uguryilmaz144
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.561
- İsim
- Uğur Yılmaz
- Bisiklet
- Mosso
Bildiğiniz üzere yakında 29 mtb'nin yanına bir de yol bisiklet almak gibi bir planım var. Kafamda hemen herşeyi netleştirdim. Hangi aynakol, hangi ruble,hangi grupset vs vs... Bugün de grubumuzla turlarken özellikle frenleri denemek için arkadaşlarımdan bisikletlerini ödünç aldım. Denediğim bisikletlerdeki grupsetler: Tourney, Sora, 105 ve Apex. Canımı sıkan kısım 105 ve Apex harici geride kalanlar beni fren gücü olarak tatmin etmedi, açıkçası hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Denediğim bu setlerden sonra kendi bisikletimi kullanınca M395'in giriş seviyesi bir fren sistemi olmasına rağmen ne kadar iyi görev yaptığını bir kez daha görmüş oldum. Ve Neticede benim de alacağım bisiklet çok iyi grupsetli olmayacak. Bu yüzden de fren gücü konusunda kafam biraz karışık. Benim burada yol bisikleti kullanan arkadaşlara sormak istediğim, daha hızlı bir bisikletle daha zayıf frenlerle nasıl duruyorsunuz? Uzak mesafeden fren sıkmaya başlıyorsunuz anlıyorum da, aniden bir fren yapma durumunuz olsa nasıl bir senaryo karşımıza çıkıyor? Ya da frenlerdeki zayıflığa bir çözüm ürettiniz mi? Malum 90kg'yum o frenler benim için yeterli frenleme gücünü oluşturmuyor...