Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Google earth rota çizme yardım

Tepki
14
selam arkadaşlar earth programında tur için rota çizmek istiyorum ama bir türlü beceremedim mesela yol tarifi kısmından başlangıç ve bitiş noktasını yazıyorum ama benım gıtmek istediğim yol ile alakasız bir rota üzerinden varış noktasına ulaşıyor ben kendi istediğim güzergah üzerinden nasıl rota çizebilirim

• Beğen
Tepkiler: A.Taha TERCAN
Scudo
selamlar. ben google earth değil de heryerden ulaşması daha kolay olan google map ile anlatacağım. google arama sayfasına maps yaz direk googlemaps çıkar ilk sırada.

öncelikle tura başlayağınız yere yakınlaşıp(resimde görülen yer eskişehir shell migros, çoğu gezilerimizin başlangıç noktasıdır) sağ tıklayın ve "buradan başka bir noktaya yol tarifi" şeçeneğini tıklayın

daha sonra hedeflediğiniz gitmek istediğiniz yere(resimdeki yer eskişehire en yakın köy denebilir "kızılinler" çok gittiğimiz bir yerdir) yeterince yakınlaşıp sağ tıklayarak " bu noktaya yol tarifi" seçeneğini tıklayın.

bunu yapınca rota çizilmiş olacak ve mesafeler, geçeceğin yollar döneceğin kavşaklar sol taraftaki kutuda tariflenmiş olacaktır

istenilirse mavi çizgi ile çizilmiş olan rotayı tutup sürükleyerek istediğimiz yoldan, sokaktan geçirebiliriz.

gezi yapılacak rotada mola verilecek yerler, ya da gezinin belli başlı kilometre taşları sağ tıklanıp " yeni hedef ekle" seçeneği ile belirlenebilir

sonraki aşamadaki görünüm. durum bundan ibaret aslında bu en kolay ve basit yolu. daha detaylı rota tarifeleri almak istiyorsan, örneğin gideceğin rotanın yükselti haritasını çıkarma gibi, Mapmyride sitesini tavsiye edebilirim. ücretsiz üyelik ve rotaları kayıt edebilme imkanın da var. paylaşım özelliği falan da var. diğer insanların hazırladığı ya da kendi gitttikleri rotaları da bu sitede bulabilirsin.

Arkadaşlar bisiklet rotası belirlerken uzaklık ve eğimler çok önemli biliyoruz. Google earth te güzergah belirlerken

1- gidilecek 2 noktayı işaretliyoruz.
2- 2 noktaya sağ tuşla klikleyip yol tarifi istiyoruz.
3- Çıkan Güzergahta "araba işareti" yerine "yaya" işaretini seçiyoruz.
4- Güzergah çizgisi üzerine sağ tıklayıp "eğimi göster" diyoruz.

Böylece toplam uzunluk ile ortalama ve noktasal eğim ve irtifa bilgilerini görebiliyoruz. Edindiğim tecrübeye göre rota hesaplamada "yaya" modunu seçince sanki ortalama % eğimi az olan rotayı veriyor gibi geldi.
Aşağıdaki örnek evden "Belgrad" ormanına gitmek içindi.

Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda?

Dosyalar

• rota1.jpg
    rota1.jpg
    136,8 KB · Okunma: 54
  • Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Ben Map My Ride programını kullanıyorum. Özellikle eğim bilgisini kapsamlı bir şekilde verebiliyor. Pazartesi tatil olunca arkadaşımla 4 günlük bir tur yaptık İstanbul - İznik - Gemlik - Armutlu ve Delmece yaylası rotası üzerinden. Bütün eğimleri ve rota bilgisini bu siteden almıştık.
Mesela bu Delemece yaylası tırmanış analizi

map_my_ride.jpg

İnternet sitesinden girip hesap açtıktan sonra rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Sanırım google earth'e göre çok daha hızlı çalışıyordur..

Böyle eğim gösterdiğini bilmiyordum. Bu da benim yarın deneyeceğim güzergah :agla::krktm:

http://i.imgur.com/TIX8QYn.png

• Beğen
Tepkiler: abdullah demir
@eren cerciz Map My Ride dan sa Google earth daha kullanışlı geldi. Ortalama eğim max eğim vs bütün bilgiler tek ekranda gözükmesi. Ama Telefonla senkronize edemiyoruz o da var :)

@Fırat Y. Bu cycleroute da çok pratik ve hızlı sade Teşekkürler. Bunu da çok beğendim.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Geri