Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon boğazı değişimi

sayin

Üye
Tepki
0
Yeni bisiklet topluyorum.Fakat birkaç takıldığım nokta var. Fotoğraflarda görüldüğü üzere eski model düz bir maşam var. Bu maşayı kullanarak oradaki gidon boğazını yenisiyle değiştirmek istiyorum. Fakat eski sistem olduğu için sıkıntı yaratırmı? Buna uygun furç takımı ne olabilir?

Scudo
Eski tip (1'') gidon boğazları bulmak mümkün.
Aynı zamanda 1'' Furş yataklarınıda bulabilirsiniz , özellikle İstanbul'da çok rahat.

Ama modern bir boğaz takmak isterseniz oda mümkün ,resimdeki gidon boğazının modernleştirilmiş tarzları mevcut.

Boğaz kabaca düz bir boru olarak çıkıp bitiyor. Sizde yine 1'' bir gidon boğazını bağlıyorsunuz yani resimdeki gibi yekpare değiller...

Ama benim tavsiyem ışıl ışıl bir eski tip boğaz takmaktır.

Teşekkür ederim önerinize.Şuan fırın boyaya vereceğim kadroyu. Alexrims - deore falan kullanacağım.Yani hafifte performanslı olacak. Derseniz ki neden bu eski hantal kadroyu kullanıyorsunuz. İşte o tamamen hatırası olan özel bir durum. Şimdi ben gidon boğazını direkt o dişli kısıma mı takacağım?Furş yatağı oradaki bilyelerin yerine mi gelecek?

Hayır o dişli bölümü furş yatağındaki en üst vidalı parça ile kapanacak - eğer kapanmazsa temiz bir şekilde olmak kaydı ile kalan kısmı keseceksiniz

Sonra boğazın dikmesini takacaksınız , 1'' lik bir boğaz dikmesi
Elinizdeki o siyah boğaz olmaz ölçüler tutmaz..

Evet haklısınız orası kapanıyordu biran aklımdan çıkmış.
Arada bir parça olacak anladım.
Oradaki gidon boğazını örnek teşkil etmesi açısından koydum.Ölçülerini bilmiyorum tabiki.
Peki şöyle yapabilir miyiz;
İşaretlediğim dişli parçanın üstünde kalan demirden 3-4 cm bırakıp üst tarafını kessek.
Boğazı oraya takabilir miyiz?

Bu kadro ile XCM maşa kullanabilir miyim? 28.4 geliyor sanırım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Malesef kullanamazsın.

Eski tip kadrolarda yeni tip sayılan gidon boynu kullanmak için aşağıdaki fotoğrafdaki boyasız şekilde gözüken metal adaptörü kullanman gerekir. Bir çok bisikletçide bulabilirsin. Ben Adana da 10 Tl ye aldım. Bu adaptörü senin gidon boğazını çıkartıp takabilirsin. Yeni tip gidon boynunu da bu adaptöre takabilirsin. Bu uygulamayı senin gibi bende araştırmıştım. Çözüm bu şekilde imiş. Amortisör olayına gelince, sr suntour un eski kadrolara uygun amortisörleri mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
Selam herkese. Gidonu aldığım çocuk 31.8 demişti. Bende bisikletçiye ölçtürmeden boğaz siparişi verdim. (Bi adamın kumpası olmalı)
Boğaz geldi geniş. Boğazlar için sele demirlerinde olduğu gibi ölçüyü genişletici adaptörler varmıdır? Gidon muhtemelem 25.4 onu 31.8 e adapte etmem lazım.

@Onryolcu Gidonu ya da boğazı iade-değiştirme imkanı yok mu? Aparat yok bildiğim kadarıyla olsada yine para tutar. Sele borusunda aparat kullanılabilir ama gidonda emniyet açısından olmamalı bence..2 parça birbirini sıkı olarak tutmalı...60-70 km hızda gidondaki en ufak bir dönüş, gevşeklik çok tehlikeli olabilir..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Gidonda aparat kullanmayın. Sürüş sırasında çok tehlikeli olabilir. İmkanınız varsa gidonu veya gidon boğazını değiştirin. Veya elinizdeki ürünlerden birisini satıp uygun olanı alın.

Firma iade aldı arkadaşlar teşekkürler. Bencede adaptörle çok stabil olmayacaktı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
IMG_20200711_203630.jpg

Bacak boyu yüzünden selem yüksek kalıyordu. Gidon boğazı aldım ilk başta iyi sıkmadığım için kaza yapıyordum ama şu an çok rahat. Belim acımıyor.

Geri