Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Kullanıcıları Kulübü

Merhaba, halihazırda sahip olduğum Cube Aim SL 29'' MTB bisikletimi satışa çıkardım yol bisikletine tekrar dönüş için. Radarımda karbon kadrolu, disk frenli, 105 veya Ultegra setli bisikletler var. Giant TCR Advanced 1 Disc KOM (2019) ve Giant Defy Advanced 2 Disc (2019) arasında seçim yapamadım, günlük antrenman amaçlı kullanacağım max 2 saatlik sürüşler için kullanacağım gibi görünüyor şimdilik. Ama konfor ve malum yolların durumunu düşününce Defy diye karar versem de TCR yine de aklımı kurcalıyor. Fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(3. seçenek olarak Cube Attain GTC Pro Dİsc var aklımda hem de fiyatı daha uygun ama malum salgın durumlarından dolayı deneme şansım olmadı seçeneklerin hiçbirisini. O yüzden iyi veya kötü tüm tavsiyeler değerli benim için)
Boy: 178 Kilo: 91 kadro boyu olarak da M kadro tam olur diye düşünüyorum bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: BurakMehmet
Scudo
@Gimifayf Hocam cube bisiklet kullanan biri olarak gerçekten konforlu bir bisiklet. Ama endurans kadro olduğunu belirtmek isterim tıpkı defy gibi. Şuanda bende farklı bir model arayışındayım tcr advanced 1 disc'e baktım ama giantın kendine ait olan hd fren olduğu için çok itici geldi bana.
13. sn'de görülüyor. Şuanda endruans dışında bir model bakıyorum. Acelesi yoksa denemelisiniz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Gimifayf Hocam cube bisiklet kullanan biri olarak gerçekten konforlu bir bisiklet. Ama endurans kadro olduğunu belirtmek isterim tıpkı defy gibi. Şuanda bende farklı bir model arayışındayım tcr advanced 1 disc'e baktım ama giantın kendine ait olan hd fren olduğu için çok itici geldi bana.
13. sn'de görülüyor. Şuanda endruans dışında bir model bakıyorum. Acelesi yoksa denemelisiniz diye düşünüyorum.
Merhaba hocam yorumunuz için teşekkürler, acele etme sebebim sıfır almak istemem ve 1 haziranda ek vergi gelmesi. Umarım o tarihten önce deneme şansım olur ve karar verebilirim. Açıkçası başka marka model önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Gimifayf Maalesef 2 modelinde fiyatları diğer markalara göre uygun. Bende Giant'ı beğenmiştim ama o fren kısmı gerçekten çok kötü. :) 2. el ürünlere de bakabilirsiniz belki. Benim de niyetim hd olmasıydı ama bakalım nasip. Önce endurans olup olmamasına karar verip ondan sonra devam edebilirsiniz bence.

Merhaba, halihazırda sahip olduğum Cube Aim SL 29'' MTB bisikletimi satışa çıkardım yol bisikletine tekrar dönüş için. Radarımda karbon kadrolu, disk frenli, 105 veya Ultegra setli bisikletler var. Giant TCR Advanced 1 Disc KOM (2019) ve Giant Defy Advanced 2 Disc (2019) arasında seçim yapamadım, günlük antrenman amaçlı kullanacağım max 2 saatlik sürüşler için kullanacağım gibi görünüyor şimdilik. Ama konfor ve malum yolların durumunu düşününce Defy diye karar versem de TCR yine de aklımı kurcalıyor. Fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(3. seçenek olarak Cube Attain GTC Pro Dİsc var aklımda hem de fiyatı daha uygun ama malum salgın durumlarından dolayı deneme şansım olmadı seçeneklerin hiçbirisini. O yüzden iyi veya kötü tüm tavsiyeler değerli benim için)
Boy: 178 Kilo: 91 kadro boyu olarak da M kadro tam olur diye düşünüyorum bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum.
Buradan da selam..
advanced 1 olacaksa kesinlikle TCR ozaman sizin seçeneklerde.
Bu arada 2019 da evet giant garip bir hidrolik sistem kullanmış ama avantajı da var.. STi kolları hidrolik sisteme göre ucuz ve rahat bulunabiliyor. mekanik sti kolu kullandığı için..

@cengineer06 Yol bisikletine gececekseniz baştan almakta fayda var. Yok geçmem diyorsanız bu saydiklariniz arasında giant escape 2yi elerdim. Diğerleri arasında en modeli yükseği ,temizi ve az kullanılmışını tercih ederdim.

Giant Reign için zincir gergisi arıyorum ama bulamıyorum.
Pressfit göbek olduğu için hollowtech göbek uyumlu olanlar uymuyor.
Bir çaresini bulan var mı?
SAVE_20200526_051009-01.jpeg

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben 2019 defy kullanıyorum,228349 dosyayı görüntüle228350 dosyayı görüntülehenüz çok yeni ilk yol bisikletim,kullanması çok keyifli,

Renk ve duruş olarak harika görünüyor. Ama yolda akıcılık ve yokuş performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazla mı yumuşak? Fren performansını beğeniyor musunuz upgrade etmek gerekli mi sizce ya da v-fren ile kıyasladığınızda nasıl? Tercih etme sebeplerinizi de paylaşırsanız karar vermeme çok yardımcı olmuş olursunuz, çok soru sordum şimdiden teşekkürler cevaplar için :)
Bir de boyunuz kilonuz ve kadro boyunuz nedir fikir olması açısından yazar mısınız?

4000 tl ye carraro sportive 230 alacaktım ama 46 kadrolusunu bulamadım. Sizce giant escape 1 disc sportive 230 den iyi midir ? 5000 tl ye buldum ama teknik özelliklerden çok anlamıyorum. Kullanılan malzemeler açısından carraro daha iyi dedi bugün sorduğum bisikletçi ama sizden de fikir almak isterim. 1000 tl farkı sadece giant adına vermek istemiyorum

Renk ve duruş olarak harika görünüyor. Ama yolda akıcılık ve yokuş performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazla mı yumuşak? Fren performansını beğeniyor musunuz upgrade etmek gerekli mi sizce ya da v-fren ile kıyasladığınızda nasıl? Tercih etme sebeplerinizi de paylaşırsanız karar vermeme çok yardımcı olmuş olursunuz, çok soru sordum şimdiden teşekkürler cevaplar için :)
Bir de boyunuz kilonuz ve kadro boyunuz nedir fikir olması açısından yazar mısınız?
Benim ilk yol bisikletim o nedenle kıyaslama yapmam pek mümkün değil.Yolda akıcılığının iyi olduğunu düşünüyorum,yokuş için ise çok iyi diyebilirim aynakol ruble oranı yokuş için ideal.fren performansı beni tatmin etti,v fren hiç kullanmadım.Tercih sebebim konforu olsun yol bisikleti olsun diye araştırdım,ayrıca giant toughroad kullanıyordum ve çok memnundum.1.80 boyum kilom 82 ML kadro .M kadro da olurdu aslında.

• Beğen
Tepkiler: Gimifayf
Gule gule kullanin renk harika duruyor! İlk izleniminiz ve bayi-fiyat konusunda buraya da yazarsaniz almayi dusunenler icin faydali olacaktir. Bisikletiniz 2020 model yanilmiyorsam?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Gule gule kullanin renk harika duruyor! İlk izleniminiz ve bayi-fiyat konusunda buraya da yazarsaniz almayi dusunenler icin faydali olacaktir. Bisikletiniz 2020 model yanilmiyorsam?

Teşekkür ederim. Evet bisikletim 2020 model. Ağırlığı GCN'de 7.8 kg olarak veriliyor. Tubeless lastikler ile geliyor ben sıvı ile uğraşmak istemediğimden lastikleri 23 mm Continental ultra sport ile değiştirdim. 23'lük lastikler konforumu bozdu diye tahmin ediyorum yine de eski alüminyum bisikletimden daha az yol titreşimini alıyorum. Jantları giantın pr2. Bunları da fırsatını bulduğumda değiştireceğim, sanıyorum 1.8 - 1.9 kg gibi bir ağırlığı var. 400 gr daha hafifletebilirim bisikleti. Ayrıca 11x34 kaset takılmış, ben kasete alırken hiç dikkat etmemiştim fakat 28lik sculturadan sonra yokuşlarda haliyle çok daha konforluyum ayrıca 3. 4. dişlilerde eskiye göre daha agresif olabiliyorum yokuşta. 250 km civarı sürdüm sanırım 4 gündür, pozisyonumu oturttum yavaştan, daha da konforlu hissedeceğim gibi bir kaç güne. Şuanlık gözlemlerim bu kadar.

@incarda Gule gule kullanin 2019 modeli ile ilgili amatörce bir yazim var okumak isterseniz.

Merhaba,
Ben de bugün itibariyle adı gibi büyük Giant ailesine Escape 2 ile katıldım.
Ankara'dan sevgiler selamlar...🙋‍♂️

Dosyalar

• IMG_20200609_181735.jpg
    IMG_20200609_181735.jpg
    1,5 MB · Okunma: 47
(link)
Bu bisikleti alsam, pembe olan kısımları nasıl kapatabilirim. Sticker ile olur mu? Ya da sprey boya ile mi daha iyi olur?
Bayan bisikletini erkek kullanmasının herhangi bir sakıncası var mı? Bacak boyum 67 cm, M kadro uyar mı? Giant Escape 1 erkek kadrosuyla, bayan kadrosu arasında pek bir fark göremedim. Yarı fiyatına bu bisikleti alıp kullanmayı düşünüyorum, ne dersiniz?

Geri