Scudo Sports

Giant Talon 2 27,5 vs Scott Scale 770 27,5 (anket içerir)

Sizce hangi bisiklet?

• Giant Talon 2 27,5 2015

• Scott Scale 770 27,5 2016

• Toplam katılım
    40

mtbrhnkc

Daimi Üye
Tepki
335
İsim
Burhan Küçükoğlu
Bisiklet
Merida
İyi günler arkadaşlar, bir tane de MTB almaya karar verdim. Evde bir tur görünümlü hibrit (Merida Crossway 300), bir de yol bisikleti (Giant TCR Advanced 2) mevcut. O yüzden giriş-orta seviye arası MTB alacağım. Seçenekleri ikiye kadar düşürdüm. Aşağıya linkleri bırakıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bir de boyum 188, iç bacak boyum 88. Kadro olarak sitelerde L/XL arası çıkıyor, sizce L alsam çok sorun yaşar mıyım?

Bu Scott;
(link)

Bu da Giant;
(link)

IMG_1573.JPG
İkisi de 2700 TL nakit olarak...

Yardımlarınızı bekliyorum.

Scudo
oyumu gianttan yana kullanıyorum sebebi kadro malzemesi daha açık şekilde söylendiği ki o kadro daha kalitelidir ve hafif olması daha güzel olacağından tavsiyemdir giantı alman kesinlikle tavsiye scott hakkında 1 yorumum yok

@JusTiMe Giant'ın ağırlıklına dair bir bilgi bulamadım, yalnız Giant Alman değil Tayvan malıdır. Teşekkürler.

İki bisiklet üreticisi de iyi markalardır. Bu yüzden donanıma bakman gerek. Vites sistemleri deore. Fren sistemi olarak Giant bisikletteki fren sistemi daha iyi gibi. Giant ağırlığı konusunda bir bilgi yok ama aşağı yukarı aynıdır. Görünüşü hangisi hoşuna gidiyorsa onu al. Yalnız Giant'ta ki amortisör daha kaliteli.

@mtbrnhc tayvan ürünleri çinin aksine çok sağlam ürünlerdir diye bilirim güvenilir olması da cabası

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Normalde mtb kategorisinde Scott ilk tercihim olur fakat maşadan kaynaklı olarak Giant'ı işaretledim.

Donanım olarak çok yakınlar. Bu yüzden tasarımı bana şık gelen Scott'ı tercih ettim ankette..

• Beğen
Donanıma hiç bakmayın derim. Scott ın L bedeni Giqnta göre daha uzundur ayrıca alın borusu açısıda daha yatık dağda bayırda engel aşmada daha rahat edersin. Scott ın stack ölçüsü biraz alçak kalır L de 59 cm civarı idi sanırım buda öne fazla eğilmeni ve sportif bir sürüş pozisyonu sağlar ancak uzun tur gezi tarzı kullanacaksan biraz rahatsızlık verir. Bunu riser denilen yükseltili gidonlarla çözebilirsin. Scale 760 ım vardı kadro çok sağlam ve chainstay 428 mm yani arka üçken dar olduğu için bisiklet çok kıvrak.

• Beğen
@mtbrnhc

Scott 2016 Scale 770 Ghost Kato 5 i almadan önce inceleme fırsatım olmuştu.Fakat ben alana kadar uygun kadro boyu kalmamışdı .Kadro yapısını çok begeniyorum.

Marka tercihiniz yapmışsınız ama Kato 5 de iyi bir alternatif olabilir.

@ekren gökhan zor zor iki modele indirdim, aslında sanırım ghost bisiklete sadece distribütörü yüzünden soğuğum. Teşekkür ederim.

Maşalar atla deve değil komponente para vermediğinizde açık o yüzden kadrosu hoşunuza gideni alın.

• Beğen
Giant Talon 4 27,5 kullanıcısıyım, sele hariç çok memnunum. Ki zaten Talon 2'nin kompenentleri ve maşası daha iyi. Scottu bilmiyorum ama hem giant hem scott kaliteli markalar ikisi de üzmez sizi. Ancak ben sizin yerinizde olsam sağlam pazarlıkla sedona 950 alırım. O boyla 29'' in hakkını verirsiniz :harika:

@Soykan U. evde zaten 2 tane 28" bisiklet var, hem o yüzden hem de yükselen trend 27,5 olduğu için 27,5 almak istiyorum açıkçası. Çünkü bu bisikletle aracım hız değil, keyifli dağ gezileri. Açıkçası evde bir tane Giant olduğu için farklılık olsun diye içimden Scott geçiyor ama kararsız kaldım maalesef.

Tercihimi scott'tan yana kullanırdım sebebi daha üst modellere olan kadro benzerliği

Örneğin;
https://dfp2hfrf3mn0u.cloudfront.net/249/249507_png_zoom_11.jpg
https://dfp2hfrf3mn0u.cloudfront.net/249/249483_png_zoom_15.jpg

Giant için aynı şeyi söyleyemem;
https://d2k6j1fqfkfmqi.cloudfront.net/_generated/_generated_tr/bikes/models/images/800/2016/XtC-Advanced-275-1-Comp.jpg
https://d2k6j1fqfkfmqi.cloudfront.net/_generated/_generated_tr/bikes/models/images/800/2016/XtC%20Advanced%2029er%202_Comp%20White.jpg

@Javerno teşekkürler, güzel bir nokta

Sanırım Scott olacak, yarın son kararımı verip sipariş edeceğim.

Başka tavsiyesi olan var mı acaba?

3 ay kadar önce Scale 760(2016) aldım. Önceden Scale 70(2010) kullanmıştım. Yine alacak olsam yine Scott alırım..

(MaşaAllah)
IMG_7783.JPG

• Beğen
@mtbrnhc guzel pazarlik yaparsan scale 760 al derim komponentleride daha iyi havali masasi falan

• Beğen
@trkc bisikletiniz çok güzel maşallah, keşşşşşke benim olsa :rolleyes:

@umudo123 aslında bende onu isterim ama 3000 lirayı geçmek istemiyorum, 3000 e verecek olan da sanmıyorum ne kadar pazarlık olsa da :(

• Beğen
Tepkiler: trkc
Geri