Scudo Sports

Hangi kullanımda ön amortisör gerekli?

azzurro

Aktif Üye
Tepki
135
İsim
Erhan K.
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar şuanki bisikletim ön amortisörlü ancak 16 inç ve bana küçük değiştirmek istiyorum. Ama düz maşamı alsam yoksa amortisörlümü karar veremiyorum. Genelde sahilyolunda kullanıyorum ama artık 90 100 kmlik turlara cıkıcam asfalt yol olsada bazen bozukluklar oluyo yollarda,çukur filan, ya da kaldırımdan inmek gerekiyo, böle yollarda düz maşa kullanılır mı rahatmıdır?artıları eksileri nelerdir?

Amortisörsüz bisiklet kullananlar yorumlarınızı bekliyorum. Nerede kullanıyosunuz? Şehirler arası turlarda uygun mu?

Ben sedona 311 almayı düşünüyorum. Hem daha hafif amortisorlu bisikletlere göre uygun mudur?

Scudo
sanırım türkiyedeki yan yolların çakıllı engebeleri, emniyet şeritlerindeki çukurlar, kaldırım yükseklikleri düşünülünce tur yapmak için amortisör gerekli olabilir. Genelde şehir içinde kullanan birisi olarak ben de amortisör kullanmıyorum. Bunun yerine karbon veya bütçenize göre alaşım bir maşa almak bana sürüş keyfi açısından daha doğru geliyor. ancak alacak olursam üst düzey tur ve şehir bisikletleri için 28 janta uygun amortisörler var onları tercih ederim. Bazı bisikletçiler çok profesyonel çözümler olmasa da şok emici gidon boğazları veya tek akslı amortisörler tercih ediyorlar ki tur yapmak için yeterli olabilir. Bunların default olduğu tur bisikletleri de mevcut.

Tech.Türk gibi düşünenlerdenim.
Kaldırımdan inecekseniz zaten ayağa kalkacaksınız,kim bende amortisör var kalkmadan iniyorum diyebilirki.Amortisör kaldırım yüksekliği için değildirki.Sahil yolu için zaten gereksiz.Bence amotisörsüz alın boşa ağırlık yapmayın.
Düz yolda amotisörlü bisikleti,gece güneş gözlüğü takmaya benzetiyorum ama böyle yapanlarda az değil.

sağolun arkadaslar yorumlarınızı dikkate alıcam bisiklet seçiminde.. ve buyuk ihtimalle sedona 311 alcam ya da Geotech Life 28..
iyi forumlar herkese

Merhaba,
Ben "düz yolda amortisör kullananlar"'danım. :) Hatta yeni bisikletimi (28" tur bisikleti) özellikle amortisörlü aldım. Bugün Antalya-Adana turundan döndüm ve bu yolda bisikletin ön amortisörünün ne derece faydalı olduğunu daha iyi gözlemlemiş oldum. Özellikle yokuş aşağı yollarda (yol boyu dişli asfalttı) ve yol yapım çalışması olan kısımlarda (ki daha uzun bir süre bu devam edecek buralarda) çok faydalı oldu. Zaten dümdüz asfalt denilen çok yerde de bisiklet için oldukça ciddi ve denge bozucu kasisler var.
Bence kitlitlenebilir bir ön amortisör faydalı olur.

Selamlar,

five

bencede kilitlenebilir amortisörlü bir bisiklet al.belki sana dezavantaj olarak fazladan ağırlık getirecek fakat bozuk yollardaki faydasıda göz ardı edilemez.

Ben amortisörsüz Zanetti Apollo kullanıyorum memnunum bisikletten ancak sarsıntılı yada bozuk yerlerden geçerseniz bayağı bir sarsıyor.Karar sizin.

genelde sahilyolunda kullanacaksan ve amortisörlü bisiklet almaya kararverirsen, amortisörü kilitlenebilir olsun.

Geri