Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GPS Tavsiyeleriniz (Outdoor kullanımına uygun el tipi)

Spec

Forum Demirbaşı
Tepki
637
Outdoor sporlarını ilgilendiren bir elektronik cihaz olduğu için Outdoor bölümüne bu konuyu açmayı uygun gördüm.

Dağcılık , kampçılık , bisiklet vs. outdoor faaliyetleinizde gps kullanıyorsanız kullandığınız aletin modelini ve memnun olup olmadığınızı belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca bu konuda bilgisi olan arkadaşların da fiyat performans olarak tavsiyede bulunabilecekleri modelleri merak ediyorum.

Ben araştırmalarım sonucunda Magellan Explorist 500 LE modelini kendime en uygun model olarak buldum. Ayrıca sizin tavsiyelerinize de açığım.
Daha çok dağcılık faaliyetlerimde kullanmak için gps almak istiyorum. Dijital haritalar üzerinde rotalar çizip alete aktarabilmeliyim. Yani alacağım alet harita yüklenebilir modellerden olmalı.
Ayrıca google earth üzerinden rota çizip bunu gpslere aktarabiliyor muyuz ? Böyle birşey duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Scudo
merhaba iyi günler

dediğiniz çizim google-earth plus programı ile yapılabiliyor. ancak ücretli bir program. free programla rota çizilebiliyore ama aktarma yok.

kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Spec
Duyduğum kadarıyla Garmin iyi bir markaymış ama bilgim yok ..

Garmin 60 Cx herkese tavsiye olunur, fiyat/performans oranı gayet guzel bir urun. ama ne yazıkki GPS fiyatları yurtdısına oranla ülkemizde oldukca pahalı. Yurtdışından getirtebiliyorsanız oyle alın derim.

• Beğen
Peki yurtdışından aldığımız üründe Türkiye topo haritası bulunacak mı ?
Başka bir forumda okuduğuma göre yurt dışından gelen cihazlara ithalatçı firmalar Türkiye topo haritalarını çok uçuk (200-250 euro) fiyatlara yüklüyorlarmış.

@andac

Bende öyle duydum..Eğer öyleyse hemen hemen aynı fiyata gelir.Yurtdışından getirttirmeye gerek kalmaz bence..Ama yinede araştırın derim.;)

@andac

harita yukleme konusunda ucret aldıkları doğru ama okadar uçuk fiyatlar olmaması lazım. zaten navcity haritası dısında kalanlar bildiğim kadarıyla yuklenebiliyor. navcity de aktivasyon kodu gerekiyor galiba. onun fiyatı 125€ muş buarada baktım şimdi.

• Beğen
Eski konu. Uyandırılsa uykusundan iyi olur. :)

GPS cihazı almayı düşünüyordum hep. El tipi, bisiklet tipi derken outdoor kullanıma da uyan Garmin etrex30 aklıma yattı.
Seçenek olarak da Sigma rox serisi 10 GPS var. Fiyat yüksek sanıyorum.

Garmin etrex ' e ait bisiklet için bağlantı aparatları da bulunabiliyor,

Siz ne dersiniz, outdoor, el tipi gps cihazı bisiklet için de verimli olabilir mi. ( tabi gidon üzeinde sigma larım var ayrıca)
Kadans ' ı ölçemiyorum, bunu da bir şekilde halletmem gerekiyor.

Etrex 30 da altimetre ve elektronik pusula var.

Sigma rox 10 gps ise her şeyi aynı ekranda gösteriyor.

dostlukla.

İspanya decathlon da "garmin etrex 30" 500 TL (200 Eu) TR den çok ucuz. Haritaları yüklemek ne kadar tutar acaba Baytekin de? Ya da bşka bir yerden bedava yüklenir mi?

Yıl başında ABD de bir internet sitesinden Garmin Dakota 20 satınaldım. Cihazın ücreti 169.95 $ dı. Cihaz, bisiklete bağlantı aparatı, ekran film kaplaması, kargo ücret, gümrük vergisi, buradan aldığım pil şarj cihazı, 4 adet Duracell şarjlı pili ile 500 TL ye satın aldım.
İnternetten kilidi açılmış harita bulmak zor değil. Türkiye topografik haritası, Türkiye haritası, Avrupa haritası, Gürcistan haritasını internetten buldum. Ermenistan haritasını da Open Street Maptan temin ettim. İstanbul - Van, Gürcistan - Ermenistan - Gürcistan bisiklet turumda sorunsuz olarak kullandım.
Garminin Oregon 450 modelinin ekranı biraz daha büyük ve fiyatı değişmediyse 190 $ dı. Buradan alıp o kadar para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: caner binal
Garmşn gpsMap 62s tavsiye ederim, kullanıyorum hala, arayüzü oldukça kullanışlı.

Garmin 64s kullanıyorum. Çok dayanıklı ve ihtiyaçlarınızı sonuna dek karşılıyor. Fiyatı ortalama 1200-1600 arası değişiyor. Mağazaya göre.

Garmin etrex 30x El tipi gps cihazı aldım, ama nasıl iz kaydı yapılır tam olarak emin değilim.

Ormana girerken işaret koymak ve aynı izi takip ederek kaybolmadan geri dönmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Geri