Scudo Sports

Hafif Jant Önerisi

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Tepki
803
Mavic 717 ağırlığında (420 gr.) veya daha hafif jant var mı piyasada? (mümkünse Türkiye'de satışı olsun). Teşekkürler.

Scudo
Tam olarak aynı kalitede denilmese de Rigida XC 420 yi tavsiye edebilirim.Fiyat/performans açısından çok iyidir.Aşağı yukarı 420gr'dır.
420gr geleni de var 450gr geleni de.

Fakat 420'nin altında çember aramamanı tavsiye ederim.Mesela Weinmann-Syncros çemberler var, 390gr olarak geçiyor.Bir arkadaşımınki 380gr çıktı fakat haddinden fazla dayanıksız olduğunu söyledi.
Bu da bir başka arkadaşın o çember için olan yorumu;

"Jantlar çok hafif ama hiç sağlam değil hava basarken yanak kısmı patladı daha ilk yarışta fren sıkmaktan yanaklarıparçalandı bir takımda defolu olduğu için değiştirdik.kimseye tavsiye etmem bu jantları.
Jant ağırlıkları birbirini tutmuyor 370gr olanıda var 395gr olanıda yanak kısımları sanki zımparayla inceltilmiş gibi bir görünümde ve aşırı ince"

Bu yüzden çemberlerde sağlamlık/hafiflik alt sınırı 420gr gibi.
Ha ben zaten 60-70kg'yum dersin, sadece xc ve asfalt biniyorum dersin, o zaman ZTR Olympic de olur :) (355gr! ama TR'de yok, imkanı olan getirtiyor)

717 dışında yine Mavic'in 420-440gr aralığında olan bir iki modeli vardı.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
mavic 717
velespitte görünüyor irtibat kur ;)
(link)

Deltada da var ;)
(link)

Bikeandoutdoor da da bulunuyor 717
(link)

dt swiss x 450 = 450gr
(link)

Dt swiss veya Mavic :)
ultra hafif istiyorsan TR de bulacağını hiç sanmıyorum ama özel sipariş olur tahminimce...

Selam Erkut,
Bu tür cantlar elbette piyasada bulunuyor, mavic 717 bu cantların en iyilerindendir. Ayrıca 420 gr altında cantta genel olarak önermem...

Çok teşekkürler. XTR üzerine dt revo 1.5-1.8-1.5 teller ve mavic 717 set toplayacağım sanırım 2-3 ay içinde. 1540 gr gibi bir ağırlığa geliyor ve fiyat/performans crossmax gibi setlere oranla çok daha önde.

Sevgili Ercan, Fatih ve Hakan Abi'ye yorumları için teşekkürler.

erkut cagrı jant setini satıyor ilğini çekerse bir bak onunkilere.

arkadaşlar benim en yakın arkadaşım mavic crossroc kullanıyo hem rulman hem çok hafif...:cool:

@erkuty

Gerçekten fiyatı çok uygun ve güzel bir set, göbekler disk olmasaydı havada kapardım :D

Unutmadan 75 kg ustu icin dt revo teller sorun cikartmaz mi bence onlar fazlasiyla ince XCO yarislar icin felan ..

@Hakan Yazman

Disk göbeklerle normaller arasında 5 gr gibi bir fark var Hakan abi

Geri