Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolikl fren hakkında iki sorunum

MuhammedAAA

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
Merhaba, iyi forumlar.

İlk sorunum yeni balatanın( kesinlikle uyumlu balata) kalipere oturmaması. Zar zor oturtsam da sürekli sürtüyor. Hiç boşluk yok. Kaliperin içindeki piston 1-2 mm dışarıda gibi duruyor bununla ilgili olabilir mi ? Öndeki neredeyse bitmiş pedleri taktığım zaman bile bir süre sürtme oldu.

İkinci sorunum ise ön frenin ilk aldığım zamanki kadar performans vermemesi. Balatasını değiştirdim ama hızlıyken sonuna kadar sıktığım zaman yavaşlayarak duruyorum aniden kilitlenmiyor. Yavaş hızdayken de önce yavaşlıyor sonra kilitleniyor.

avid Elixir 7 kullanıyorum.

Rotorlarla ilgisi olabilir mi ?

Scudo
1. cevap : pistonları geri ittirmen lazım.
2. cevap : bu konu hakkında bilgim yok.

hacım kalıperde ufak bı yag bırıkıntısı oluyomus..o yuzden yenı takılan balatalar tam uymuyomus o yag bırıkıntısını vıdayla acarak bır damlacık cıkartınca kalıper rahatlıyomus ve lap dıye sıkıntı olmadan surtunme olmadan calısıyomus..bende daha önce senın yasadıgın sorunu yasadım ve delı oldum..balatalar orjınal olmasına ragmen kalıpere gırıyodu takıyodum..içerdekı pistonlarada bastırıp esıtlıyodum ama olmuyodu..bisiklet tamiri yapan bi abimiz bana böyle anlatmıstı.:)ama o vıda avıd elixir 7 de nerede bılemıyorum:)saygılar umarım bı faydası dokunmuştur.:)

avid elixirde öyle sıkıntı bildiğim kadarıyla olmuyor. bende elixir 5 var. balatayı değiştirdiğimde arası çok kapalıydı tekere bile sığmadı. plastik levye ile pistonları iyice ittirdim sıkıntı ortadan kalktı.
ama fren tutmama konusuna bişe diyemem. hiç tutmuyor deseydin rotora yağ bulaştı derdim ama. yavaş giderken sonradan kitleniyor deyince işler değiştri. başka bi sıkıntı olabilir.

Balata değiştirirken balataları söktüğünüzde fren kollarını sıkmışsanız hava yapmıştır ve bisikletçiye götürmek gerekir.

https://i.hizliresim.com/RENokZ.jpg
eger arkadasların dedıgı sıkıntılar gıderıldıgı halde yerıne oturmuyosa pistonları ıttırdıgın halde yerıne oturmuyosa dedıgım gıbı vıdanın az gevsetılıp içindekı sıkışan yagın alınması gerekır..o dedıgım vıdada buyu ıhtımal resımde ısaretledıgım yerde.ama yanılıyoda olabılırım.saygılar.

@Ziya Yılmaz

Merhaba kapalı sistem çalışan bir mekanizma hava almasını sağlayacak bir yerini açmadığınız sürece hava yapmaz!. Fren kollarını sıkarsanız pedler birbirine yapışır. Pedleri ayırmak için levde kullanırsanız geri açılır. Ancak siz sadece pedleri acmış olursunuz ve yukarıda olması gereken yağ kaliperde toplanmış olur. Hepsi o. Sistemi tekrar toplayıp bir iki kere frene basarsanız fren koluna kaliperin uyguladığı ters basınç sonucu yağ tekrar çıkacak ve boşalan kol tekrar dolacaktır. Pedleri olabildiğince geriye itmek tüm sorunu çözer!.. Teşekkür ederim..

Geri