Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hatay-Kudüs Bisiklet Turuma Arkadaş ARANIYOR( şubat-2022)

gezgino28

Edirne-Kudüs turu
Tepki
664
İsim
vizesizgezgin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
1.ETAP, 2016 Nisan ayında 14 gün sahilden solo(tek) Edirne-Ölüdeniz,
2.ETAP, 2018 Mayıs ayında yine tek başıma sahilden 14 gün Ölüdeniz-Hatay(Yayladağı Suriye sınırı) bisiklet turumu toplamda 28 gün 2300 km de tamamladım.Amacim hem alternatif ulaşım ve farkındalığı artırmak hem de Suriye'deki zulme dikkat çekmek içindi.
Şimdi 3. Ve son etap için girişime başlamak altyapı olusturmak ve bana yoldaşlık yapacak kişileri bulma amacindayim.
3.Etap Şubat ayı sonlarına doğru, kaldığım yerden,son 1200 km, Hatay Yayladağı Suriye sınır kapısından, LAZKİYE,TRABLUSSAM, BEYRUT,ŞAM,HAYFA,TELAVİV-KUDÜS Turu düşünüyorum,yine 14 -17 gün , minimum bütçeyle(çadırlı) ve daha önce uçakla gittiğim Kudüs'e bu sefer bisikletle giderek hem Miraç gecesine katılıp hem manevi havayı hissetmek,hemde Kudüs'teki zulme dikkat çekmek için,Haçlı seferlerinin Türkiye'deki izlediği güzergaha(hemen hemen aynı sayılır) paralel olarak gerceklestirdigim bu Turuma görüş,öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum,en önemlisi bir yoldaş arıyorum,eğer bulamazsam tek cikicam yola..
.
NOT: 1.ve 2.etap yazılarıma hem profilden hem de konuyu arattirisaniz çıkar,linki de atabilirim,o zamanlar da kullanıcı adım: vizeligezgin 28 idi.
.
Bir de medya da ve sosyal medya da daha fazla kişiye ulaşmak,(15 bin takipcili sosyal medya hesabımı(vizeligezgin 28) daha yeni kapattim, sosyal medyada farkındalık yaratmak, dikkat çekmek,bilinçlilik artırmak için desteklerseniz,öneri verirseniz çok mutlu olurum.
Uzun zamandır bu hayallerimi süslüyor bu turIMG_20210810_140308.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Adına "Haçlı" diyerek kutsallaştırılmaya çalışılan bu yağma hareketini de hatırlatmış oldunuz. Hem doğal hem kültürel hem de sportif yanı olan çok güzel bir proje, yolunuz açık olsun. Yalnız dikkat etmekte fayda var 1000 yıl sonra bölge hala karışık.
haçlı-seferlerini-gösteren-harita.jpg

-bize yıllardır böyle öğrettiler ve aklımızda hep bu kaldı ama uyarınız için teşekkürler 🤗 evet yollarda inşallah başıma aman aman birşey gelmez,netekim bu macerayı yapamazsan gözüm açık gideceği aşikar

Bu tur düşüncenizin oluşmasına neden olan saiklerden ötürü sizi tebrik ediyorum. Sadece düşünülmüş olması bile bir şeyleri dert ediniyor olmanızdan dolayı çok değerli.Suriye meselesini ilk günden beridir ciddi anlamda takip eden biri olarak nacizane düşüncem Suriye içerisinin içeriye girdiğiniz andan itibaren çok sorunlu olacağı yönünde. Bunun temel sebebide gerek muhaliflerin elinde bulundurduğu kesimlerde,gerekse de zalim esedin elinde bulunan bölgelerde belirgin bir devlete guruba taifeye ait bölgeler yok. aynı eyalet,il,ilçe,köy içerisinde dahi farklı farklı gurupların kontrol noktaları var.Esed yönetimi bölgeleri her ne kadar bütün görünsede iran esed rusya pyd vs elinde belirlenmiş tampon bölümler halinle parçalı hakeza muhaliflerin elinde olan bölgelerde aynı şekilde birden çok örgüt ve gurup arasında belirlenmiş tampon bölgelere bölünmüş durumda. Bu şu demek bazen bir ilçeyi dahi geçebilmek için belkide saatler günlerce sorgulanacaksınız.Kaldı ki hala daha İdlibin güneyi, dera kırsalı vs hergün çatışmaların hali hazırda yaşandığı bölgeler.Maalesefki kontol bölgelerinde alıkonulan birçok kişiden sonraki süreçlerde haber alınamıyor. Bu riskler yadsınamayacak derecede hayatiyet arz ediyor zannımca.Dolayısıyla bu tur için ya bir daha düşünmenizi yada farklı bir güzergah kullanmanızı nacizane tavsiye ediyorum. selametle kalınız.

Bu tur düşüncenizin oluşmasına neden olan saiklerden ötürü sizi tebrik ediyorum. Sadece düşünülmüş olması bile bir şeyleri dert ediniyor olmanızdan dolayı çok değerli.Suriye meselesini ilk günden beridir ciddi anlamda takip eden biri olarak nacizane düşüncem Suriye içerisinin içeriye girdiğiniz andan itibaren çok sorunlu olacağı yönünde. Bunun temel sebebide gerek muhaliflerin elinde bulundurduğu kesimlerde,gerekse de zalim esedin elinde bulunan bölgelerde belirgin bir devlete guruba taifeye ait bölgeler yok. aynı eyalet,il,ilçe,köy içerisinde dahi farklı farklı gurupların kontrol noktaları var.Esed yönetimi bölgeleri her ne kadar bütün görünsede iran esed rusya pyd vs elinde belirlenmiş tampon bölümler halinle parçalı hakeza muhaliflerin elinde olan bölgelerde aynı şekilde birden çok örgüt ve gurup arasında belirlenmiş tampon bölgelere bölünmüş durumda. Bu şu demek bazen bir ilçeyi dahi geçebilmek için belkide saatler günlerce sorgulanacaksınız.Kaldı ki hala daha İdlibin güneyi, dera kırsalı vs hergün çatışmaların hali hazırda yaşandığı bölgeler.Maalesefki kontol bölgelerinde alıkonulan birçok kişiden sonraki süreçlerde haber alınamıyor. Bu riskler yadsınamayacak derecede hayatiyet arz ediyor zannımca.Dolayısıyla bu tur için ya bir daha düşünmenizi yada farklı bir güzergah kullanmanızı nacizane tavsiye ediyorum. selametle kalınız.
[/QUOTE

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum 🙏 evet çok riskler ve belirsizlik var, detaylı bir araştırmalardan sonra aksiyon almayı düşünüyorum,farklı güzergaha pek sıcak bakmıyorum izin süremin az olması nedeniyle,kafamın yatmadigi yada olumsuz herhangi bir şey olduğunda bu proje hayalim biraz daha gecikecegi asikar,belki yanıma bir arkadaş bulurum,yada degisik fikirleri,önerileri olanlar olur,ve belki de hiç ümidim olmasa da takıp edeceğim Suriye sahil yolu biraz daha güvenli hale gelir ümidim var☺️

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Tebrik eder, başarıyla tamamlamanızı dilerim.

• Muhteşem
Tepkiler: gezgino28
Tebrik eder, başarıyla tamamlamanızı dilerim.

Valla girdik bir yola kafama taktığını yapıyorum genelde hiç bir pişmanlığım yok bu hayatta ama yıllardır erteledigim bu hayalim uykularımı kaciriyor, umarım uygun zemin olur da hayalim çok geç olmadan gerceklesir

Slogan çok güzel. Umarım buradan göründüğü kadar karışık değildir oralar. Nihayetinde ülkemizdeki suriyeliler de tatillerinde gidiyorlar Suriye'ye. Başarılı olman dileğimle tekerine taş değmesin

• Beğen
@Bekdemir28 İnşallah herşey gönlünce olur diyelim. İyi niyet ve güzel düşünceler içerisinde farkındalık oluşturmak için bu turu planlıyorsunuz. Desteklenmesi gereken bir proje olduğunu düşünüyorum.
@yavuz ergat hocam olası ihtimalleri kaleme almış sağolsun. Gerçek olan şu ki bu tura başladığın andan itibaren Türk kimliğinle ,bu ihtimalleri bire bir yaşayacaksın. Sınırın karşı tarafında düzen yok. Allahtan gayrı sığınacak hiç bir nizam yok. Suriyeyi geçtin varsayalım, Lübnan çok karışık ve devamında İsrail daha da tehlikeli. Mavi Marmara baskını bu tarz ince fikirlere sahip insanlara örnek olmalı. Uluslar arası sularda operasyon yaptı İsrail. Kendi sınırında her türlü muameleyi yapar.
Şimdi size cesaret veremem bu konuda , fakat %70 oranla en iyi ihtimalle esaret olabilir diyorum. Bazı arkadaşlar beni korkaklıkla itham edebilirler. Aşırı korkaklıkla aşırı cesaret arasında hiç bir fark yoktur. İkisi de aptallıktır.
O bölgelerde insanlık dışı her türlü eylem serbest. Komboçya kesinlikle daha güvenlidir. Bu düşüncenizi kalbinizde yaşatın. İnşallah bir gün nasip olur. Birşey nasibinizde varsa dağların dibinden çıkar ve rızıklanırsınız. Yok nasip değilse bir şekilde önünüze tabakla gelse bir lokma tadına bakamazsın.
Ben forumdan bir kardeşin olarak gerekli uyarıları yapmak istedim. Arapçan iyi ise bu turda biraz daha rahat edersin. Arapçan yoksa daha da zorlanırsın.

Son olarak hayat senin hayatın ve doya doya YAŞA. :harika:

burada yorum yapanların birçoğunun bahsettin ülkeleri haritadan bile gösteremeyeceğine bahse girerim. Aslında bir nesnellik olmadığı, olay ve olguların kişilerin bakış açısına göre belirlendiği yani önemli olan algıların olduğuna ilişkin güzel bir film olarak kurusava nın raşhomon filmini seyretmeni salık veririm. Mesela Bu yıl yazlık bir bölge de bir kaç gün için bir oteli rezerve ettim. Tabi nedir ne değildir diye netteki yorumlara baktım. Aman Allahım otel için neler yazmıyorlar sanırsınki temerküz kampına gidiyorum. Efendime söyleyeyim otele çekinerek gittim ama söylenenlerden eser dahi yoktu. Hayat her şeyden önce senin algılarındır, izlenimlerindir, tecrübelerindir. Ha benim şahsi görüşüme göre en çok israilde kendini Türkiyede gibi hissedersin diyorum.

• Muhteşem
Slogan çok güzel. Umarım buradan göründüğü kadar karışık değildir oralar. Nihayetinde ülkemizdeki suriyeliler de tatillerinde gidiyorlar Suriye'ye. Başarılı olman dileğimle tekerine taş değmesin
😊 Çok teşekkür ediyorum 🙏 evet inşallah öyle değildir,lakin Suriye'nin Sahil bolgesi sakın diyorlar oradan bı kaç kişiyle Kontak kurdum,ama bakalım neler olacak 😄
@Bekdemir28 İnşallah herşey gönlünce olur diyelim. İyi niyet ve güzel düşünceler içerisinde farkındalık oluşturmak için bu turu planlıyorsunuz. Desteklenmesi gereken bir proje olduğunu düşünüyorum.
@yavuz ergat hocam olası ihtimalleri kaleme almış sağolsun. Gerçek olan şu ki bu tura başladığın andan itibaren Türk kimliğinle ,bu ihtimalleri bire bir yaşayacaksın. Sınırın karşı tarafında düzen yok. Allahtan gayrı sığınacak hiç bir nizam yok. Suriyeyi geçtin varsayalım, Lübnan çok karışık ve devamında İsrail daha da tehlikeli. Mavi Marmara baskını bu tarz ince fikirlere sahip insanlara örnek olmalı. Uluslar arası sularda operasyon yaptı İsrail. Kendi sınırında her türlü muameleyi yapar.
Şimdi size cesaret veremem bu konuda , fakat %70 oranla en iyi ihtimalle esaret olabilir diyorum. Bazı arkadaşlar beni korkaklıkla itham edebilirler. Aşırı korkaklıkla aşırı cesaret arasında hiç bir fark yoktur. İkisi de aptallıktır.
O bölgelerde insanlık dışı her türlü eylem serbest. Komboçya kesinlikle daha güvenlidir. Bu düşüncenizi kalbinizde yaşatın. İnşallah bir gün nasip olur. Birşey nasibinizde varsa dağların dibinden çıkar ve rızıklanırsınız. Yok nasip değilse bir şekilde önünüze tabakla gelse bir lokma tadına bakamazsın.
Ben forumdan bir kardeşin olarak gerekli uyarıları yapmak istedim. Arapçan iyi ise bu turda biraz daha rahat edersin. Arapçan yoksa daha da zorlanırsın.

Son olarak hayat senin hayatın ve doya doya YAŞA. :harika:
Duygu ve düşüncelerini samimi bir şekilde dile getirdigin için çok teşekkür ediyorum,dedikleriniz fevkalâde yararlı bilgiler içeriyor,azami dikkate alınması gerekiyor hiç şüphesiz, bakalım zaman ne gösterecek,aklım ve mantığım kurtarirsa,birkaç eksik ve risk de olsa bu hayalim olucak nasipse, kararlılık ve hırsım beni hayellerime kanatlandıracak inşallah
burada yorum yapanların birçoğunun bahsettin ülkeleri haritadan bile gösteremeyeceğine bahse girerim. Aslında bir nesnellik olmadığı, olay ve olguların kişilerin bakış açısına göre belirlendiği yani önemli olan algıların olduğuna ilişkin güzel bir film olarak kurusava nın raşhomon filmini seyretmeni salık veririm. Mesela Bu yıl yazlık bir bölge de bir kaç gün için bir oteli rezerve ettim. Tabi nedir ne değildir diye netteki yorumlara baktım. Aman Allahım otel için neler yazmıyorlar sanırsınki temerküz kampına gidiyorum. Efendime söyleyeyim otele çekinerek gittim ama söylenenlerden eser dahi yoktu. Hayat her şeyden önce senin algılarındır, izlenimlerindir, tecrübelerindir. Ha benim şahsi görüşüme göre en çok israilde kendini Türkiyede gibi hissedersin diyorum.

cok doğru ve haklısın ben cogu hayallerımı gerceklestırdım elbet kı herkes kendını ve neler yapabılecgını bılır benım de bu zamana kadar cogu ınsanın cekındıgı yada yapmadığı seylerı yapmakla gectı,hırsım azmımım ve kararalılıgım max sevıyede ben hayal kurarım akıl mantık suzgecınden gecırırım ve sonunda hayalımı gerceklestırırım,su an hayal kurma aşamasını gecıp mantık suzgecı asamasıdayım:) ama ınanıyorumkı mantığım kurtarırır kurtarmaz kımseyı bulamasam da tek gıderım tıpkı ben motorcuyum dıyenlerın yapamadığı gıbı,ben dağcılık yapıyorum dıyenlerın yapamadığı gıbı kendıme ınancım tam:) evet ruhumdaki cocugu oldurmedım bıraz da delılık var,yoksa bu hayat cekılmez beaaa

Son düzenleme:
Geri