Denizhan ANALI
Üye
- Tepki
- 32
- Bisiklet
- Bianchi
Depoda devamlı duran ve kullanılmayan eski bisikletin sahibini buldum ve yenilemek istediğimi söylediğimde "Al senin olsun, istersen arabaya çevir" dedikten sonra bisikleti parçalamaya başladım.
Nasıl bir lastik varsa yıllarca betonda durmasına rağmen ne havası inmiş ne de yıpranmış...
Böyle bir çalışmaya ilk defa kalkıştım. Çok düşük bir bütçeyle bu bisikleti yeni gibi yapma amacındayım.
Aynakol ve zincir hariç tüm parçaları söktüm. Zincir sökme aparatı arıyorum uygun fiyata bulduğumda zinciri de çıkarağım.
Ama aynakolu nasıl çıkaracağımı hiç bilmiyorum.
Aktarıcılar temizlemek için ne kullanmam gerekiyor??
Tüm parçaları temizledikten ve işe yarar hale getirdikten sonra kadroyu boyatacağım. Oto boyacılarda fırın boya ile oluyormuş sanırım. Daha önce deneyen var mı? Veya da başka nasıl bir boyama yöntemi önerebilirsiniz?
Çalışmam ilerledikçe fotoğrafları ve durumu paylaşacağım
Nasıl bir lastik varsa yıllarca betonda durmasına rağmen ne havası inmiş ne de yıpranmış...
Böyle bir çalışmaya ilk defa kalkıştım. Çok düşük bir bütçeyle bu bisikleti yeni gibi yapma amacındayım.
Aynakol ve zincir hariç tüm parçaları söktüm. Zincir sökme aparatı arıyorum uygun fiyata bulduğumda zinciri de çıkarağım.
Ama aynakolu nasıl çıkaracağımı hiç bilmiyorum.
Aktarıcılar temizlemek için ne kullanmam gerekiyor??
Tüm parçaları temizledikten ve işe yarar hale getirdikten sonra kadroyu boyatacağım. Oto boyacılarda fırın boya ile oluyormuş sanırım. Daha önce deneyen var mı? Veya da başka nasıl bir boyama yöntemi önerebilirsiniz?
Çalışmam ilerledikçe fotoğrafları ve durumu paylaşacağım