Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik Kablo Kısaltmak

Google Chrome tarayıcı kullanıyorsan içindeki çeviri ile türkçe yapabilirsin. Bunları çevirmekle kimse uğraşmıyor artık :)

@mariokaldato

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Ali Ağun Freni sildim bir süre freni sıkıp bıraktım tekrar olacak mı diye bakayım akşam fotoğraf çekerim.
@mariokaldato evet ben de düşündüm. İngilizce öğretmeni bir arkadaşım ile yazılanları çevirebilirim ya da kendim tekrar yaparak resimlerle anlatım yapan bir konu oluşturabilirim.

@emrehan.
Aynen abisi basitce anlat fotolari numaralandir koyver gitsin

@Ali Ağun
:D biliyomda ceviriden hc bisey anlasilmiyo bilader :D

@pohuman evet yağ haznesinin oradaki vidadan sızıntı vardı biraz önce baktım.

@emrehan. acaba farkında olmadan oradaki contayı mı düşürdünüz? Vidayı söküp kontrol etmenizde fayda var.

@pohuman ama o vidayla işim hiç olmadı. kablonun fren kolauna girdiği yerdeki somunu söktüm ve kabloyu koldan ayırdım. daha sonra kabloyu kestim ve bağlantıyı yaptım.

@emrehan. zaten kabloyu kısaltınca hidrolik yağı ister istemez akıyor ve eksiliyor. Hava da yapıyor haliyle. Gerekli malzemeniz yoksa en azından üstteki vida yerinden damla damla ekleme yapmalısınız..

@Ali Ağun resimlerdeki alyan vidalardan birinde sızıntı var gibiydi. kablo bağlantı yerlerinde sızıntı yok.
https://i.hizliresim.com/g82rvN.jpg
https://i.hizliresim.com/9ogaA8.jpg

Bu sistemlerde shnimano yazan kapağı açmanıza gerek yok. Sanıyorum o kapağı açtınız. Kapağın çevresindeki sızdırmaz lastik tam yerine oturmamış ta olabilir tekrar sökülüp kontrol edilmesi gerek. Sonrasında tekrardan az miktarda yağ takviyesi yapmanız gerekebilir. Yağ ilavesi için kapaktaki geniş yüzeyli tek vidayı sökerek yapmanız yeterli olacaktır.

@emrehan.

@Ali Ağun Kapağı açmadım. kablonun fren koluna girdiği yerdeki somunu döndürerek kablo ucunu çıkardım. Kabloyu kestim parçalarını taktım. kabloyu tekrar takarak sıkıştırdım. Yağ haznesine hiç bi şekilde müdahalede bulunmadım.
Başka bir sıkıntı olmalı.

Arkadaşlar selam,

Gidonum toplamda yaklaşık 14 santim yükselecek. Bununla alakalı parçaların siparişini verdim. Aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere, hidrolik kablolarının neredeyse hiç fazlalığı yok. Gidon yükseldiğinde büyük ihtimalle bu konuda sorun yaşayacağım.

Bisiklet henüz çok yeni. En fazla 50 kilometre sürmüşümdür. Şunu sormak istiyorum. Kablo yetersiz gelince kabloyu set halinde mi almak gerekir veya mevcut kablonun başı ve sonundaki aparatları metre işi alacağım kabloya geçirmek mümkün müdür? Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? (Shimano MT200) Son olarak, MT200'lere herhangi bir hidrolik kablosu uyar mı yoksa MT200 uyumlu kablo mu almam gerekir?

Selamlar

mdb-f37725_290186.jpg

Merhaba,

evet tüm HD hortumlari oluyor, yalniz asagidaki fotografda görülen üc parcadan isaretledigim iki parcayi yeni takmanizi israrla öneririm. Bunlar conta görevi görüyor ve ikinci defa kullanilmasini tavsiye etmem.

shimano-olive-insert-pin-und-anschlussflansch-fuer-sm-bh90-hydraulikleitung-mtb.jpg

abi çok fazla anlamıyorum fakat masrafa girmişsiniz bence ek yapmak yerine yek pare kablo olması daha mantıklı gibi me geldi uzun kablo alın direk bağlayın araya ek parça takmayın

14 cm olduğuna emin misiniz, 14 mm olmasın ? Yoksa çok ciddi bir değer bu eğer 14 cm ise. Zira benim bisikletimin alın borusu toplam 13 cm olması lazım. Siz bir alın borusu daha ekliyorsunuz toplam stack mesafesine.

Sorunuza gelecek olursak evet iki adet yeni hidrolik kablo gerekecektir %95. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın bahsettiği iki adet parçadan ikişer adet temin etmelisiniz. Yeni alacağınız hidrolik hortumların hem kaliper tarafına hem fren kolu tarafına gerekli bu iki parça da.

• Beğen
Tepkiler: Arena
merhabalar bende yakın zamanda ikinci el bir carraro bisiklet aldım ve aldığım adamın boyu uzun olduğu için ekstra gidon yükseltme aparatı takmış ve olabilecek en yüksek seviyede
aslıda rahatsız etmiyor ama biraz daha aşağıda dursa daha da iyi olur
1 parmak kadar indirme şansım var mı acaba gidonu ve bunu nasıl yapacağım?

merhabalar bende yakın zamanda ikinci el bir carraro bisiklet aldım ve aldığım adamın boyu uzun olduğu için ekstra gidon yükseltme aparatı takmış ve olabilecek en yüksek seviyede
aslıda rahatsız etmiyor ama biraz daha aşağıda dursa daha da iyi olur
1 parmak kadar indirme şansım var mı acaba gidonu ve bunu nasıl yapacağım?

Gidon yükseltme aparatında gidon bu şekilde takılıdır ve altında bundaki gibi spacer'lar vardır:
1701371987219.png1701372015188.png

Bu alttaki spacer'lardan istediğiniz/gerektiği kadarını gidon boğazının üstüne alarak gidonu alçaltablirsiniz.

1701372187235.png

BH59 hortum ve 4 set iğne ve zeytine ihtiyacınız olacak. Kaliper ve koldaki sıkıştırma vidaları tekrar kullanılabilir.

(link)

abi çok fazla anlamıyorum fakat masrafa girmişsiniz bence ek yapmak yerine yek pare kablo olması daha mantıklı gibi me geldi uzun kablo alın direk bağlayın araya ek parça takmayın
Merhaba Atalay,

sen yanlis anlamissin galiba, arkadas ek yapmak istemiyor. Üzerindeki hortumlari cikartip yerine daha uzun tek parca hortum takmak istiyor. HD Fren hortumunu zaten istesen de ek yapamasin, bu mümkün degil.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Sizden aldığım bilgiler ışığında şöyle bir parça buldum. Ek yapmaya yarıyor. (link)

Fakat maliyet avantajı olmadığı için kabloyu yenilemek daha işime gelir.

Alçak gidon sevmiyorum arkadaşlar. Öyle sportif, saniyelerle yarıştığım bir sürüş stilim yok. BMX gidonu takmaya karar vermiştim, 24 santim abartı olabilir diye düşünüp vazgeçtim. Cannondale Cruise Control 10 cm Riser gidon ve 4 santimlik yükselme sağlayıp, gidonu 4 santim geriye çeken yekpare bir gidon boğazı sipariş verdim.

Ortaya çok absürt bir görüntü çıkmayacak. Şöyle bir şey olacağını tahmin ediyorum.

81VF5qyKr3L.jpg

Geri