Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon yükseltme

Scudo
iyi akşamlar arkadaşlar umarım cevabını burda bulabilirim.boyum 1.77 kadro 51 yol bisikleti .sürüşten yana filan sıkıntım yok ama gidon çok aşağıda kalıyor .gidon yükleticimi yoksa ayarlanabilir gidon boğazımı almam uygun olur yazarsanız sevinirim
 
Arkadaşlar bisikletimin gidon boğazı resimdeki gibi. Boğazın altına spacer ekleyip yükselteceğim. En fazla kaç cm daha yükseltebilirim, yani boğazın ortasındaki saplama kaç cm yükseltmeyi kurtarır? 2,5-3 cm daha yükseltmek amacım.
 

Dosyalar

  • E7EA9998-FC10-4983-A356-D07B64EDB968.jpeg
    E7EA9998-FC10-4983-A356-D07B64EDB968.jpeg
    51,7 KB · Okunma: 87
@social hocam sorun devam ediyorsa tavsiyem olsun, 2. el mtb aldım bi çocuktan, koltuğun içine sıkıştırıp bulaşık süngerleri koymuş etrafınıda kumaşla kapatmış. bence on numara çözüm. şahsi sıkıntımsa ön tarafı tam doldurmamış kumaşın önü yırtık 3-5 cm ve alt tarafındaki ayar vidalarına ulaşamıyorum koltuğun duruşu bana uymuyor. onları çıkarıp kendim baştan yapıcam bu işlemi.
Arkadaşlar sakin, mtb aldım, çook araştırdım ve 4 senelik yarışçı 9 yıllık bisikletçi bir arkadaşla konuştum sizlede paylaşıyım. umduğum cevap olmasada gerçek bu. MTB( dağ bisikleti) lerde gidon yükseltiliyor elbet mümkün fakat yanlışi yükseltilmemesi gerek. hem ses yapar hem sağlam ve sağlıklı olmaz. nihayetince bu araç can taşıyor. mtb de araziye girersin hoplar zıplarsın tümsekten çukurdan kaçmaz yoluna bakarsın. 1.si gidon yükseltme yada eğme aparatlarıyla bunlar riskli 2. si bunları yaparken zaten koltuğu indirmen ve ayakta olman gerekiyor bunların pozisyonları var bakabilirsiniz ki vücutta doğal olarak hissedip uygulkuyor bunları zaten zamanla. onun için postu açan arkadaş gibi bisikletiniz dağ bisikletiyse ve 1.90, 2.00 boylu olupda gidonla aranızda dağ gibi mesafe yoksa bu işi boş verin, kısa düz alanda dik gitmek için diğer arkadaşlarında dediği gibi rüzgar kesmekten popo ağrısından ağırlık dengesini kaybetmekten şikayet edebiliriz o durumdada, zamanla gidondan gelicek sesler, yokuşta olası dengesizlik kazası ve aparatın zarar görme ihtimalide cabası. bence sizde mtbnizi yerine göre seleyi yükseltin yerine göre arazi vs de seleyi alçaltın olsun bitsin. beleş, mantıklı ve sağlıklı yol olan çözüm bence.
 
Son düzenleme:
Merhaba.
İki gün önce bisikletimin selesini doğru şekilde ayarlayarak yükselttim. Dün akşam kullanmaya çıktım. Yaklaşık 1.5 saat kullandım ve özellikle boynum fazla ağrıdı. Aşağıda linkini verdiğim gidon yükseltme ürünü çözüm olur mu?

Boyum: 180 cm Bisiklet kadro boyu: 46

(link)
 
@srdrrr o kadro boyu size uygun değil, apartta kullansanız verim alamazsınız. Kadro boyu uygun bir bisikletle değiştirin.
 
@Anonim Bisikleti alalı 2 ay oldu. Maalesef yakın zamanda değiştirmem pek mümkün değil. Gidon yükseltme aparartının bir nebze de olsa faydası olmaz mı?
 
@srdrrr 180 boyda ortalama 80cm iç bacak vardır ve yine ortalama 50 - 52 kadro bisiklet olması gerekir. Yol veya diğer modellere göre değişir elbette. 46 küçük yani. Gidonu yükselttikçe kollarınızı açmanız gerektiği kadar açamayacaksınız bu sefer bileğiniz ağrır. Bacağınızı tam açamıyorsanız dizleriniz ağrır. Çok küçük ve çok büyük kadro vücuda zarar verir. Siz şimdiden satışa koyun derim.
 
@srdrrr uftade kadronun kücük olduğu konusunda haklı. Kendimden örnek verecek olursam 1.81 boy civarındayım ve 55 kadro yol bisikletini gidon yükseltme aparatı ile kullanıyor(d)um. Kötü göründüğü için çıkardım. Kullandığım dönemde sürüşüm rahatlamıştı. Uzun turlar yapmadım ilerisi için de birşey söylemem doğru olmaz ama sürüşü rahatlatıyor. Sele borusundan ziyade alın borusunu uzatmak sürüşü daha dik hale getirdiği için konfora daha fazla etki ediyor. Sele boyu bir şekilde ayarlanıyor. Yine de tur bisikletinde sizin için 46 kadro küçük. Hatta 50-52 de öyle. Şöyle 56-58 arası bişeyler bulsaymışsınız iyi olurmuş.

Lakin düzenli kullanmıyor, arada sırada kısa turlar yapıyorsanız gidon yükseltme aparatı sorununuzu çözücektir diye tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@denizt Bisikletimi yaklaşık 3 aydır düşük sele ayarıyla kullanıyordum. Tabii o zaman çok rahat geliyordu. Ancak biraz eğimli yoldan çıksam bacaklarımda ağrı oluyordu. Benim bisikletin 21 vites olmasının etkisi sanıyordum. Bir arkadaşımın uyarısı üzerine forumda araştırınca, her ne kadar rahat olsam da aslında sele boyumun yanlış olduğunu anladım ve yükselttim. Önce rahatsız etse de sonradan iyi geldi. Aynı eğimli yolu fark edilir derecede daha rahat çıktım. Ancak 1,5 saat sonunda boyun ve sırt ağrısı yaşadığımı fark ettim. ufdate'nin de dediği gibi kadro küçük olduğu için ben gidondan yüksek kalmıştım.
Bisikleti değiştireceğim, baktığım iki model bisikletçi de yoktu. Bu sene artık gelmez dedi. Bekleyeceğim artık. Gidon yükseltme alıp bir düre idare etmeye çalışacağım. Ama bu haliyle uzun yol yapamam.
 
Düz yolda sele ve gidon ayarının aynı düzeyde olması konfor sağlasa da yokuş çıkarken gidonun alçakta olması daha avantajlı.
 
@bonder76 Doğrudur; ama sele-gidon uyumsuzluğu gerçekten yoruyormuş insanı.
 
  • Beğen
Tepkiler: bonder76
Bisikletim scott sub 40 58 cm kadro boyu benim boyum 195 cm gidon yükseltmek istiyorum fakat alacağım aparatın ölçüleri ne olacak bisikletime göre onu bilmiyorum 28.4 -28.6 hangi ölçüler de olacak yardımcı olur iseniz sevinirim teşekkür ederim.
 

Dosyalar

  • x5_865504037zse.jpg
    x5_865504037zse.jpg
    48,5 KB · Okunma: 36
Benim aldığım gidon yükseltme apartında minimum 5 cm civarı yüksetmeniz gerekiyordu. Bir alın borusunun 5 cm yükselmesi hissedilir etki yaratır.

Siz sanırım maşa borusunun çapıyla aparatın çapını sordunuz. Muhtemelen standarttır. Verdiğiniz ölçüler hangi ürüne ait?
 
Maşalar 1.1/8" yazıyor genelde. Arkadaşın dediği gibi muhtemelen standart olacaktır. Kilitlenme notu yeterli mi ona bakmalısınız. Spacerları çıkardığınızda uzatma aparatı maşayı tutabiliyor mu buna dikkat etmelisiniz.
 
@denizt Piyasa da satılan ölçüler bunlar 28.4 -28.6 acaba hangi ölçü olur demek istiyorum her hangi bir marka model önerebilir mi siniz ?
 
Merhaba.
Perşembe günü siparişini verdiğim gidon uzatma aparatı geldi, dün montajını yaptım ve tura çıktım. Gerçekten işe yaradı. Gidon yüksekliği artınca sürüş konforuna olumlu etki etti.

Ürün hakında bilgi: Aparat Rectus marka. XLC marka almak istedim. Fiyatı yüksek olunca bunda karar kıldım. 117 mm ve 99 mm olmak üzere iki çeşidi vardı,117 mm olanı 55 TL' ye satın aldım. Üzerinde dört adet çember vardı. Aparatı takarken ince olan bir çemberi çıkarttım.

Fikir vermesi için görselleri de ekliyorum.

1.jpg2.jpg3.jpg
 
Geri