Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her Gün 40km Yol yapılabilir mi

Ekim basina kadar her sabah 40 km yapiyordum gunesin gec dogmasi sebebiyle sekteye ugruyorum bu aralar. Ekim ayinda her sabah 5:30'da kalkip (imsak sebebiyle) 7:00'ye kadar 35 km yapiyordum. Bugun itibari ile 5:00'de kalkmaya basladim, bugun strava challenge icin tirmanis yaptigimdan 38,50 km'de kaldim ama 40 km olarak yarindan itibaren sabah suruslerine devam ederim. Yorulma olayina gelince uykusuzluk disinda etki edecek bir sey oldugunu sanmiyorum bunye alisinca. Her gece 23:00 gibi yatip 5:00'de kalkmak, 35-40 km yapmak bende yorgunluk yapmiyor mesela..

PS: Bu arada mtb kullaniyorum tekerleklerim 26x2,10 yol/yaris bisikletine gore cok cok dezavantajliyim dusun artik..

Scudo
Ben her gün 16 km gidip 16 km geliyorum. Buna birden başladım. Bir ön hazırlık yapmadım. Eksikliklere ve karşılaştığın sıkıntılara kendi çözümlerini zamanla oturtacaksındır. Forum desteğini esirgemeyecektir. Benim hatırlatmak istediğimde kadans konusu. Mutlaka yüksek kadansta kullanmayı öğren ki özellikle dizlerin ağrımasın. Her gün recovery için zaman bırakmamak başka bir durum. Millet bisiklete pazar günü biner, ben pazarları dinleniyorum. Beslenmeyi hafife almamalı. Sürekli terlemek mineral kaybı ve tansiyon problemine neden olabilir. Susuz ve mineralsiz kalmamak gerekiyor. Bunun dışında başla gitsin. Yaşadığını hissedeceksin. Rüyaların bile değişecek.

@mali_3423 Hergün toplamda 50 km gidiyorum. Daha fazla gidenlerde var. Sadece işyerinde yedek kıyafet tutmanız yeterli.

• Beğen
Tepkiler: mali_3423
@herdagli

@herdagli aslında bende böyle olmasını istiyorum aslında sağlıklı yaşamak benimde hakkım

ben başlayamazsam durum çok kötü tek yapacağım spor bu olacak her ne kadar iş yerinde imkanlar olsa da kullanamadıktan sonra benim vücut ölçüleri bozulacak sağlık gidecek eminim :(

@Osman Kıtay

@Osman Kıtay bu ne yaaa bi benmiyim miskinlenen böyle giderse yarın başlarım ki ben

@herdagli

Uzun suruslerde ben ishal serumu bulunduruyorum yanimda. Hani su "kaynatip sogutulmus 1 lt su icine 5 cay kasigi şeker ve 1 tatli kasigi tuz koyularak yapilan serum". 2 saatlik aktif kullanimin ardindan eger en az 1 saat daha sureceksem kesinlikle 300-400 mlt içerim. Cuma geceden yaptigim serum bana ctesi+pazar suruslerinde yeterli geliyor. Powerade vb yerine daha faydali oldugunu dusunuyorum (okumustum da). Bazen de kaynatilip sogutulan su yerine yari yariya soda koyuyorum bu da mineral yonunden faydali oluyor..

Ayrica dinlenme gunu olarak da ben de yokussuz 20-25 kmlik duz bir parkurda 20 km ortalama ile surerek tercih ediyorum..

@mali_3423 Şimdi nerede olduğunuza baktım. Konya gibi düz bir yerde bunu yapmamanız hata zaten. Mayısta turda Konya dan bir araba durmuştu yanımızda. O arkadaş hemen hemen her gün 30 km uzaktaki işyerine bisikletle gidip geldiğini söylemişti.

• Beğen
@gokhantig

Sekteye ugruyorum derken suremiyorum degil, 32-33 km falan yapiyorum :) saglik sorunum yoksa ya da hava kosullari sikinti yaratmazsa illa ki surerim bisikletimi..

• Beğen
çalıştığın ortam müsaitse dinlenmeye, üst değiştirmeye vs bence gidilir. bende çok istiyorum ama kamuda olduğum için yapamıyorum maalesef

@Osman Kıtay

@Osman Kıtay doğrudur konya düz bir oavada ama biz üşengeçlikte max. seviyedeyim

ama böyle giderse ben yarın başlarım....

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Ben okula gitmeye çalışıyorum 10 km git gel 20 km ama ter içinde kalıyorum baya tempolu gidiyorum çünkü. Ama ise bile gidip gelen varsa bir de takım elbise olayı falan kutluyorum yani kıyafet değiştirmek şart çünkü ama çok eğlenceli bence de hava çok soğumadan gitmeye çalışın :)

ben ort. 12-13 km/h hız ile 2 kere 75 km yol yaptım 1 gün arayla birde ilk bisikeltim yeni başlamama rağmen hastayken yaptım bunu 2 gün oldu dinleniyorum yeni yeni kendime geldim yarın sabah inşallah tekrar bi 75 km daha yapıcam :)

40 km de bisey yok.ilk baslarda zor gelsede alışan adama viz gelir.

@mali_3423 gidon şaha kalkmış yere parelel olması gerekiyor

3,4 gün sonra alışırsınız o zaman rahat yapabilirsiniz :)

bence tek mesele konyanın soğuğu biraz isirir.ruzgarlik,termel iclik,polar boyunluk ve bere,eldiven,birde kiyagetleri taşıyacağım kucukbir sirt cantasini hergun taşımalısın.ayrica terle islanan kiyafetleri is yerinde kurutmalisin.

Alışırsınız ve hatta alıştıktan sonra bağımlısı olursunuz extra yola çıkar 100 e bile tamamlarsınız :)

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Kayseri dün gündüz -3 ü gösteriyordu, saat sabah 8 sularında.Grupça merkeze 40 km mesafeli Bünyan ilçesine gidip geldik.Toplamda 93 km yapmışız,biraz yolu uzattık.buna rağmen akşam -7 derecede hızımı alamayıp 30 km daha yaptım.:) Kıyafet ve teknik ekipmanlarınız olduktan sonra soğuk, rüzgar çok da engel değildir.Bu etmenler antrenmanın tuzu biberidir. :)

@air28-3 soğuk halledilirde dün Kayseri'de acaio sis vardı tüm gün onu nasıl hallettiniz :)

mehmet.ali evet baya sis vardı görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü bünyana gidene kadar.Ama muhteşem bir tur oldu

Geri