Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hardtail dağ bisikleti merak ettiğim bir konu

bedenin bizle herhangi bir ilgisi yok, ns bikes ın clash kadrosunun diğer boyunu küresel anlamda bulmak çok zor. stoklara girmiyor, belki de bir süredir piyasada hiç yok. geçen sene ciddi bir stok sıkıntısı vardı ns bikes da, nereden biliyorum?

ilk başta clash bakıp vazgeçmiştim, daha sonra eccentric düşünsem de uygun parça bulamadığım için kadro yerine bisikletimi güncelledim. bildiğim kadarıyla clash 26 inç bir bisiklet ve sokma mil yok. o tarz bisikletlerde 26 inç standardı değişiyor diye hatırlıyorum. ikinci elde de parça ucuz değil 26 için. toplama konusunda yanınızda birisi yoksa süreç biraz uzayabilir, 26 inç iyi bir serbest sürüş toplamak istiyorsanız bu hem ucuz olmaz hem de zaman ister.

jant vs sıfır toplamak istiyorsanız 26 inç toprak yol jantları ucuz değil, zaten bulması da oldukça zor.

deneyiminiz yoksa bence pek bulaşmayın, zaten iyi bir maşa olmadıktan sonra ne kadar konforlu sürülür orası da ayrı. yanlış hatırlamıyorsam en düşük 110 mm maşa takılıyordu, 110 - 130 arası destek var diye hatırlıyorum. Bir sene geçti üzerinden rakamları karıştırıyor olabilirim. sonuç olarak sıfır 26 inç serbest sürüş maşası, jantı vs nereden bulacaksınız? astarı yüzünden ciddi para bence. kişisel fikrim.

Scudo
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Bulaşmadığıma seviniyorum şuan. Peki bilginiz var kı rockrider AM50 freeride için alınır mı sizce?

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Bulaşmadığıma seviniyorum şuan. Peki bilginiz var kı rockrider am50 freeride için alınır mı sizce?
genel kullanım tecrübelerim tek süspansiyonlu bisikletler üzerine fakat fiyatına baktığımda ucuz bir bisiklet değil.

o frenler bisikleti yeterince iyi durduramaz, vites sistemi bayağı sorunlu ve yetersiz ki sürekli ayar ister.

muhtemelen o tarz bir seçim yapmazdım. ikinci elde daha iyi seçenekler var diye düşünüyorum.

sıfır mı düşünüyorsunuz? forumda bu tarz bisiklet kullananlar var. onların tecrübelerini dinlemek daha iyi olabilir.

Maalesef ki stok krizi var Türkiye'de. tek bir satıcı var o da S beden satıyor ancak küçük gelceğini düşündüğümden pek içime sinmemişti yazıyı okuyunca almama kararı aldım kesin olarak. Ayrıca cevabın ilgin için çok teşekkür ederim.

Aynısını ayakkabıda yapmıştım. 47 giyerim, çok uyguna tam istediğim modelin 46'sını bulmuştum. Satın aldım. Ayaklarım yara ola ola 2 yıl giydim. Her iki baş parmağımın da tırnakları düştü. Bir tanesinde tırnak hep yamuk çıkıp deriye batıyor. Bu kadronun L bedeni varsa illa vardır bi farkı, yoksa tek boy kadro satarlardı.

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Bulaşmadığıma seviniyorum şuan. Peki bilginiz var kı rockrider AM50 freeride için alınır mı sizce?
Merhaba Arda,

sen Freeride olayini gözünde nasil canlandiriyorsun bilmiyorum ama dedigin NS Clash olsun yada RR AM50 olsun benim görüsüm ikisi de Freeride dan cok uzak.

Freeride dedigin sürüs tarzi bildigin Downhill'in bir alti oluyor ve bu sürüs tarzina en az 170-180mm Süspansiyon lazim.
NS Clash ise 120mm süspansiyona sahip ve bu kadro dan FR'yi, ED'yi gectim AL bile olmaz. Bu bildigin Dirt Bike Tarzinda tasarlanmis bir hardtail kadrosu.

RR AM50 kadrosuna gelince oda ayni sekilde ne FR nede ED aslina bakarsan AL ile CC bile degil ama 140mm Süspansiyon taktiklari icin Al demisler. O kadroya güvenip Öyle extrem arazi sürüsleri yapmak pek akil isi degil. Benim görüsüm o Kadro/bisiklet sadece cift süspansiyonlu bisikletlerin cakmasindan baska birsey degil.

Sen bence Freeride bisikleterini biraz arastir ve ona göre kadro arastirmasina giris. Tabiki bütceni bilmiyorum ama bir baslangic seviyesinde Freeride toplamak bugün en az 3000€ demek, yani 90000TL.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Neden cevap gelmedi :/ illa yeni başlık mı açmak gerekiyor?
Bunu yeni başlıkla sorduğunda cevap gelmesi ihtimali artacak mıydı?

Kendi adıma, mtb'lerden uzak olduğum için cevaplamadım. Ama kaba bir mantıkla şunu söyleyebilirim istersen. 185 cm, boy ortalamasının en uzun olduğu coğrafyalarda bile ortalamanın üstü bir boydur. Bu sebeple small kadro senin için en ideal kadro olamaz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba Arda,

sen Freeride olayini gözünde nasil canlandiriyorsun bilmiyorum ama dedigin NS Clash olsun yada RR AM50 olsun benim görüsüm ikisi de Freeride dan cok uzak.

Freeride dedigin sürüs tarzi bildigin Downhill'in bir alti oluyor ve bu sürüs tarzina en az 170-180mm Süspansiyon lazim.
NS Clash ise 120mm süspansiyona sahip ve bu kadro dan FR'yi, ED'yi gectim AL bile olmaz. Bu bildigin Dirt Bike Tarzinda tasarlanmis bir hardtail kadrosu.

RR AM50 kadrosuna gelince oda ayni sekilde ne FR nede ED aslina bakarsan AL ile CC bile degil ama 140mm Süspansiyon taktiklari icin Al demisler. O kadroya güvenip Öyle extrem arazi sürüsleri yapmak pek akil isi degil. Benim görüsüm o Kadro/bisiklet sadece cift süspansiyonlu bisikletlerin cakmasindan baska birsey degil.

Sen bence Freeride bisikleterini biraz arastir ve ona göre kadro arastirmasina giris. Tabiki bütceni bilmiyorum ama bir baslangic seviyesinde Freeride toplamak bugün en az 3000€ demek, yani 90000TL.
Yani daha çok başlangıç için alcağım. Bu ekonomide 90.000 tl bisiklete vermek aşırı zor bende en azından başlangıç için belirli bir süre idare etçeğim bisiklet arıyorum. Yoksa bende almak isterdim daha çok enduro kategori bir bisiklet.
Ayrıca ns bikes clash kadrosuna yönelmem daha çok tavsiye üzerindeydi. Emin olamadığım için buraya sorma gereğinde bulundum.

Yani daha çok başlangıç için alcağım. Bu ekonomide 90.000 tl bisiklete vermek aşırı zor bende en azından başlangıç için belirli bir süre idare etçeğim bisiklet arıyorum. Yoksa bende almak isterdim daha çok enduro kategori bir bisiklet.
Ayrıca ns bikes clash kadrosuna yönelmem daha çok tavsiye üzerindeydi. Emin olamadığım için buraya sorma gereğinde bulundum.
Ama sen Enduro degil Freeride ariyorum diyorsun yani Enduro freeride kadrodunun bir alti kategorisi. Yani kategori derken bir alt modeli degil sürüstarzinda demek istedim.

Siralama ise söyle.
CC - CrossCountry
AL - All Mountain
ED - Enduro
FR - Freeride
DH - Down Hill

NeyseInsallah istedigin bisiklete en kisa zamanda kavusursun. En iyileri senin olur insallah.

Hocam freeride derken daha çok urban tarzında merdiven inişleri gibi. Daha önceden araştırmalarıma göre enduro da fr için uygun olduğunu düşündüm yanlışmıyım?
Genelde sürüşlerim urban olarak olsada bazen toprak parkurlarda yollar da süreceğim yani.
Size daha önce bu konu hakkında bir soru için yazmıştım. Sizi bulmuşken son sorumu da sorayım dedim

@ardac35 Konuya cevap yazılmamasının temel sebebi çok aktif olmaması ile birlikte hali hazırda Dağ bisikleti tavsiyeleri konusunda olması olabilir. Diğer mesajlarda yazıldığı üzere s kadro her şekilde küçük gelecektir. Dışarıdan baksan tüm bmx bisikletler ufak tefek hepsi aynı gibi duruyor ama onda bile XL yada 22" şeklinde kadro boyları var yine insanlar kendilerine uygun boyda kadro alıyor.

Gelelim urban, freeride işine. İşin içine merdiven girince yada arazi sürüşü girince o iş sadece bisikleti almakla bitmiyor. Koruma ekipmanları kadar bisikletin bakımı da bu işin tuzu biberi oluyor. Sen izlediğin youtube videolarındaki gibi her gün merdiven insen 2 ayın sonunda çemberi göbeği dağıtırsın, düzenli olarak fren balatası, rotoru, hidrolik takviyesi veya değişimi gibi durumlarda çıkacak. Normaldeki bisiklet kullanımında temel bakım süreci daha kısa sürede olacak. Arkadaşım 4 pistonlu maguranın bir modelini kullanıyor 2 ay önce sıfır aldığı balataları komple değişim ile değiştirdi. Bu balatanın sağ sol olarak çifti ülkemizde 650-800 lira arası. 4 arkaya 4 öne sadece fren balatasına giden parayı düşün. Grubumuzdaki bir arkadaşta GT 'nin 2004 yılında kalma freeride bisikleti vardı eleman sadece binmiş merdiven inmiş. Bisikletin üzerindeki tek sağlam yeri gidonuydu. Diğer her şeyi sıkıntılıydı zaten 7bin liraya birisine sattı sonrasında alan kişi kadroda çatlak olduğunu görünce atılıp gitti.

Biraz uzun oldu sonuca gelirsek RR AM50'den de NS bike modelinde freeride bisikleti olmaz. Her ne kadar uç fiyatlara olsa da bu iş için yapılmış üretilmiş bir bisikleti seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Yukarıda bahsettiğim arkadaşla vaktiyle forumdan tanıştım @CharlieMcQueen . Şuan da kendi çabaları ve bir kaç yardım edenle birlikte "bike park" adına bir şeyler yapmaya çalışıyor. (link)

Geri