Merhaba kardeşim. Gezdiğin yerin bilgisini verebilirsen, pedallanacaklar listesine eklemek isterim. Katlanır bisikletime veda edeli iki hafta kadar oldu. Şu aralar gravel bisiklet arayışındayım. Katlanırı satma sebebim de, artık büyük teker tecrübe etme isteğimdi. Grup sürüşlerinde -etkinlik anlamında- bisiklet değişerek tecrübe etmiştim. Çok hoşuma gitti. Bu sebeple katlanırımı sattım, daha alt modelini satın almak kaydıyla...
Katlanır sonrası yol bisikleti almak niyetindeydim. Zaman zaman şehir içi olur, şehir dışı olur, tura çıkmak istediğim için, yol bisikleti almaktan vazgeçtim. Geçen yaz; toprak, stabilize yollarda, ormanın içinde yol almaktan büyük keyif aldım. Bu sebeple, forum içi ve forum dışı okuma ve izlemelerim sonrasında aradığım bisikletin gravel türü olduğuna kanaat getirdim. Bu sebeple bu sayfadayım. Tabi, ATE aşkım şimdilik platonik. Ne görme ne de deneyimleme şansım oldu. Yapılan yorumlarla beraber tasarımını beğenmiş olmam, radarıma girmesine sebep oldu. Keşke, en çok tercih edilen gravel bisikletlerin, beraber değerlendirildikleri bir inceleme olsaydı... En azından kendi şartlarımdan bahsedeyim. Katlanırım varken, İstanbul Şirinevler'den Topkapı'ya bisikletle giden birisiydim. Gravel alırsam, yine aynı zevki alarak, işe gidip gelmek istiyorum. Bununla beraber, hafta sonları günübirlik turlara çıkıp, resimde görülen parkura benzer rotalarda da sürmek niyetindeyim. Bütçemi de zorlayarak, ikinci elde 5000 TL seviyelerine çıkarmayı da göze alıyorum. Ortalama bir bisiklet severim. Teknik terimlere çok fazla aşinalığım yok. Tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.