Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
G2 nisan sonuna çıkmazsa direkt motor alırım

Ön maşadaki bagaj parçaları (anything cage) aldınız mı yoksa 3D olarak bastırdınız mı? Her iki şekilde de link atar mısınız?

Anlaşılan bisiklet bekleyenlerin durumu geçen sene ile aynı devam ediyor. Corelli goat duyrulduğunda insanlar deli gibi beklemişti, o dönem carraro daha seri davranmış olsa da şuan aynı durum carraro içinde geçerli galiba.

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim. Gezdiğin yerin bilgisini verebilirsen, pedallanacaklar listesine eklemek isterim. Katlanır bisikletime veda edeli iki hafta kadar oldu. Şu aralar gravel bisiklet arayışındayım. Katlanırı satma sebebim de, artık büyük teker tecrübe etme isteğimdi. Grup sürüşlerinde -etkinlik anlamında- bisiklet değişerek tecrübe etmiştim. Çok hoşuma gitti. Bu sebeple katlanırımı sattım, daha alt modelini satın almak kaydıyla... :) Katlanır sonrası yol bisikleti almak niyetindeydim. Zaman zaman şehir içi olur, şehir dışı olur, tura çıkmak istediğim için, yol bisikleti almaktan vazgeçtim. Geçen yaz; toprak, stabilize yollarda, ormanın içinde yol almaktan büyük keyif aldım. Bu sebeple, forum içi ve forum dışı okuma ve izlemelerim sonrasında aradığım bisikletin gravel türü olduğuna kanaat getirdim. Bu sebeple bu sayfadayım. Tabi, ATE aşkım şimdilik platonik. Ne görme ne de deneyimleme şansım oldu. Yapılan yorumlarla beraber tasarımını beğenmiş olmam, radarıma girmesine sebep oldu. Keşke, en çok tercih edilen gravel bisikletlerin, beraber değerlendirildikleri bir inceleme olsaydı... En azından kendi şartlarımdan bahsedeyim. Katlanırım varken, İstanbul Şirinevler'den Topkapı'ya bisikletle giden birisiydim. Gravel alırsam, yine aynı zevki alarak, işe gidip gelmek istiyorum. Bununla beraber, hafta sonları günübirlik turlara çıkıp, resimde görülen parkura benzer rotalarda da sürmek niyetindeyim. Bütçemi de zorlayarak, ikinci elde 5000 TL seviyelerine çıkarmayı da göze alıyorum. Ortalama bir bisiklet severim. Teknik terimlere çok fazla aşinalığım yok. Tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, katlanır bisikletin pratikliği hariç geriye kalan tüm saydıklarınızı gravel ile yapabilirsiniz. Karma kullanım için ideal bir tür. Katlanır bisiklete göre hızınız da bi hayli artacaktır. Bütçeniz dahilinde bir tane gravel alınız. :) Gezilecek yer olarak İstanbul'dakiler daha iyi yardımcı olacaktır.
@bayihtiyar mosso gravel 700 galıba bisiklet bu gravelden memnunn musunuz asfatta gıdişi nasıl mtb kullanıcısıyım .asfalta bıldıgın gıbı zor oluyor .gravele geçmeyi düşünüyorum .pişman olurmuyum . kesınlıkle yolbısıkletı almak ıstemıyorum .mtbde asfatta benı zorluyor. mosso mu yoksa başka gravel onerın varmı tesekkur ederı m

Evet mosso gvl700 modeli. Bisikletten memnunum. Zaten bu sayfada gravel sahibi olup da memnun olmayanı yoktur herhalde. Asfaltta akıcılığı güzel. Performans olarak yol bisikletine yakın. Burada hızdaki kayıp size konfor olarak dönüyor. Asfalt için yol bisikleti almayacaksanız mtb'den sonra iyi tercih olur.

Yerli markalarda bisan all trail, carraro gravel serileri, mosso gvl700, corelli goat serileri var. Bütçe uygunsa grx vites setli ve hidrolik frenli modellerden birini tercih edin. Forumda ayrı ayrı inceleme/yorum mevcut. Her modelin + ve - yanları var. İhtiyacınıza ve bütçenize göre araştırmanızı yaparsınız.

Son düzenleme:
Burada hızdaki kayıp size konfor olarak dönüyor. Asfalt için yol bisikleti almayacaksanız mtb'den sonra iyi tercih olur.
Hocam agziniza sağlık. Simdiye kadar gördüğüm "gravel" ile ilgili en mantikli, pratik ve anlaşılir tespit bu oldu sanirim. Tesekkurler :)
@MakRo ,
@Sadettin Z. Hocam bir gün bana da güler mi talih denen sey , bende şoyle bir gravele binip, o orman senin bu göl kenari benim diyerekten gezer miyim ? :)
mercer-bikes-dirt-tourer-8.jpg

Şairin de dediği gibi :
" Oh bebek
Yokluğunda çok kilo aldım ,
50 -60 watt kaybettim "

Son düzenleme:
Merhaba, katlanır bisikletin pratikliği hariç geriye kalan tüm saydıklarınızı gravel ile yapabilirsiniz. Karma kullanım için ideal bir tür. Katlanır bisiklete göre hızınız da bi hayli artacaktır. Bütçeniz dahilinde bir tane gravel alınız. :) Gezilecek yer olarak İstanbul'dakiler daha iyi yardımcı olacaktır.

Evet mosso gvl700 modeli. Bisikletten memnunum. Zaten bu sayfada gravel sahibi olup da memnun olmayanı yoktur herhalde. Asfaltta akıcılığı güzel. Performans olarak yol bisikletine yakın. Burada hızdaki kayıp size konfor olarak dönüyor. Asfalt için yol bisikleti almayacaksanız mtb'den sonra iyi tercih olur.

Yerli markalarda bisan all trail, carraro gravel serileri, mosso gvl700, corelli goat serileri var. Bütçe uygunsa grx vites setli ve hidrolik frenli modellerden birini tercih edin. Forumda ayrı ayrı inceleme/yorum mevcut. Her modelin + ve - yanları var. İhtiyacınıza ve bütçenize göre araştırmanızı yaparsınız.
"Asfaltta kayıp size konfor olarak dönüyor. Mtb'den sonra iyi olacaktır."

Bak bu yüzden satıcı bana satmıştı. MTB sürüyorsun bak boş ver incecik lastiklileri demişti . Bu senin için daha iyi olacaktır. Harbi de öyle oldu.

Nokta atışı tespit yapmışsınız.

Uzun turlarda rahatsınız , kalın süngerli sele de takarsanız kaba etiniz çok saat acımadan sürüş yapabilirsiniz

Merhaba arkadaşlar halihazırda bir specialized sequoia kullanıcısıyım. Ancak bazı şeyler tam olarak kafama yatmadı. Bisikletin Seat tube dediğimiz seleden aynakolun ortasına kadar ölçüsü 48 cm, Top tube dediğimiz üst boru ise 55 cm. Bisikletin kadro boyu ise 54. Bu kadro boyunu specialized neye göre hesaplıyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olursa çok memnun olurum.
Detayları aşağıya ekliyorum (yeşil kısım 54 cm kadro özellikleri) :
9BA7952D-690A-4F15-B718-51380D4952CA.png1540E93E-1BEE-4431-94E0-73F8ECC0B7F9.png

Merhaba arkadaşlar halihazırda bir specialized sequoia kullanıcısıyım. Ancak bazı şeyler tam olarak kafama yatmadı. Bisikletin Seat tube dediğimiz seleden aynakolun ortasına kadar ölçüsü 48 cm, Top tube dediğimiz üst boru ise 55 cm. Bisikletin kadro boyu ise 54. Bu kadro boyunu specialized neye göre hesaplıyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olursa çok memnun olurum.

Merhaba, bisiklet kadro geometrisi yüksek ihtisas programına hoş geldiniz. :)

Sizin de farketmiş olduğunuz üzere kadro boyu konusu epey karışık. Üreticiler kendi tasarladıkları kadroları farklı yöntemler ve isimlendirmeler ile sınıflandırıyor. Bu konuda üzerinde mutabakat sağlanmış bir norm olmadığı için bir üreticinin 54cm dediği diğer üretici için başka bir ölçüye denk gelebiliyor. İşin daha da ilginç kısmı, gösterdiğiniz tabloda olduğu gibi adı 54cm olan kadro geometrisinde 54cm gelen herhangi bir ölçü olmayabiliyor. Bazen üretici üst boruyu uzatıp gidon boğazını kısaltarak efektif reach mesafesini değiştirmeden bisikleti daha kıvrak yapmayı tercih edebiliyor.

Mesela önceki bisikletim Cannondale Synapse 56cm kadro boyundayken şu an kullandığım Bisan Alltrail 52cm kadro boyunda. Farklı bisiklet türleri arasında farklar olabilir diyorsanız bu sefer de Cube üretimi kadrolara bakın derim. 53cm olarak belirtilen GTC yarış kadrosunda üst boru 51.5cm gelir. Muadili Cannondale Supersix için ise 54.5cm ölçü söz konusu.

Tam da bu sebeple bisiklet denemeden alınmaz diyoruz. Elinizde geometri tablosu varsa Stack ve Reach değerleri baz alınarak yaklaşık bir netice elde edilebilir ancak yine de deneyip emin olmak gerekiyor.

Bu program bayağı karmaşıkmış 😊 Boyum 178 ve kadro boyu uygun geliyor bir ağrı ve ya bir şikayetim yok. Ama sol diz kapağımda bir ödem söz konusu iki haftadır bisiklete uzağım ve bu durum ciddi canımı sıkıyor 😏.

Bu iş aynı geçen seneki gibi biraz daha bekleyeceksiniz büyük ihtimalle. Malum geçen sene tam covid-19 ile giriş yapılmış ve pandemiye geçilmişti. Hali ile üretimin durması veya azalması, yurt dışında gelen parçaların gelmemesi gibi bir çok şey gecikmesine sebep olmuştu. Corelli goat 2 beklerken insanların hali kalmamıştır. Hatta forum adını hatırlamıyorum ama 2 kişi bisikleti ön sipariş ile almış ve bıkkınlıktan dolayı gelince satacağını duyurmuş ve satmıştı. Tek corelli değil diğer firmalarda da durum aynıydı ama corelli bayrağı taşıyan firmaydı. Bu döenmde anlaşılan siz bekleyeceksiniz.

Şuan alınabilecek gravel olarak yurt içinde üretilen markalar bence Bisan > Mosso (hd modelleri) > Carraro > Corelli > Salcano (salcano 1-2 model sonrasını çıkarmadı ortada kimsede de yok gibi). Mosso ve Carraro 'nun kazandığı nokta kadro boyundaki çeşitlilik.

Bu iş aynı geçen seneki gibi biraz daha bekleyeceksiniz büyük ihtimalle. Malum geçen sene tam covid-19 ile giriş yapılmış ve pandemiye geçilmişti. Hali ile üretimin durması veya azalması, yurt dışında gelen parçaların gelmemesi gibi bir çok şey gecikmesine sebep olmuştu. Corelli goat 2 beklerken insanların hali kalmamıştır. Hatta forum adını hatırlamıyorum ama 2 kişi bisikleti ön sipariş ile almış ve bıkkınlıktan dolayı gelince satacağını duyurmuş ve satmıştı. Tek corelli değil diğer firmalarda da durum aynıydı ama corelli bayrağı taşıyan firmaydı. Bu döenmde anlaşılan siz bekleyeceksiniz.

Şuan alınabilecek gravel olarak yurt içinde üretilen markalar bence Bisan > Mosso (hd modelleri) > Carraro > Corelli > Salcano (salcano 1-2 model sonrasını çıkarmadı ortada kimsede de yok gibi). Mosso ve Carraro 'nun kazandığı nokta kadro boyundaki çeşitlilik.
iptal etselerdi en azından ben gidip 2. eli alırdım. iptal ettirebilirsem yinede ettireceğim gider ya 2. el alırım yada başka markalara bakarım

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
benim bayiden aldığım bilgi vites sistemlerinin yurt dışından gelmediği için bekledikleri. sanırım dünyada artan talepten dolayı shimano ürün gönderemiyor.

Bugün btwin rockrider st 520 almak için decathlon'a gittim ama ellerinde yokmuș, amacım elimdeki orta seviye grup seti değerlendirip kalan bütçemle de havalı mașa almaktı. Konuya girince yine btwin triban rc 500 alma isteğim bastırdı. Yaklașık olarak aynı bütçelere geliyorlar diyebilirim.

Sizce asfalt yolda aralarında çok ciddi bir performans farkı olur mu? 26", 1.95 lastikli ve 14 kiloya yakın dağ bisikletimle șehir içinde 20 kilometre / saat hızlarda gidebiliyorum ortalama olarak. Biraz antrenmanla hızım 25 kilometre hız / saat civarlarında çıkabilecekse direk btwin triban rc 500 alıp geçeyim. Bu arada konuya girince diğer bisiklet türleri unutuluyor. :)

Maalesef Mayıs diyorlar, bence Mayıs bile şüpheli.
Türk firmalarından nefret ediyorum. Bunlara tek kuruş kazandırmam artık.
Yazın alırım motorumu, bakarım keyfime.

• İnanılmaz
Tepkiler: MAERKEK
Geri