Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hidrolik frenim tutmuyor

Enis Avcı

Aktif Üye
Tepki
14
Bisiklet
Carraro
arkadaşlar 1 aylık bisikletim var ve geçen gün lastik patlaması yüzünden bisikleti ter yatırıp jantı çıkardım ve tekrar takarken pistonun kapalı olduğunu gördüm bunu elimle açtırtırdıktan sonra jantı taktım ve bisikleti bir kenara koydum bir gün sonra bisiklete bindiğimde farkettimki arka fren çok az tutuyor aklıma gelen şey ise bisikleti çevirdiğimde yağ boşalmış olma ihtimali ilk defa hidrolik frenli bisiklet kullandığım için hiç anlamıyorum yardımlarınzı bekliyorum.

Scudo
Ters çevirmekle yağ boşalacağını sanmıyorum... frene bastığınız da fren kolu elciğe dayanıyorsa boşalmıştır.... onda bir şey yoksa fren balatalarını kontrol edin... daha tecrübeli biri yardımcı olacaktır....iyi forumlar..

@Buğra Kaan

fren kolu yarıya kadar geliyor yani dayanmıyor acaba yağ kaçmış falan olabilirmi baltalara

Konu hakkında fazla tecrübem yok ama kaliperde pistonlar yerine tam oturmamış olabilir. Haliyle geri çekmediği kısım fren performansını düşürmüş olabilir.

Fren kolunda problem yoksa... balatalara bakın varsa bir temizleme spreyi sıkın... balataların yerine oturup oturmadığına bakın... uğraşmaktan korkmayın o sizden korksun :)

@Buğra Kaan

uğraşacağım fakat elimde kalmasından korkuyorum :) hiç tecrübem yok bu konuda

@Buğra Kaan
uğraşacağım fakat elimde kalmasından korkuyorum :) hiç tecrübem yok bu konuda

ben de korkarak başladım o işlere zaten ama şuan tüm bisikleti parçalayıp tekrar takar haldeyim zamanla siz de de oluşur bir şeyler.. :) o zaman yarın hidrolik konusunda tecrübeli birine gösterin yardımcı olsunlar.... geçmiş olsun..

öncelikle elinde kalmaz için rahat olsun, fren kablosunu sabit tutup, fren kolunu hızlı bi şekilde pompala-bırak 1-2 dakika boyunca uygula, kol sertleşecektir tabi eğer hava yaptıysa. 1 aylık frende yağ akması olmaz diye düşünüyorum.

düzelme olmazsa bisikleti yine ters çevir, 1-2 dakika bekledikten sonra düzelt, yine ilk cümledekileri uygula, çok güç uygulamadan, gittiği yere kadar pompala-tamamen bırak, bu işlemi 1 dakika kadar uygulayıp da düzeltemezsen belki problemi vardır. kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: bkagan
@Cem Özyurt

pompalamakta ki amaç nedir..?

yağın basıncını arttırmak, aradaki havayı kaybetmek, ben bu şekilde çok düzelttim.

• Beğen
Tepkiler: bkagan
Bisiklete binmediyseniz iki tur atın, yağda azalma olmadıysa frenleme yapınca düzelebilir.

Aynen pompalama yapın, fren elciği sertleşene kadar devam edin düzelecektir...

yağda hava boşluğu olabilir.. pompalama yapın.. sertleşecektir.. olmazsa hava boşluğunu almak için yağ takviyesi yapmak gerekir.. bunu kendiniz de yapabilirsiniz.. ama gerekli malzemelerinizin olması lazım.. yoksa bisikletçiye giderseniz hızlı bir şekilde halledecektir.. ama her bisikletçi bu işleri bilmez..

@Cem Özyurt

dediğinizi yaptım fakat kol sertleşmedi ve sonuç alamadım fren sıktığımda gıcık bir sesde çıkarıyor eskiden böyle bir sesde yoktu

@ahmet turan
Bisiklete binip denediniz mi, benimkinde yağ kaçağı bile oldu. Defalarca sık bırak yaptım ondan sonra fayda etmedi, üzerinde gittim bisikletin birden düzeldi.
Yağ kaçağında bisikleti doğrulttuğumda(teker patladığı için yatırmıştım ben de)fren kolu gidona çarpıyordu.

arkadaşlar hepinize çok teşekkürler sorunumu çözdüm gibi balatları çıkarıp bir güzel deterjanlı suyla yıkadım rotorlarla birlikte çıktım 5 dk kullandım bisikleti ve frenlerim eskisinden çok daha iyi tutuyor ve sesde kesildi kullandıkça daha iyi olacağını düşünüyorum

arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve yeni başlık açmayı beceremedim.6 yıl önceki konuya yazmaktan başka çare bulamadım. kusura bakmayın hem forumda hem başka sitelerde araştırmama rağmen çözüm bulamadım. bisikletim rockrider 540 hayes radar fren sistemi var ve ön kaliperin içi kendi kendine yağ oluyor pistonlar kaçırıyor olabilir mi ?

Olabilir evet sistem kaç yaşında? Bakım gerekiyor olabilir.Bu arada hayes in her ne kadar yedek parçası az bulunuyor yada bulunmuyor olsa da çok kaliteli ve güçlü bir fren sistemi.Fren performansı olarak shimano nun üst serileri ile boy ölçüşür.

Sistem 2 yıl civarı kullanıldı peki piston bakımını nasıl yaparım yada değişim mi gereklidir teşekkürler

Geri