Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hekimoğlu dizisinde bu hafta Bisikletçi vardı

Geronix

Aktif Üye
Tepki
152
İsim
Muhammet
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba, Hekimoğlu dizisini izleyen birisi olarak bu son bölümde konu bir Bisikletçi olduğundan Bisiklet Forum ile paylaşmak istedim. Belki izlemek isteyeniniz olur. :)

Diziyi özetlersek House M.D. uyarlaması bir dizi. Başrol karakterimiz Ateş Hekimoğlu ( Timuçin Esen ) Valide Atik ( Okan Üni. ) Vakıf hastanesinde çalışan engelli bir doktordur. Ekibi Zeynep ( Damla Colbay ), Emre ( Aytaç Şaşmaz ) ve Mehmet Ali ( Kaan Yıldırım ) ile Hastaneye gelen gizemli vakaları çözer. Dizide ayrıca Arkadaşı Orhan ( Okan Yalabık ) ve Yönetici olan diğer Arkadaşı İpek ( Ebru Özkan Saban ) vardır. Ayrıca dizi 16. Bölüm ile Emmy ödülü alan bölümü uyarlamıştır. İzlemenizi tavsiye ederim.

Zaten House M.D. izleyen varsa iyi bilir diziyi. Ama bazı konularda House M.D. dizisinden başarılı olan yönleri bile vardır bence. İlk sezon daha çok House M.D. kopyası gibi ilerleme çalışırken yani sözleri bile neredeyse aynıydı bu 2. sezonda kendi yolunu izleme çalışıyor. İlk sezon House M.D. gibi davranmaya çalışan Timuçin Esen şu an kendi stilini oluşturmuş. 2 Sezon gözünüzü korkutmasın 40 bölüm değil şu an 22. Bölümde. Oyunculuk olarak Timuçin Esen, Ebru Özkan Saban ve Okan Yalabık mükemmel işler çıkarıyorlar. Sadece Damla Colbay ve Belçim Bilgin tam yerine oturmamış gibi hissediyorum zaten Belçim Bilgin konuk oyuncu.

Neyse, konumuza dönelim. Bu bölüm Fransa'da yaşayan bir Türk bisikletçi yarışırken kendini kaybediyor ve hastaneye götürülüyor. Sonra olaylar başlıyor. Fragmanı koyuyorum izlemek isterseniz. Bisiklet ile ilgili terimlerin doğruluğunuda test edersiniz ben baktım sorunu yok diğer diziler gibi terimler birbirine girmemiş doğru terimler doğru kullanımlar yapılmış.

( Ön izleme. )

İzlemek isterseniz ilk bölümü ve bisiklet olayının olduğu bölümü koyuyorum.

( İlk Bölüm. )
( Bisikletçi bölümü. )

Ayrıca 16. Bölümde Emmy ödülü alan "Three Stories" bölümü uyarlanmıştır. Bir kaç bölümdür "Bisiklet" ile ilgili gönderme yapılıyor zaten.

Size diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. İlk sezonu Reytinglerde çok iyi giderken bu sezon maalesef geç başlamanın ve çok güçlü Masumlar Apartmanı gibi dizilerin gelmesi ile kan kaybetti Reytinglerde durumu pek iyi değil neyse ki bu hafta biraz daha yükseldi.

(link)

Araştırabilmeniz için Viki sayfasıda koyuyorum. İyi seyirler iyi forumlar.

Scudo
Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz emeğinize sağlık ama Dr. House izledikten sonra ne yazık ki hiç tat vermeyen bir dizi. Haliyle çok fazla kıyaslama yapma gereği duyuyorum bu da bütün zevkini alıyor dizinin. Bu dönem 2 dizimiz var hanımla How to Gat Away with Murder Ve Kırmızı Oda.

paylaşım için teşekkürler...
House MD izlemiş biri olarak en azından bu bölümü izleyeyim demiştim...
House bölümleri 43-45 dakika arasında... Bu ise 2 saat 15 dakika...
Bu kadar uzun TV dizisi mi olur yahu. Ben film izlerken bile bu kadar uzunsa bir daha düşünüyorum izlemeyi...
Biraz merak etsem de, başlamadan kapattım kendisini :)

Bilgilendirmeler için teşekkür ederiz emeğinize sağlık ama Dr. House izledikten sonra ne yazık ki hiç tat vermeyen bir dizi. Haliyle çok fazla kıyaslama yapma gereği duyuyorum bu da bütün zevkini alıyor dizinin. Bu dönem 2 dizimiz var hanımla How to Gat Away with Murder Ve Kırmızı Oda.

Uyarlamalardan bi Galip Dervişi orjinaline göre daha iyi bulmuştum. Tabi bir kaç yan rol hariç. Artık tv başında film, dizi beklemek hoşuma gitmiyor ki büyük çoğunluğun aynı düşündüğünü düşünüyorum. Hiç izlemiyor değilim tabi ama dijital mecralardan izlemek daha çekici geliyor. Geçenlerde de hanımla konuşuyorduk, televizyon aksesuara döndü iyice diye, kumandası son taşınmadan dolayı hala kayıp, ihtiyaçta olmuyor :D

Öncelikle size keyifli seyirler diliyorum.
İlerletip bisikletli bölümlere baktım Doktor diyorki 1.80 boyun var sele çok aşağıda kaldır seleyi biraz 🤣 daha güzel işlenebilir konu. bir zamanlar bir fixie kurye filmi vardı güzeldi bakın o adını unuttum. 😁

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Takıp ettiğim tek dizi.😁 Cumayı bekliyorum izlemek için. Çalıştığım için zor oluyor salı günü izlemek.

• Beğen
Tepkiler: Bariskkk
Haklısınız. Dr. House izleyen çoğu kişi aradığı tadı bulamıyor. Bunun nedeni bence Hekimoğlu'nun biraz daha Türkleştirilmesi. Bu yüzden diziden çok ayrılıyor ayrıca kıyaslama yapmakta haklısınız. Ben House izlemediğim için beğeniyorum zaten House izlemeyenlerin çoğu beğeniyor. Bu arada Kırmızı Oda'yı bende severek izliyorum. Çok güzel bir dizi. Ayrıca tat kaçmasınız bir sebebi dizinin çok uzun olması. House'un kısa bölümlerine alışan birisi 2 saatlik diziye alışamıyor.

paylaşım için teşekkürler...
House MD izlemiş biri olarak en azından bu bölümü izleyeyim demiştim...
House bölümleri 43-45 dakika arasında... Bu ise 2 saat 15 dakika...
Bu kadar uzun TV dizisi mi olur yahu. Ben film izlerken bile bu kadar uzunsa bir daha düşünüyorum izlemeyi...
Biraz merak etsem de, başlamadan kapattım kendisini :)
Asıl ben teşekkür ederim.
Türk dizilerin kronik sorunu bu. Süreleri çok uzun halbuki bir kaç sene öncesine kadar dizilerimiz en fazla 1.30 saat sürerdi şimdi 3 saati geçen diziler var. 3 Saat nedir? Cuma başlayıp Cumartesi bitiyor diziler. Uzunluk konusunda yapacak bir şey yok maalesef. Ama şöyleki diğer Türk dizilerinde 2 saati doldurmak için "Aşk" konusu cıvık cıvık edilirken bu dizi gerekirse 2 bölümü birleştirip sunuyor bir kaç kere yaptı. Gayet akıcı diğer dizilerde of puf yaparken bu dizide boş sahne çok az.
Hızı 1.25 ya da 1.5 yaparak izleyebilirsiniz. Dizi daha kısa sürecektir.

Uyarlamalardan bi Galip Dervişi orjinaline göre daha iyi bulmuştum. Tabi bir kaç yan rol hariç. Artık tv başında film, dizi beklemek hoşuma gitmiyor ki büyük çoğunluğun aynı düşündüğünü düşünüyorum. Hiç izlemiyor değilim tabi ama dijital mecralardan izlemek daha çekici geliyor. Geçenlerde de hanımla konuşuyorduk, televizyon aksesuara döndü iyice diye, kumandası son taşınmadan dolayı hala kayıp, ihtiyaçta olmuyor :D
Galip Dervişi ben de severim hatta hafta içi 23:45 civarı Teve2'de yayınlanıyor.

Haklısınız artık devir değişiyor eskiden Televizyon izleyen aile lüks sayılırken Televizyon kültürü oluşmuşken şimdi devir Dijital Platform devri. Fark ettiyseniz artık dijitale ayak uyduramayan diziler tutunamıyor. Televizyon eskiden lüks iken artık kimse karasal yayını izlemiyor. Ya Smart TV alıyor ya da Akıllı Kutu alıp televizyonu Dijitale uyumlu yapıyor ve Netflix Youtube izliyor. Aslında dizi Dijitale geçse daha güzel olur hem süreside kısalır. Ama House gibi 40dk süre yetmez diye düşünüyorum bu dizinin hakkı 70-80 dakika bence.

İlerletip bisikletli bölümlere baktım Doktor diyorki 1.80 boyun var sele çok aşağıda kaldır seleyi biraz 🤣 daha güzel işlenebilir konu. bir zamanlar bir fixie kurye filmi vardı güzeldi bakın o adını unuttum. 😁
Teşekkürler. :) O sahne çok güzeldi hatta biraz ilerlettiyseniz seleyi kaldır diyen arkadaş doping yap diyor eğlencesine. :) Bölümü izlerseniz Doping muhabbetini anlarsınız.

Takıp ettiğim tek dizi.😁 Cumayı bekliyorum izlemek için. Çalıştığım için zor oluyor salı günü izlemek.
Yorumlara baktığımda bir çok insanı Televizyona geri döndüren dizi olarak geçiyor. Youtube kısmında pek iyi değil ama eğer Twitter sayfasına girerseniz gülmekten kopuyorsunuz Twitter admini harika. :)

Eğer evinizde Reyting cihazı yoksa televizyondan izlemek etki etmiyor. Dijitalden izlemek daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: makaram
60 sene önce aranjman müzik , kopya filmler.. 30 sene önce kopya araklama reklamlar, 20 sene önce kopya klipler, şimdi de kopya diziler ..... hala aynı ......
Eleştirel komedi yok hatta neredeyse yasak. Eleştirmek vatan hainliği ile eşdeğer .
Levent Kırca Olacak O Kadar yada Ahmet Uğurlu Karşı Show .....yok
O yüzden orjinal yapimlari izleyenler yada biraz gercekcilik ve mantık arayanlar yapilan cakma yapimlara ya gülüyorlar yada sinir oluyorlar.

Asıl bomba bu :

@Cemal Ç.

Şimdi beni soğutan başka şeyler de var. İlgili bölümün ilk 3 dk sını izledim. Yarış bisikletçilerinin gözlüğü yok. Fragmanda 50km hız ile giderken diyor adam yere düşünce olduğu yerde kalıyor. Ne sürüklenme var ne başka bişey. Arkasındaki de hemen durabiliyor ne hikmetse. Kimse takılmıyor düşen adama. Frenler iyi diyeceğim ama kollar tourney muhtemelen. Ne kadar iyi olabilir ki? Düşünce de güzel poz vermiş helal olsun. Ben böyle güzel düşemedim hiç.

Genel olarak bisikletin bir yerlerde bir şekilde görülmesi ve işlenmesi güzel ama böyle negatif bir durum ile görülmesi iyi mi bilemedim. Bir kaç yabancı dizide işe gidip gelirken kullanımını gördüm hep. Böylesi daha güzel bence. Bizim dizilerde de bir ulaşım aracı olarak kullanılsa teşvik edici olur kanaatindeyim. Bölümün tamamını izlemedim ama bu dizide sadece bir vaka olarak işlendiğini düşünüyorum.

Benim de takip ettiğim tek dizi, bisiklet konusunun işlenişi gayet güzeldi. Sonlara doğru Nişantaşı ve Zeynep arasında olan bisiklet yarışı bir tık daha iyi olabilirdi sanki yol bisikleti ve o zemin pek uyumlu değildi :D

• Muhteşem
Tepkiler: Geronix
yukarıda da bahsedilen kırmızı odaya bir de masumlar apartmanını ekleyebilirim. onun dışında anlamlı bir diziye denk gelemedim bu zamana kadar.
Türk sağlık dizilerinin de tek sahnelik özeti şudur:
bunu acilde yapsak kelimenin tam manasıyla içimizden geçerler🤣

QR jant bağlantısı olan bisikleti jantından bağlarsan,adamın birisi tek bir jant/lastik parasına bisiklet sahibi olur :)
Birisinin bunu Doktor Zeynep Hanım'a söylemesi iyi olur :)

Son düzenleme:
@Muhammet Ağrı

film buydu heralde: 245647_PREMIUM RUSH_1400x2100  UV_Eng_1.jpg

@Cemal Ç.

Şimdi beni soğutan başka şeyler de var. İlgili bölümün ilk 3 dk sını izledim. Yarış bisikletçilerinin gözlüğü yok. Fragmanda 50km hız ile giderken diyor adam yere düşünce olduğu yerde kalıyor. Ne sürüklenme var ne başka bişey. Arkasındaki de hemen durabiliyor ne hikmetse. Kimse takılmıyor düşen adama. Frenler iyi diyeceğim ama kollar tourney muhtemelen. Ne kadar iyi olabilir ki? Düşünce de güzel poz vermiş helal olsun. Ben böyle güzel düşemedim hiç.

Genel olarak bisikletin bir yerlerde bir şekilde görülmesi ve işlenmesi güzel ama böyle negatif bir durum ile görülmesi iyi mi bilemedim. Bir kaç yabancı dizide işe gidip gelirken kullanımını gördüm hep. Böylesi daha güzel bence. Bizim dizilerde de bir ulaşım aracı olarak kullanılsa teşvik edici olur kanaatindeyim. Bölümün tamamını izlemedim ama bu dizide sadece bir vaka olarak işlendiğini düşünüyorum.
O yarış kısmıda benim dikkatimi çekti. Adam 50 km hızla giderken düşüyor ve sanki hiç bir şey olmuyor. Yanında olan adam hemen duruyor ve çarpmıyor yandan geçiyor. Arkada kalanlar ise düşer gibi oluyor hemen toparlanıp devam ediyor yarışa. Sanki 50 değil de 5km hızla düşmüş gibi. Kollar Tourney olsa ne olur dizi için 105 setli bisiklet alacak halleri yoktur muhtemelen.

Bu arada ilk 3 dakikasını izlemişsiniz gerçekten. İleride işe gidip gelen bir kaç kişi gözüküyor hatta Zeynep olan doktor işe bisikletle gidip geliyor bisikleti park ederken yanında bir bisiklet daha var yalnız değil. Yani ulaşım aracı olarak teşvik ediliyorki geçen bölümlerde de Bisiklet ile ilgili göndermeler var özellikle Defne Samyeli ile ilgili bir gönderme var 16. bölümü izleyenler iyi bilir. Yani bisiklet konusu sadece vaka olarak işlenmiş denemez.
Benim de takip ettiğim tek dizi, bisiklet konusunun işlenişi gayet güzeldi. Sonlara doğru Nişantaşı ve Zeynep arasında olan bisiklet yarışı bir tık daha iyi olabilirdi sanki yol bisikleti ve o zemin pek uyumlu değildi :D
O yarışı ben beğenmedim. Hiç heyecanlı değildi ama en başından "kim kazancak?" sorusunu sorduruyordu. Çok kısa sürdü bir de. Ama güzel bir sahneydi hakkını yememek lazım.

yukarıda da bahsedilen kırmızı odaya bir de masumlar apartmanını ekleyebilirim. onun dışında anlamlı bir diziye denk gelemedim bu zamana kadar.
Türk sağlık dizilerinin de tek sahnelik özeti şudur:
bunu acilde yapsak kelimenin tam manasıyla içimizden geçerler🤣
Hocam ilk sezonu aslında çok kötü değildi. Ama sırf reyting getirsin ve 2 saat dolsun diye vıcık vıcık aşk teması geldi berbat oldu. İlk bölümlere bakarsanız Taner Ölmez daha iyi oynuyor şimdi çok abartı oynuyor rolünü. Zaten reytingleri de düştü. Normalde doktor dizilerinde konu Hastalar olur aşklar o konunun etrafında döner burada konu aşk hastalıklar falan konunun etrafında dönüyor. Hekimoğlu yine daha iyi şu an. Asıl konusu Hasta ve aşk teması arka plana atılıyor.

Benim aklıma takılan neden decathlonlun "dağ bisiklet formasıyla katılmış" neyse dizinin sonrasını biraz izledim adam anladığım kadarıyla büyük bisikletçi vites sistemi düşük galiba tam göremedim bisiklet galiba alüminyum
Bide yazmayı unutmuşum sanırım kilitli pedal kullanmıyor
Şehir bisiklet kaskı kullanıyor

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri