Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi dişli nereye?

@kasapogluu

Benimle özelden konusacagin konu neymis, ögrene bilirmiyim. Gercekten merak ettim.

Scudo
@Murat Cömez Murat bey sizi niye engellediğimi sordunuz. Yalan söyledim yanlışlıkla falan engellemedim. Sadece neredeyse babam yaşında olduğunuz için alttan alıp sizinle tartışmamayı seçtim. Sonuçta birinin tavrını belli bir yaştan sonra değiştiremem. Neden engellediğimin cevabı ise sorduğuma ve soracağıma beni pişman etmiş olmanız. Ben bir şeyi yazıyorum. 1000 liralık bir bisikleti hevesle 10000 liralık bir bisiklete benzetmeye çalışıyorum ve belli ki olmayan bilgimle buraya gelip yardım arıyorum. Ha yardımı alıyorum çok teşekkürler, ama ilk paragrafınızı bitirdikten sonra gerçekten kırıcı olabiliyorsunuz. Engellememin sebebi buydu sadece birdaha bir şey sorduğumda hevesimi kırmamanıx için postlarımı görmemenizi istedim.
Her şey için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Ben universite donemi oldugu icin sadece su birkac aylik tatilimin tamamini onla gecirebiliyorum :( ama galiba seneye yanima alacagim ;) @SerkanH

@barayda
1. bu konuda ben Rockrider 6.3 downhill lastiği değişimi - BisikletForum senin hevesini nerede kirmisim söylermisin? Aksine sana yardimci oldum.Baskada hangi konuna yazi yazmisim gösterirmisin lutfen. Beni engellemis, sen beni engellesen ne olur engellemesen ne olur. Ben sadece neden engelledin diye sormustum, yalan söyleyecegine dogruyuda söyleye bilirdin.

Bisikletin belki 1000TL olabilir ama o bisiklete 2.35 veya 2.50 lastik takarak 10000TL'lik bisiklete benzetemesin cünkü o pahali dedigin bisikletlerdede 2.1 yada 2.25 latik'de takili. Lastik takarak bisiklet birseye benzemez, lastik sadece kullanis sartlarina göre takilir.
Bisikletini 10000liralik bisiklete benzetmek istiyorsan lastik degilde, masayi jantlari ve fren vites grubunu degistir. Yinede 10000TL'lik bisikletlerin senin bisikletinden neyi degsik görünüyor onuda anlamis degilim.

NOT: Birde yazdigin yorumla konunun ne alakasi var onuda anlamis degilim. Yoksa özelden soru sormustun bende cevap vememistimde onun icinmi bu tavirlar. Ben acik acik yazmisdim özelden kimseye artik yardimci olmam diye. Bunu sende o yazilan konuda cok iyi okumustun.

@Murat Cömez Hocam açıklamanız harika olmuş. Ancak benim gibi vida sökmekten bile anlamayan biri için bunu anlamak gerçekten zor oluyor. Sorun sizde değil tabi ki. Konuyu açan arkadaşın İngilizcesi iyi değildir, anlamamıştır. Tekrar sormuş olabilir. Sizin tek yanlışınız biraz sert bir şekilde cevap vermeniz sanırım.

Yanlış anlamayın. Sizi asla yargılayacak ne bilgiye ne yaşa ne tecrübeye sahibim. Sadece konuyu okurken cevapların biraz sert olduğunu gördüm. Bu forumda binlerce mesajı olan kişilerin bile ilk konularında ne kadar saçma şeyleri sorduğuna şahit oldum. (Ki ben de onlar arasındayım.) Demek ki bu arkadaş da ilk başta anlamamış.

Tekrardan kusura bakmayın sadece yumuşatmak için yorum yaptım. Kötü bir şey söylediysem şimdiden özür dilerim.

@Hakan Kök
Yok estagfurullah, gayet yazinizi begendim ve kötü birseyde yok. :)

Yalniz benim ilk yazimda ingizce ve yabanci bir kelime yok. Anlamayacak da birsey yok. Hicbir seyi anlamasa en basiti alttarafa gelde ok isareti var demisim ve ok isaretide tek birtanesinde var. Birde seramik yerine keramik yazmisim.

Yukariya keramik yuvasi olan yani bilyasiz olan geliyor.
Nedeni ise.... Bu dislinin disleri simetrikdir ve keramik parca hafif bosluk olusturur. Bosluk nedenide zincirin düzgün ve sessiz calismasini saglar.

Alttarafa da Bilyali olan gelir, ok isaretine dikkat etmek gerekiyor. Zincirin döndügü tarafa göstermesi lazim. Bu dislinin disleri ise simetrik degildir.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Kök
@Hakan Kök
Burdaki arkadaşın bahsettiği durumdan benimki de. Ben lastiğe yama yapamayan biri olarak sizin mesajınızdaki "düşün bakalım" sözünden alındım. Sebebi de budur. Ayrıca attığım mesaja da gelince ben sizden bana bir ürün kargolamanızı beklemiyordum. Almanyada akrabalarımız olduğu ve kargoyu merak ettiğim için sordum. Onu da siz bana ordan yazdığınız zaman hatırladım zaten. Ben yazmayı bırakıyorum uzatmayalım isterseniz. Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

@barayda
Ben o kelimeyi neden yazdim, konuyu okursan anlarsin. Yanlis anlayacagini bilemedim.
Mesajina gelince, ben sadece bir mesaj yazdigini söyledim, benden bir sey bekledigini falanda düsünmemisti. Mesajin gayet anlasilir sekildeydi ve bende deli olmadigima göre cok iyi anlamistim. Ben benden birsey isteylere yardimci olmam demedim gelen mesajlar nasil olursa olsun cevaplamam dedim. BirdMesaja tekrar bakarsan iyi olur.

@kasapogluu
Hocam boşver gül geç, belli ki yaşını küçük görüp seni aşşağılamaya çalışıyor. Hiç fırsat verme

@ahmtayd

Bu nasıl bir mesajdır böyle. Sizin yapıcı olmanız gerekirken şu söyledikleriniz hiç hoş değil. Mesajları en başı ve en sonunu okumak ile konu anlaşılmıyor. Okumanızı tavsiye ederim.. Ben de 37 yaşındayım ve 13 yaşında arkadaşlarım var bu forumda.

@murat çömez ,

bilgili olabilirsiniz, insanlara yardımcı oluyor olabilirsiniz, gerçekten iyi niyetli bir insan olabilirsiniz.

AMA, sırf bu konuda değil, birkaç sefer daha denk geldim bu tarz azarlar gibi mesajlarınıza. Belki siz hiç farkında bile değilsinizdir ama kırıcı konuşuyorsunuz. Kimse size burada zorla yorum yaptırmıyor. İkinci defa onay için bir üyeye cevap yazmak zor geliyorsa, hiç yazmayın daha iyi.

Bisiklet seven insan kötü olamaz diye inanmışımdır hep, o yüzden sizin de bilinçli olarak böyle yaptığınıza inanmak istemiyorum. Biraz üslubunuzu gözden geçirmenizde fayda var.

*grabs popcorn*

@barayda
Şimdi siz de böyle yaparsanız, adam da kalkar "baban yaşındayım, efendi ol" der.

neyse ya... murat çömez de haklı sanırım

@aligüler Ben söyleyeceğimi söyledim burdan sonra yazılacak her mesaj benim için gülme malzemesi. Forum gibi bir ortamı bu kadar da ciddiye almayı sevmiyorum. Yani istediğinizi söyleyebilirsiniz. :) :)

@aligüler

Merhaba. Ben yazmak istemiyorum ama zorunda kalıyorum. Sonuçta avukatı değilim @Murat Cömez in. Ancak bu tip durumlardan sonra yazısının üslubu değişiyor. Hayatını Almanya da geçirmiş bir kişiden bizler kadar Türkçe iletişim kurmasını beklemek doğru olmaz. Elbette Türkçe sini geliştirmek onun elinde ancak öyle sanıyorum ki ortamı yok. Benzetmeler veya türlü deyişleri algılaması bizim algıladığımız gibi olamıyor. Buraya kadarı benim tanımlamam. Ben bir mesaja cevap verdiğimde tavrım kesin ise yani (öyle sanıyorum, ben öyle biliyorum, sanıyorum, tahminimce) gibi kelimeler kullanmadıysam bu demek oluyor ki bu konu hakkında kati bilgiler içeren bir cümle kurmuşumdur. Kişi hala o mesajı görmezden gelip aynı soruyu sormaya devam ediyorsa benim yaptığım açıklamayı ya anlamamış yada dikkate almamış demektir. Devamında da bu tip mesajlar yazınca sinirlenmekte haklı olduğunu düşünüyorum @Murat Cömez in. Teşekkür ederim.. :)

Yanlış anlaşılmasın ben sadece tek bir yorumdan yola çıkarak tepki göstermedim @SerkanH

@kasapogluu

:) Ben şahsınıza değil genel olarak söyledim. Tartıştığı kişiler ile; anlamında.. :) Sorun yok. Yanlış anlaşılmasın. :)

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Yahu saf duygularla bilgi edinme amaçlı açılmış konular nasıl ve neden buralara geliyor anlamıyorum. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerine inmeye başladı halbuki.

Ben anlamadığım bir konuda şöyle yapıyorum. Gidiyorum bisikletçiden, öğrenmek istediğim ekipmanla ilgi bir dandik veya ikinci el parça alıyorum. Korkusuzca söküyorum onu, takıyorum, kurcalıyorum, bozuyorum, yeniden söküyorum, sonunda malzemenin çalışma prensibini kavrıyorum. Sonra da tamir kolay tabii.
Sakin olmak lazım.
İletişimin ilk şartı.

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Tamadir gencler artik bir son bulsun su olay, suclu ve terbiyesiz ben olayim sizler hakli olun ama yeterki su olay kapansin. Sizlerden özürdiliyorum ve isterseniz yorularimida silebilirim.

Konuyu acan @kasapogluu arkadas, nasil takilacagini diger arkadaslar yazmis onlarin dedigi gibi tak ve pedallamana devam et. Yolun izin acik olsun.

Hepiniz Allaha emanet olun.

• Beğen
Tepkiler: barayda
Geri