Yıl: 2009, Yer: Yusufpaşa, kız arkadaşımın evi, evde bir arkadaşıyla kalıyor. Sabah sabah arıyorum yok telefon kapalı, merak ediyorum gidiyorum. Evde polisler, tutanak tutuyorlar, zor diyor polis, çok vaka var belki telefonlar bulunur... Parmak izi falan arıyorlar ama sonuç yok. Laptop ve telefon faturaları mevcut, polise teslim ediyoruz seri no ve IMEI'leri... Kızlara da diyoruz yuh hiç mi duymaz insan, dalga geçiyoruz uyanık olun diye
Hasılat: 2 laptop, 2 telefon, 200-300TL civarı para, makyaj malzemeleri...
Sonuç: Hala ses seda yok
Yıl: 2009, Bir önceki olaydan iki hafta sonra. Yer: Mecidiyeköy, öğrenci evi. Ev arkadaşımın 2 arkadaşı da evde. Bir gün sonra staj defterlerini teslim edecekler, laptoplarıyla sabaha kadar çalıştılar. Normalde de 3 kişiyiz, misafirlerle birlikte 5. Sabah uyandık kapı açık, kendimize zor geldik. Sanırım bayıltıcı bir şeyler sıkmışlar. Telefonların faturaları var, iki laptop eski ve seri vs yok, diğerlerinin var. Evde parmak izi çıkıyor ama burası zaten öğrenci evi, nerden bilelim sizin yapmadığınızı diye bir de üste çıkıyor polis. Arkadaşım sinirleniyor, diğer polisler ayırıyor...
Hasılat: 6 laptop, 4 telefon, 500TL civarı para, deri ceket, bir kaç çanta, fotoğraf makinesi
Zarar: Benim bir kaç satış toplantım var ama numaralar telefonla gidiyor, potansiyel kazançtan oluyorum. Arkadaşların stajlar yanıyor, bir tanesi o staj yüzünden bir sene okulu uzatıyor.
Yıl: 2013, Yer: Kadıköy, arkadaşın evi. Evde yok iken hırsız girmiş. Bilgisayarların faturaları var. Evde parmak izi çıkmıyor ama apartman giriş kapısına bakan güvenlik kamerası kayıtları var. Kapıda alarm var, ama kendisi zaten Gebze'de iken girmişler, haber vereni olsa da bir işe yaramıyor ki meretler. Hırsızlar apartma girerken ve çıkarken açıkça görülüyor (çıkarken arkadaşın çantası ile). Polis geliyor, tutanağını tutup gidiyor.
Hasılat: 2 laptop, 200TL civarı para, bir kaç içki, deri ceket, tablet, spor ayakkabıları, sırt çantası, saat, parfüm
Yıl:2014, Yer: Bakırköy, AVM Mağazası. Ben yeni telefon almışım iki gün olmuş, arkadaşımın telefonu bozulduğu için ödünç verdim. Arkadaş mağazada çalışıyorken çantası depoda. Hırsız depoya giriyor, çantayı karıştırıyor, benim telefonumu alıyor, önce mağazadan sonra da avmden çıkıyor. Tüm bu süredeki HD görüntüsü mevcut şahsın. Telefonun faturası var. Polis tutanak tutuyor gidiyor...
Zarar: Telefonun içerisinde İnönü Stadı'nın son maçına ilişkin videolar, 360 derece panaromik saha ortasından çekim, bir çok fotoğraf. (internete atıp verecektim ama acilen lazım olunca arkadaşa zaman yetmemişti). Arkadaş olsun bir daha çekersin dedi, dedim artık stad yok!
Haşmetli devletimiz diyor ki, çal koçum, korkma... Senin parmak izin de olsa, çalarken HD görüntün de olsa, elindeki cihazın faturası da olsa, hatta telefonun her an yerini görebiliyor olsam da takip etmeyeceğim. Kahraman polisimizin bu olaylardaki tek görevi tutanak tutmak. Ben daha farklısıyla daha karşılaşmadım.