Scudo Sports

Göbekten vitesli katlanır bisiklet için jant teli sorunu

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Tepki
8.765
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar,

Göbekten vitesli bir katlanır bisikletim var. İki gün önce arka jantın bir telinin kırıldığını fark ettim. Bugün bisikletçiye gidip 20" jant için uygun jant teli aldım ama bisikletçideki arkadaşla birlikte jant telinin uzunluğunu ölçtüğümüzde, telin bir miktar uzun olduğunu fark ettik. Yani telin yivli ucu tel başına girdiğinde uzun kalıyor.

Bu jant ve göbeğe uygun uzunlukta jant teli bulabilir miyim? Eğer bulamazsın diyorsanız, mevcut jant telini nasıl kısaltabilirim? Jant telinin ucu yivli olduğu için tekrardan yiv yaptırmam gerekecek sanırım ve bunu nasıl, nereye yaptırabileceğimi bilmiyorum :)

Teşekkürler...

Scudo
jant teli makinesi var, istanbulda bisiklet sepetinde . Belki kargo ile size yardımcı olabilirler. Bir telefon ile sormak lazım.

Yani umarım sorunu tek tel ile halledersin, fakat olmaz sa diye söyleyeyim;forumdan bi arkadaş 28" örerken uzunluk sorunu yaşamış oda farklı bir model ile örerek sorunu helletmişti. Ama 20" nin farklı model örüme izin vereceği konusunda şüpheliyim.

carraro flexi 121 jant teli kırıldı kopan teli ölçtüm 175mm 174mm uzunluğunda 1adet tel lazım bu ölçülerde nereden temin edebilirim bilen varsa yeşillendirebilir mi ?

Diş üstü çapı kaç geliyor bilmiyorum ama metrik ölçüyse yeni telin kafasından eskisiyle aynı boyda kesilir sonra uc kısmına uygun ölçüde pafta ile (m2/m3 vs) diş açılır.

Bu konuda size atölyeler yardımcı olur sanıyorum hiç bir şey yapamazsanız eski ve yeni teli bana gönderin diş konusunda yardımcı olayım size.

jant teli makinesi var, istanbulda bisiklet sepetinde . Belki kargo ile size yardımcı olabilirler. Bir telefon ile sormak lazım.
Bisi sorcam benim bisijlet katlanır foldo ön papuçtan teki bir e arka papuctan teki sürtüyor az bir şey janta bir şey olmaz değil mi

Bisi sorcam benim bisijlet katlanır foldo ön papuçtan teki bir e arka papuctan teki sürtüyor az bir şey janta bir şey olmaz değil mi

Fren ayaklarının üstünde sağ ve solda birer tane vida var:
unknown.png

Sürten tarafın vidasını hafif (çeyrek tur kadar) sıkıp karşı tarafınkini de o kadar gevşetir, sürtme devam ediyorsa birkaç kez daha tekrarlarsanız pabuçların jantlara mesafesini dengelersiniz.

İkisi birden sürtüyorsa da bir yere kadar fren kolunun üstündeki gerginlik vidasından ayarlanır, onu yetmediği yerde resmin sağ üstündeki vidayı gevşetip telin birazını serbest bırakıp tekrar sıkabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar sorunum göbekten vitesle ilgili olduğu için buraya yazdım umarım bir hata yoktur. Kendim tern link d8 katlanır bisiklete sahibim. Çok uyguna shimano nexus 7 vites sistemi buldum komple set roller frende dahil ve 18T, 21T ve 22T arka dişliler var yanında. Bu sistemi katlanır bisikletime taktırmak istedim İstanbul Çatalcada çocukluğumun bisikletçisi Bektaş bisiklet var orada jant ördürdüm göbeği bağladık ancak göbeğin kadroya bağlanma açısında zincir gerginliği ayarına uygun yapı olmadığı için zinciri bir türlü takamadık ya çok bol kalıyor ya da aşırı gergin. Aşağıda foroğrafını paylaştığım ürünle bu sorun çözülebilir mi acaba bir satıcı ile iletişime geçtim ama sistemi tern katlanıra bu sistemle ya da başka türlü uygulamamın mümkün olmadığını söyledi. erebileceğiniz desteğe ihtiyacım var şimdiden teşeekkür ederim.

Dosyalar

• zincir gergi.JPG
    zincir gergi.JPG
    68,6 KB · Okunma: 30
Zinciri kısaltmayı denediniz mi?
Evet bisikletçi ile birlikte zincir kısalttık ancak olmuyor ya kısa kalıyor ya da çok bol tekerleği kadroya takarken gerdirme payı olmadığı için olmuyor.

@fahofb Yarım bakla ile gerdiriciye gerek olmadan çözülebilir bi ihtimal. Normal zincirdeki iç-dış bakla olayından dolayı mecburen 2 bakla ekliyorsunuz veya çıkarıyorsunuz. Yarım bakla ile tek bakla eklemek çıkarmak mümkün oluyor. Böylece ideal gerginliğe daha iyi yaklaşılıyor.

Yarım bakla ideal gerginliği sağlamazsa gerdiriciyle işi çözebilirsiniz. Gerdiricinin yayının kuvvetli olması lazım.

@fahofb Yarım bakla ile gerdiriciye gerek olmadan çözülebilir bi ihtimal. Normal zincirdeki iç-dış bakla olayından dolayı mecburen 2 bakla ekliyorsunuz veya çıkarıyorsunuz. Yarım bakla ile tek bakla eklemek çıkarmak mümkün oluyor. Böylece ideal gerginliğe daha iyi yaklaşılıyor.

Yarım bakla ideal gerginliği sağlamazsa gerdiriciyle işi çözebilirsiniz. Gerdiricinin yayının kuvvetli olması lazım.
Yarim bakla nasıl oluyor dediğiniz gibi 2 bakla çıkması gerektiği için olmadı yapamadık 1bakla çıksa olabilirdi

@fahofb Half-link zincir diye aratırsanız nasıl bi yapısı olduğunu anlarsınız. Baklaların bir tarafı geniş bir tarafı dar oluyor.

@fahofb Half-link zincir diye aratırsanız nasıl bi yapısı olduğunu anlarsınız. Baklaların bir tarafı geniş bir tarafı dar oluyor.
Çok teşekkür ederim peki bisikletine uygun olup olmadığını nasıl anlarım var olan zincirime sadece 1 bakla ekleyebiliriyim yoksa komple half link zincir mi almam gerekir

• İnanılmaz
Tepkiler: Peregrine
@fahofb Komple half-link'e gerek yok. Hem pahalı hem ağır. Bende half-link bakla var, Eminönü veya Bakırköy'de verebilirim. Bisikletçilerde de olabiliyor montaj yaptıkları zincirden kalan parçalar.

• Beğen
Tepkiler: fahofb
@fahofb Komple half-link'e gerek yok. Hem pahalı hem ağır. Bende half-link bakla var, Eminönü veya Bakırköy'de verebilirim. Bisikletçilerde de olabiliyor montaj yaptıkları zincirden kalan parçalar.
Gerçekten çok teşekkür ederim internette tek bulamadım Ben Haznedar da oturuyorum sizden bakırköy de alabilirim özelden müsait olduğunuz bir zamani ve iletişim için telefonunuzu yazabilirseniz gelip alabilirim umarım bu şekilde olur da gergi aparatina gerek kalmaz ekstra bir görüntü kirliliği oluyor hemde Nexus sistin sadeligini bozuyor katlayıp tasirkende etrafa çarptı ne olacak derdi olmaz yar bakla olursa

ürünün adı ne, yada link bırakırsanız. bende aynı sorundan müzdaripim.

ürünün adı ne, yada link bırakırsanız. bende aynı sorundan müzdaripim.
Bence orada Bisiklet Sepeti'nde istenilen uzunlukta jant teli kesip ucuna yivini açabilen makine olduğundan, istenilen uzunlukta tel hazırlayabileceklerinden bahsediliyor.
Yurtışında çoğu yerde öyle, olabilecek en uzun ölçü olan 30-40 cm arasında yivsiz teller satılıyor ("blank spoke" diyorlar), gerektiği kadar kesilip yiv açarak kullanılıyor.
(link)
(link)

spokesblank14gblk.jpg

Geri