Scudo Sports

Her şey tamam, sırada bir araya getirmede, yardımlarınızla

mehmetbeyy

Aktif Üye
Tepki
46
Merhaba, bisiklet konusunda çok tecrübem olmamasına rağmen yaklaşık olarak 5 ay önce bisiklet toplamaya karar verdim, bugün itibariyle tüm bisiklet parçaları ve tamir aletleri tamamlandı. Bir bisikletçiye götürüp biraraya getirmek veya yavaş yavaş kendim biraraya getirmek konusunda tereddüt etsemde uzun da sürde kendim biraraya getirirsem benim için daha anlamlı olacağına karar verdim. Gerek forumda gerekse diğer sitelerde konuyla ilgili parça parça yazılar ve videolar var ancak takıldığım konularda buradan soru sorarak kıymetlı bilgi ve tecrübelerinizden faydalanarak sizlerinde bu güzel uğraşa ortak olacağınızı umut ederek konuyu açmaya karar verdim. İnşallah kazasız belasız ve sorunsuz şekilde bisikleti toplayıp binmek kısmet olur.

Scudo
İlk sorum: token tk878 ex model hollowtech orta göbek aldım, üserinde 3 tane siyah ve nisbeten kalın 3 tanede metal rengi ve ince halka var bunlar ne işe yarıyor

@mehmetbeyy bence tecrübeniz yoksa aynakok ruble gibi parçaları bisikletçide taktırırn gevşek takarsanız farketmezseniz falan allah korusun...

• Beğen
Tepkiler: mehmetbeyy
Çoğu ikinci el olan parçaları öncelikle sıralanak isterim.
Giant xtc karbon kadro 16 inç
Elixir cr fren seti
Token jant mandalları
Ritchey furç seti
Manitau pro r7 maşa
Xt jant seti
Nobby tubeless lastikler
Xt ön ve arka aktarıcı
Slx aynakol zincir ruble ve vites kolları
Ritchey elcik, gidon 600 mm,sele ve sele borusu 400 mm
Pro gidon boğazı
Token orta göbek

• Beğen
Tepkiler: Eibec
Bakım ve tamir malzemelerim ise:
Tork anahtari
Alyan set
Orta göbek anahtarı ve almış oldugum çanta şeklinde tamir aletleri hemen hemen herşey var
Shimano genel gres
Wurth drylube

Resim atmayı becerebilirsem atmaya çalışacam, tahmini 1 saat sonra başlıyorum biraraya getirmeye

Ne zaman aldığımı hatırlamadığım shimano degreaser yazılı sıvı, ne için almışım hatırlamadım :)

@mehmetbeyy Youtube da her parçanın montaj videoları var. Birden çok kez dikkatlice izle, ince detayları kap ve montaja başla. Altından kalkılamıyacak konu değil.

Kolay gelsin.

( parçaların fotograflarını yayınlamakla başlıyabilirsin. resim yükleme en kolay olanı.)

Orta göbek için shimano genel gres kullanıcam ama 6 tane halka ne işe yarar anlamadım

Her kadronun orta yataginin genisligi farklidir yanlis hatirlamiyosam shimano bb51-70-90 (deoreden xtr a kadar) 73 mm kullaniyor tokende bu civarda biseydir buyuk ihtimal, ama kadrolarin farkli olabiliyor (65-68-70 mm filan) bu yuzden aynakolda bosluk olmamasi icin bu pullar kullaniliyor.
Saft borusundaki spacerler gibi zaten onlar da spacer.
Kac tane takmaniz lazim bilmiyorum deneyin iste tam sikilinca bosluk olmamasi lazim ve tam sikilmasi lazim fazla takarsaniz da tam sikilmadigindan gevseyebilir.

Geri