden de fazlasını beklemek bence haksızlık olur. Ayrıca su geçirmez poşetlerle heybeye koyacağınız elektronik vs ürünleriniz güvenliğini pek ala karşılayabilirsiniz. Bunun muadili ürün ben görmedim ama varsa bence en az 200 TL'dir.

50 ve 75lt'lik iki modeli olan bu heybenin yine bu iki model arasında ki en büyük ve temel farkı; 75lt'lik model ayrılıp üç ayrı çanta olabilirken, 50'lik model tek parçadan oluşuyor ve ayrılmıyor. 75lt'lik modelin üst kısmı aynı zamanda sırt çantası olarak kullanılabiliyor. Bu özellikler de olsun ayrıca 25 lt daha fazla hacimde var ne güzel diyen arkadaşlar; bu alışverişin size duygusal olarak geri dönüşü fazladan 40 TL [emoji39] Bence çol makul bir fiyat farkı.

Dediğim gibi doğabisiklet.com evime yakın olduğu için dükkana gitmiştim ve diğer eksiklerimiz olan; kask, suluk, suluk kafesi, buff (boyunluk), iç lastik ihtiyacını buradan karşılamaya karar verdim.

Kask hakkında tek bildiğimiz Alman üreticisi olan Cratoni markanın menşeine yakışır bir kalitede olmasıydı ve sonrasında bu ürünü aldım [emoji3] ((link)) Umarız, allah sağlamlığını test ettirmeyi nasip etmez [emoji16] [emoji16]

Suluk konusunda istediğimiz tek şey; soğuk ya da sıcak içine ne koyarsak koyalım termosuyla muhafaza etmesi ve tur esnasında Ferdi Tayfurun, susadım çeşmeye melodisini bize söyletmemesiydi [emoji42] [emoji344] Sonuç olarak 2 saat muhafaza yeteneği olan, 750 ve 650 ml'lik iki farklı sulukta karar kıldık ve aldık. ( (link)) ((link)) Suluk kafesi olarak da çok pahalı olmayan Zefal marka tutucuları tercih ettik.

Ayrıca; Giant marka kauçuklu kadro koruyucu Muhittin abinin hediyesi oldu [emoji4]

Şimdilik bu kadar yazabildim. Yurtdışı siparişlerimiz gelir, gelmez yine elimden geldiğince inceleme yazıları yazmaya çalışcam.

Sağlıcakla kalın, iyi pedallamalar [emoji3]

Bir sürü zaman geçirerek bulduğunuz ürün linkleri paylaşmanız çok harika . Mutlu mesut, kazasız belasız tur /turlar dilerim .

• Beğen
Tepkiler: alikan_55 ve slhcn
Konuyu dört gözle izleyeceğim, inşallah çok güzel bir tur olur :)

• Beğen
Konuyu izle butonuna tıklanır ve her bildirim heyecanla beklenir. Dostum çok imrendim, kazasız belasız, eğlenceli bir seyahat dilerim ikinize de. Keşke benim de imkanım olsaydı da böyle bir tura çıkabilseydim, ancak iş güç ile iştigal olmaktan buna zaman yaratmak mümkün değil.

• Beğen
Geri