-Skynet-
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.045
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar, elimdeki eski arka vidalı göbeği kaset göbeğe çevirmek istiyorum. Nedenlerimse:
kaset göbekte daha az yalpalama olması, daha düşük diş sayıyı rubleye ulaşma vs
Kullanmakta olduğum bisiklette vites sistemi 21 vites.Geçen sene yaz ortalarında güncellemiştim. Vites kollarından ve aktarıcıdan memnunum,değişmesi uzun bir süre olmaz gibi.
Şimdi beyin fırtınası başlıyor
arka kaset göbekler 8 vitesden başlıyor,9lu,10lu vs diye destek veriyor diye gidiyor.Ben minimum 8-9 destekleyen bir model buldum. Şimdi
birinci yol
(link)
böyle bir 7li kaset ruble takmaya kalksam,freehuba sanırım spacerda alıp takmak gerekiyormuş.ortalama 1-3 spacer işini görür denildi.
İkinci yol
8li kaset ruble alıp,
(link)
küçük dişliyi veya en büyük dişliyi kulanmamak gerekiyormuş.Ben 11.dişliye baştan beri gözümü diktiğimden 32 olan büyük dişliyi elemeyi düşünüyorum.28 birinci dişlim diye saydıracağım artık.
Evet,sizce hangi yolu seçmek doğru olur?
kaset göbekte daha az yalpalama olması, daha düşük diş sayıyı rubleye ulaşma vs
Kullanmakta olduğum bisiklette vites sistemi 21 vites.Geçen sene yaz ortalarında güncellemiştim. Vites kollarından ve aktarıcıdan memnunum,değişmesi uzun bir süre olmaz gibi.
Şimdi beyin fırtınası başlıyor
arka kaset göbekler 8 vitesden başlıyor,9lu,10lu vs diye destek veriyor diye gidiyor.Ben minimum 8-9 destekleyen bir model buldum. Şimdi
birinci yol
(link)
böyle bir 7li kaset ruble takmaya kalksam,freehuba sanırım spacerda alıp takmak gerekiyormuş.ortalama 1-3 spacer işini görür denildi.
İkinci yol
8li kaset ruble alıp,
(link)
küçük dişliyi veya en büyük dişliyi kulanmamak gerekiyormuş.Ben 11.dişliye baştan beri gözümü diktiğimden 32 olan büyük dişliyi elemeyi düşünüyorum.28 birinci dişlim diye saydıracağım artık.
Evet,sizce hangi yolu seçmek doğru olur?