Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi Bisiklet..? tavsiyelerinize göre pedallayacağım

Tepki
34
Bisiklet
Geotech
Arkadaşlar merhaba, bazı nedenlerden ötürü ara verdiğim bu sevdaya sizlerin yardımı ve tavsiyesi ile tekrar dönüş yapacağım inşallah, sizleri fazla sıkmadan konuya girmek istiyorum ;

1- İlçe merkezindeyim, şehir içi yol çok bozuk olmasada az çok engebe elbette var (ince tekerlek için pek uygun değil),
2- Hafta sonları sabah seherinde yola çıkar , akşam kararana kadar pedallarım,
3- Dağda,ormanda,çamurda bisiklet kullanmam en fazla toprak yolda binerim.
4- Bisikletimi yola yapıştırınca az zamanda çok yol kat etmesini isterim,
5- 1.78 boy ve 64 kiloyum
6- Ayırabileceğim bütçem azami 800 tl.
7- İkinci el almam pek mümkün değil zira görerek alma şansımda pek yok.
8- Kalın tekerlekli yarış bisikleti tarzı oluyor mu, veya yarış bisikletine nispeten kalın tekerlek (tur bisikleti tekeri gibi) takılabiliyormu ?

Arkadaşlar alacağım bisiklet bunlara göre olacak, yanlış anlamayın daha anlaşılır olması açısından bu şekilde maddelere böldüm. Forumda oldukça araştırma yaptım 28'' bir tur bisikleti bana uygun olur düşüncesindeyim, tabi benimki sadece öngörü, netice bir çoğunuzdan daha bilgisizim bu konuda, evvelden ne kadar bilinçsiz bir binici olduğumun farkına vardım.

Umarım sıkıcı olmamışımdır arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

Scudo
@hayri77
GEOTECH LİFE uygun bi seçim olur fiyatı 700 TL ciwarında bütçenize uygun söyledilerinize bakılırsa Türkiye turu yapan Hasan Söylemez de GEOTECH LİFE la çıktı yola... görme imkanınız yoksada www.deltabisiklet.com sayfasına üye olup online siparişte bulunabilirsiniz... diger bisikletleri de sayfadan inceleyebilirsinizzz

• Beğen
Tepkiler: Serkan KURAL
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim peki aşağıdaki ürünler içerisinde hangisini önerirsiniz :

1- BİANCHİ GUIPAGO 28 ---- 829,00 TL
2- GEOTECH LIFE SHIMANO ACERA ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ ------ 699,00 TL
3- BİANCHİ NERO ----- 824,00 TL
4- SEDONA 321 ------ 500,00 $

Arkadaşlar araştırmalarım ve tavsiyeleriniz ışığında bu modellerin ön plana çıktığını gördüm, ne dersiniz hangisi daha iyi bir seçim olur ?

Arkadaşlar bu konuda birşey daha sorma ihtiyacı duydum, gidon şekilleri bisikletin tarzına göre değişiyor, dağ bisikletlerinde düz olan gidon, şehir/tur bisikletlerinde biraz daha farklı ve eğimli bir görüntü çiziyor. yarış bisikletlerininki ise zaten apayrı.
Şimdi sormak istediğim şu, dağ bisikleti gidonu şeklinde, 28'' bir şehir/tur bisikleti var mı ?

Tolga Bey değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim, bende 28 '' tur bisikleti düşünüyorum, ancak tur bisikletlerinin gidonları beni biraz düşündürüyor, sanki düz gidon olsa daha çok hoşuma gidecekmiş gibi geliyor, tabi bunda daha evvel hiç tur bisikleti kullanmamış olmamında etkisi var, bisiklet geçmişim alman malı slalom marka bir yarış bisikletinden ibaret.5 sene kadar kullanmıştım.
Ancak tur bisikletlerinin gidonlarının eğimli olması mutlaka uzun yolda faydasını gösterir daha rahat kullanım sağlar.
Bende sanki Sedona ya ağırlık vereceğim gibi. Özellikle 321 serisi beni memnun eder gibi geliyor.Bilmem sizler ne düşünürsünüz.Linki aşağıda :

(link)

Bahsettiğiniz modeller içinde en düşük donanım sedona da var. Bianchi nero da deore ve alivio donanım var. Bence onu tercih edin.

• Beğen
Arkadaşlar tavsiyeleriniz sonucunda baya bir yol kat ettim, tek handikapım şu amortisör olayı, sizce amortisör tur bisikletinde fayda sağlar mı yoksa ağırlıktan başka birşey değil midir.
Şuan için Sedona 321, Bianchi Shape, Bianchi Nero, Drag Cruiser Pro arasında kalmış gibiyim.

Şöyle söyleyeyim hocam benim kullanım alanımın sadece %10 u felan toprak yolda olacağından, gerisinin asfaltta 50-100 km lik antreman sürüşleri şeklinde olacağını söyleyebilirim.Sizinde bahsettiğiniz üzere bu şartlarda süspansiyona gerek yok galiba.Ah birde bisiklet tercihimi bir netleştirebilsem herşey tamam olmuş olacak :)
Sedona 321 in 2010 ve 2011 modelleri arasında biraz farklılık var zannedersem 2011 yılında geçen seneki modeli biraz daha geliştirme yoluna gitmişler galiba.

city bike larda amörtisör tek kelimeyle hamallık sakın ola bu hataya düşmeyin scott su serilerinede bakabilirsiniz bu sene kalın jant lastik kombinasyonları kullanmışlar

• Beğen
Arkadaşlar en sonunda bisikletimi aldım, tercihimi Geotech Life dan yana kullandım. Çok memnunum hatta iyikide tercih etmişim diyorum.Tam benim aradığım tarzda bir bisiklet.Bisiklet ile ilgili daha geniş izlenimlerimi zaman içerisinde sizlerle paylaşacağım.

Bisiklet alma sürecimde bana göstermiş olduğunuz yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri