Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gümrük vergi iadesi

ndhakara

Forum Demirbaşı
Tepki
941
İsim
Cihat
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen ay Starbike'tan aldığım fren arızalı çıktı ve geri gönderiyorum. Toplamda 112TL vergi ödedim. ki 106 lirası gümrük vergisi. Ayıplı mal olduğu için de para iadesi istedim. ödeme geldikten ve geri ödemeyi belgeledikten sonra 106TL'lik gümrük vergisini geri alabilir miyim? Daha önce böyle bir süreci yaşamış var mı?

Scudo
Değişim ürünü olduğunda güme gidiyordu diye hatırlıyorum daha önceki olaylardan ama iade işlemi ise mantıken almanız gerekir.

Vergiyi firmadan tahsil etmeniz mümkün değil. Nihayetinde bu parayı starbike almadı. Size sadece ürün bedelini iade edeceklerdir. Daha önce starbike’dan trainer satın almıştım ve şansıma vergi çıkmamıştı.

Firmadan değil devlete başvuru yapıp geri almayı deneyen var mı onu merak ediyorum. Hoş kimse denemediyse de yakında sonucunu yazarım:)

@ndhakara
Onarım için giden geri geldiğinde, veya değişim için gidenin yerine yenisi geldiğinde ikinci defa vergi ödememek mümkün bildiğim kadarıyla. Fakat ödenmiş vergi geri alınamaz diye düşünüyorum.
Size kolay gelsin, umarım geri alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
İnternette biraz baktım da şirketler ithal ettikleri ayıp mallarda iade sonrasında vergi iadesi almışlar ama gerçek kişilerde böyle bir hak var mıbelli değil. Ki tüzel kişiler de bir vergi mahkemesi emsal kararından sonra geri alma hakkı kazanmışlar. Artık dilekçeye ilgili kararın bana da uygulanması talebi ile başvuru yapacağım. Geri alabilirsem ne ala alamazsam devlete vergi hibesi :)

Vergiyi geri alabilmen için bir vergi levhan olması lazım aldığın malı bu şekilde alman lazım anca öyle alırsın ve ayrıca değişim için gönderdiğin ürün değişip gelince tekrar vergi ödeyeceksin bunu bil

Geri