Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gümrük vergisi ödeme

Ziya Yılmaz

Forum Demirbaşı
Tepki
54
Bisiklet
Cannondale
Merhaba,

Bir sorum olarak, diyelim ptt ile yurtdışından gelen bir ürün gümrüğe takıldı, gümrük vergisi işlemleri nasıl oluyor? Ptt kendisi ödeyip kargoyu teslim ederken bizden mi alıyor vergiyi, yoksa bir yerlere gidip kendimiz halledip öyle mi teslim alıyoruz siparişimizi? Teşekkürler :)

Scudo
GÜmrÜk İŞlemlerİna takilan olduĞunda senİn ptt ye gİtmen gerekİyor orda ufak tefek bİrkaÇ prosedÜrden sonra bİraz masrafin olacak ondan sonra bİsİkletİnİ alabİlİrsİn yaklaŞik masrafa 200-500 arasi deĞİŞebİlİr. ÜrÜn hedİye olarak gelİrse 430€ olan kismi vergİsİz sonrakİ meblaĞ İÇİn %20 veya %18 oraninda bİr vergİ Çikacaktir. Ama hedİye deĞİlde normal bİr Şİrketten aliyorsaniz 75€ olan kismi vergİsİz kalan kismi malin nİtelİĞİne gÖre %18 veya 20 vergİlendİrİlİyor . Vergİnİn tahsİlati ÜrÜnÜ almaya gİttİĞİn ptt merkezİnden tahsİl edİlİyor. Umarim yardimci olmuŞtur.

yurtdışı ile ilgili konulara bakarsan arkadaşların yazdıkları gümrüğe kendisi gidip ücreti yatırıp almış yada istenilen ücreti ptt ye yatırılıp kargo gönderilmiş okuduğum kadarıyla arama yapabilirsiniz

ptt ye gidiyorsunuz orada ürünün gümrük ödemesini ve bir miktar depozit ödemesini yapıyorsunuz. sonra ürününüzü teslim alıyorsunuz.

@mehmet.demir
Benim aradığım nokta da tam olarak buydu teşekkürler :)

Demek ki uygulama yere göre değişiyor. Şimdiye kadar 7-8 kez gümrüklü alışveişim oldu hepsinde de ürün kapıma kadar geldi. Kapıda PTT görevlisine ödeme yaptım, sadece bikaç kez adreste bulamadıkları için şubeye gitmem gerekti.

alınan ürün gümrük vergisine tabi olursa size göndermiyorlar sizin gidip ptt paket posta denilen yere gidip ordan işlemlerinizi yaptırıyorsunuz.

Merhabalar, forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen henüz yeni üye oldum. Yurtdışından ürünler sipariş ettim ve bisikletime hepsini monte ettikten sonra fotoğrafını çekmeyi düşündüğüm için henüz fotoğrafım yok.

Yurtdışından (bike-discount sitesinden) selle italia novus kit carbonio sele aldım. Kargo dahil 118 euro bedel ödedim, 30 euro üzerine gümrük vergisi olduğunu bilmekteyim. AB ülkelerinden gelen ürüne %18 vergi uygulandığını da biliyorum ve bunu da hesaba katmıştım. Ancak bugün elime ulaşan kargoda PTT benden 685 lira vergi ücreti istedi. 681 lira vergi, 4 lira PTT'nin kendi ücreti. Öğlen 12'den beri aramadığım yer kalmadı İstanbul Gümrük Dairesini PTT uluslarası kargo genel merkezini vesair, hepsi birbirine yönlendiriyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim nerelere başvurabilirim, ne yapabilirim bir tavsiyesi olan varsa şahane olur. Şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

@MMengu

Belli ki ortada bir hata var. Hatadan dönülebilir mi bilmem. İki seçeneğiniz var.
1- Ürünün faturasını alıp PTT gümrüğüne gidip itiraz edeceksiniz. Gümrük memuru kafasına göre bir değer belirleyip o değerden vergi tahhakkuk ettirmiş olabilir. Telefonla çözülecek bir konu değil.
2- Ürünü teslim almayıp ödediğiniz bedeli geri alacaksınız.

@clubber teşekkür ediyorum hocam, dün PTT UKİM'e gittim bizzat faturam ile birlikte itiraz dilekçemi verdim. Hafta içi geri dönüş yapılacakmış. Büyük ihtimalle muayene eden kişi virgül kaydırmış 68,1 olacağı yerde 681 lira vergi girilmiş.

Merhaba, gümrük vergisi konusunda benim de kafam karışıyor, geçen ay amazon.de den 65 Euro tutarında bir alışveriş yaptım 15 Euro gibi de nakliye ücreti oluştu, toplam tutar 80 Euro oldu, dün teslimat elime ulaştı, toplam 72 lira gümrük masrafı için ödeme yapmam gerekti, 67 lira sadece gümrük vergisiydi. ben de 30 Euro üzeri miktarın vergilendiğini zannediyordum fakat vergilendirme nakliye de dahil tüm tutar üzerinden yapılmış görünüyor.

54-55 lira gümrük vergisi,geriside gümrüğe sunma ücreti vb olması lazımdı (kdv yi %18 den hesapladım)

@Fırat Ç. Avrupa ülkeleri için %18i standart alabilirsin onun haricindeki yerleri %20 olarak :)

@Yalchinosis
Gümrük masrafı için ödeme yaptım derken? Ürünü kargodan alırken mi ödediniz? Öyle bir şey amazon alışverişleri için olacak bir şey değildir.
Amazon.de de gözüken ürünler kendi ülkeleri içinde satışında,vergi dahil fiyatlardır. Almanya dışından sipariş geçen biri Almanyanın istediği vergi miktarı üründen düşer, ana ekranda düşük gözükür.Buna senin ülkenin gümrük vergisi ve varsa kargo parası eklenerek son tutarda tek bir ödeme yaparsınız ve başka kuruş vermden ürünü alırsınız.(sadece amazonun sattığı ürünler için)
Amazon senden vergi için bir miktar para kesiyor.Burada tahmini para kesimi söz konusu.Bu kestiği parayı, olaki satın aldığınız ürün vergilenmeye dahil oldu.Orada kullanıyor.Artanıda hesabınıza 2 ay sonra yatırıyor.Net kesilecek gümrük verigisi ürün gümrükten çıktıktan sonra belli olur.Lakin 30 euronun üzerindeki bir ürün için sadece o fiyattan vergi çıkar. Şimdi 65 euro ürün aldın diyelim,54 tl gümrük ödersin.buda 12 euro yaklaşık olarak. totalde 77 euro civarı bir şey vermiş olman lazım.80 euro ödediysen amazona.3 euro 2 ay sonra geri ödenir.

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@Raptor8 Merhaba, teşekkür ederim açıklamalar için, Ürünü Amazon.de den almıştım fakat ürünün satışı ingiltere'den gerçekleşmiş muhtemelen satan dükkan orada bulunuyordu. Ödeme sırasında gümrük ergileri ile ilgili bir kalem görmemiştim, yalnızca ürün bedeli ve kargo ücreti görünüyordu, bu sebepten dolayı Amazon'un kesinti yapmadığını düşündüm. Kargoyu alırken gümrük sunum damga vs toplam 72 lira bedel ödedim. Amazon'dan yaptığım (e-kitap harici) ilk alışverişti.

@Yalchinosis
O zaman direk amazon.de nin sattığı ürün değilde, amazon.de üzerinde satış yapan bir satıcıdan almışsın. amazon, hepsiburada gibi çalışır.

• Beğen
Merhaba,
Wiggle gönderim konusunda yazmıştım, Amazon belli bir gümrük ücretini bedelini hesaplayıp alır. Teslim edildikten sonra bir ay içinde kalan parayı iade eder. Amazondaki tüm alışverişlerimde aynısı oldu.

@Yalchinosis

• Beğen
Chainreactioncycles'dan 29 euro değerinde 2 adet lastik satın aldım, ürünler gümrükte bekliyor (takip numarasından bakınca öyle görünüyor). Dün bir mail aldım skynet türkiye temsilcisi solmaz denen bir şirket bana mail de şöyle diyor : wiggle dan satın aldığınız ürünün toplam tutarı 22 euro yu geçtiği için gümrüğe takılmıştır, sizin adınıza gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için falanca hesap numarasına 30 küsür lira ödeme yapınız ve dekontu bu mail adresine iletmeniz gerekmektedir. Şimdi bu mail nedir ? İnanayım mı yoksa sahtekarlık mı var ?
Daha önce de avrupadan başka bir siteden lastik almıştım, o zaman kargom marmarise ptt ye gelmiş 50 lira gümrük ödeyip teslim almıştım, bu tür birşey ile karşılaşmamıştım. Acaba ne yapmalıyım şimdi ? Bu arada ben wiggle dan alışveriş yapmadım chainreactioncycles dan yaptım ama mailde bana "wiggle dan yaptığınız" ibaresi var, yani şüpheli bir durum.

Bildiğim kadarıyla gümrükte çıkan ücret dağıtıma gelen ptt görevlisine ödeniyor. Böyle bir şey ilk defa duydum

Geri