Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Sadettin Z. @Teoman Ağır Hocam yemin ederim yazdığınız bu değerler,hesaplamalar,formüller karşısında yattığım yerden kalkıp doğrulmama sebep oldu ister istemez.Gerçekten mükemmel😻
Ayrıca bende şöyle bir gözlemimi aktarayım: (Sürüş yaptğım arkadaşın şu an Carraro Gravel G4’ü var fakat bundan önce Canyon Ultimate CF 7.0 kullanıyordu yani aradaki ağırlık farkını siz tahmin edin) Geçen akşam ki turumuzda yaklaşık 45 Km’lik bir parkur üzerinde yaptığımız ortalama 27km/h idi-bu gravel ile yapılan sürüş-
Fakat canyon ile yaptığımız sürüşlerde yine 45 Km’lik rotada ortalama 30km/h (29.9-30-30.1 de olabilir nokta atışı bir değer söyleyemiyorum ama genel olarak bu değerler ile sürmüştük) yaptık.
Tabi burada bir alüminyum-karbon farkı var ama alüminyum-alüminyum olsa bile aradaki değerin çok büyük olacağını sanmıyorum (bunu tamamen bahsettiğim sürüşteki kullandığımız rota ve performanslarımızı baz alarak söylüyorum). Kısacası zaten şöyle düz mantık olarak baktğımızda biri hafif biri ağır cismi aynı hızlarda hareket ettirmek için ister istemez ağır olan cisme daha daha fazla kuvvet uygulamak zorunda kalırsın -burada gravela takılabilecek minimum lastik değeri bile yol bisikletinden fazla olur veya eşitte olabilir jantın kapasitesine bağlı- kadro geometrisinin de buna etki ettiğini düşünürsek yol bisikleti düz yolda gravela göre kesinlikle daha hızlı ve seri olacaktır

Son düzenleme:
Scudo
sarı siteyi takibe devam :) siparişi iptal ettim bugün. mart sonu nisan başı gelecek olursa alacağım yoksa mayıs ayı için beklemektense ikinci el takip edeceğim. aslında mayısada çok bişey kalmadı ama hem ikinci elin fiyatı uygun olacak hemde mayıs lafınada pek güvenmiyorum haziran olur o nisan ayı gelince :D

bu arada haftaya istanbula gideceğim üsküdar fatih civarında 52 kadro graveli olan var mı deneyebileceğim :D belki 52 de güzel olur

sarı siteyi takibe devam :) siparişi iptal ettim bugün. mart sonu nisan başı gelecek olursa alacağım yoksa mayıs ayı için beklemektense ikinci el takip edeceğim. aslında mayısada çok bişey kalmadı ama hem ikinci elin fiyatı uygun olacak hemde mayıs lafınada pek güvenmiyorum haziran olur o nisan ayı gelince :D

bu arada haftaya istanbula gideceğim üsküdar fatih civarında 52 kadro graveli olan var mı deneyebileceğim :D belki 52 de güzel olur

52cm Bisan Alltrail denemek isterseniz, yolunuz da Pendik tarafına düşerse beklerim. 1.78/83cm benim ölçüler, yakınsa size de uyabilir.

52cm Bisan Alltrail denemek isterseniz, yolunuz da Pendik tarafına düşerse beklerim. 1.78/83cm benim ölçüler, yakınsa size de uyabilir.
174 /79*78 benim ölçü. pendik uzak kalabilir biraz :) iptal edince siparişi adana kaçırdığım 50 kadroya çok üzüldüm :S

Sıfır olarak almak için fiyat/performans olarak hangi marka/model tavsiye edersiniz?
Boy 182, bacak boyu henüz ölçemedim. Tahmini kaç kadro olmalı? Teşekkürler

Sıfır olarak almak için fiyat/performans olarak hangi marka/model tavsiye edersiniz?
Boy 182, bacak boyu henüz ölçemedim. Tahmini kaç kadro olmalı? Teşekkürler

Malum ekonomik koşullar sayesinde zaten pahalı olan bisiklet sporu artık iyice lüks klasmanına geçti. Bu nedenle fiyat/performans ürünü diye birşey pek kalmadı. Carraro G2, Mosso GVL700-400, Bisan All Trail 400 ve Corelli Goat 2.0 modelleri arasından bütçenize uyan varsa değerlendirin.

Markaya göre daha alt ve daha üst donanımlı modelleri de bulunmakla beraber gravel spesifik GRX donanım için en uygun fiyatlı olanlar üstteki modellerdir.

Kadro boyu konusunu model seçiminden sonraya bırakmak daha doğru.

@osmancan71 Hala satılmadı ise,bir araştırın isterseniz .Satan firma saygın bir kuruluştur.Kolay gelsin.
(link)

@osmancan71 Hala satılmadı ise,bir araştırın isterseniz .Satan firma saygın bir kuruluştur.Kolay gelsin.
(link)
bakayım taksit seçeneği olursa olabilir. aslında buradakini ipta letme sebebim ikinci el bakmak bi yazayım bakalım burayada

edit. sıfır ayarında vs.. demiş... pazarlık payıda umarım vardır :D izmit yolumun üzeri sorun olmaz gider alırm istanbuldada turlarım hatta :D

letgoya bakmıyordum ben orda olan sahibinden de olur ztn diye :)

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.

İlla G2 diye tutturmamak lazım bence. Ben Mosso’yu hiç araştırmamıştım ama araştırdıktan sonra G2 den bile daha iyi olduğunu gördüm. Aradaki fiyat farkı da çok çok değil.

@osmancan71 Hayırlısı.Telefonda edebilirsiniz.Yoğun bir firma,letgo mesajlarını geç görebilirler.
Kolay gelsin ..

Göztepe'deyim,uyarsa gelip deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
İlla G2 diye tutturmamak lazım bence. Ben Mosso’yu hiç araştırmamıştım ama araştırdıktan sonra G2 den bile daha iyi olduğunu gördüm. Aradaki fiyat farkı da çok çok değil.
ama g2 ye üst limite çıkarak ulaştım :) mossoyada baktım yoksa

914807364 Bisan all trail sora değerlendirilebilir. Bisikletin açıları ve sokma milli olması noktasında 4 yerli firmadan Bisan öne çıkıyor. Boya kalitesinde de mosso diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@osmancan71 Hayırlısı.Telefonda edebilirsiniz.Yoğun bir firma,letgo mesajlarını geç görebilirler.
Kolay gelsin ..
düşününce tekrar fiyat saçma geldi. zaten indirim ile sıfırı o fiyata yakın gelir almak istesem. fiyatı son diyede yazılmış pazarlığa girmeyede gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Malum ekonomik koşullar sayesinde zaten pahalı olan bisiklet sporu artık iyice lüks klasmanına geçti. Bu nedenle fiyat/performans ürünü diye birşey pek kalmadı. Carraro G2, Mosso GVL700-400, Bisan All Trail 400 ve Corelli Goat 2.0 modelleri arasından bütçenize uyan varsa değerlendirin.

Markaya göre daha alt ve daha üst donanımlı modelleri de bulunmakla beraber gravel spesifik GRX donanım için en uygun fiyatlı olanlar üstteki modellerdir.

Kadro boyu konusunu model seçiminden sonraya bırakmak daha doğru.
Söylediklerinizde haklısınız ama malesef bisiklet donanımı konusunda pek bir bilgim yok. Sora mı 105 mi daha iyi diye sorsanız boş boş yüzünüze bakarım açıkçası. Uzun süredir pedallamayı isteyip cesaret edemeyenlerdenim. Sonunda cesaretimi topladım ve marka/model, fiyat araştırmasına başladım. Malesef fiyatların yüksekliği şevkimi kırmaya başladı. 3-4 asgari ücrete tekamül eden fiyatları ilk gördüğüm anda ise elimdeki çayı şaşkınlıktan üzerime döktüm(ciddiyim). Belirli bir limitim olmasa da donanımı uzun süre beni idare edecek uygun fiyatlı gravel modellerine bakıyorum
Şu an fiyat olarak Kron ccr 1000/2000 ve Corelli Goat 1.0 modeller gözüme çarpıyor, sanırım en uygun fiyatlı gravel bunlar

Eğer zaman ayırabilirseniz ve biraz analitik zekaya sahipseniz borsa işinde iyi kazançlar sağlanabilir. Ben bu sayede bisiklet alabilecek duruma geldim :)

Bu arada, Mosso GVL700 GRX-400’ü satarken sorun yaşar mıyım sizce? Bundan 1-2 sene sonra satmayı planlıyorum

Şu an fiyat olarak Kron ccr 1000/2000 ve Corelli Goat 1.0 modeller gözüme çarpıyor, sanırım en uygun fiyatlı gravel bunlar.

Kron CCR modelleri gravel değil cyclocross kategorisinde değerlendirilmeli. Amacınız kumda çamurda yarış koşmak değilse üzerini çizebilirsiniz. Bütçeniz darsa Goat 1.0 ve Carraro G0 en makul seçenekler.

Kron CCR modelleri gravel değil cyclocross kategorisinde değerlendirilmeli. Amacınız kumda çamurda yarış koşmak değilse üzerini çizebilirsiniz. Bütçeniz darsa Goat 1.0 ve Carraro G0 en makul seçenekler.
Goat 1.0 ve carraro go arasında bile çok fiyat farkı var, Goat 1.0 fiyatı diğer modellere göre uygun ama firma hakkındaki şikayet ve yorumlardan dolayı tereddütteyim

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Sabah halsiz ve hasta olarak uyansam da böyle bir rota iyi geldi. Rakım 400'den 1000'e, 600 metrelik dağ yolunda tırmanış zorlasa da baya keyifliydi. 30-42 dişli ise yoldaşım oldu :D Dönüşte yolun taşlık bölgelerinde sürmesi bol bol titreşimli, zıplamalı, ufak ufak kaymalı geçti. Hızla birlikte titreşimden bileğim uyuştu bir ara. Yorucuydu ama güzel de oldu.

O zaman keep calm and gravelling :D

IMG_20210321_121543.jpg
IMG_20210321_114844.jpg

IMG_20210321_122218.jpg

IMG_20210321_122207.jpg
IMG_20210321_121556.jpg

Geri