Yol bisikletine geçtiğimden beri yoldaki tümsek ve çukurlardan dolayı popumu seleen hep kaldırıp adeta ip üstünde sürüyorum. Böylesine yollarda sürat yapınca tabi ki korkuyorum bundan dolayı
ben (herhalde yeni olduğumdan) mtb ile 25 üstüne çıkınca temkinli davranıp daha hızlanmamaya çalışıyorum en fazla 35 falan yaptım fazlasında gidon titriyor yavaşlıyorum. Bi de şu yoldaki çukur tumsek gibi şeyler gerçekten fena. İlk sürüşlerinden birinde takla atınca daha temkinli oluyo insan
@dethagorf
hıza alışmak için zaman gerekir, o zamana kadar kendiniz rahat hissettiğiniz hız limitlerin yavaşça zorlayabilirsiniz ve ellerinizi frende tutarak ihtiyacınız halinde frene yumuşak dokunmaya alıştırabilirsiniz kendinizi. ilk saniyede sadece padleri janta değdirip, ondan sonra fren şiddetini ayarlamak gibi.
korku değil ama genelde heyecan oluyor bende, anlık olarak ta yürek hoplaması yaşıyorum önünüze bi araç çıktığında ve size yol vermeyi bekleyecekmi ya da önünüzü tıkayarak duracakmı kestiremediğim zamanlarda oluyo, birde çok yatırınca tekinsiz bi hakimiyet duygusu oluyo, az sonra ön tekeriniz tutunamayıp kayacakmış gibi, o da baya keyifli oluyo. hız yaparken görüşünüzün net ve iyi, vücudunuzunda kasılmamış rahat bi halde olduğundan emin olmalıyız
Temiz ve düzgün asfalta sahip yollarda korkumuyorum, tam aksine daha da hızlanıp kendi limitimi görmek istiyorum. Yol bisikleti ile yaptığım en yüksek hız ise; rampada: 85.3 km/h, düz yolda: 81,7 km/h.
km sayacım yok ben hersey bıttıkden sonra strava kaydına bakıyorum goruyorum. çevreyolunda 66 km hıza kadar çıkmışım fakat anlık olarak gormedıgım ıcın farkında degılım ama o an o hızın farkına varsaydım endişe edebilirdim.
Bende en fazla 79 yapabildim şu zamana kadar.Rüzgar arkamda olabilseydi bi daha iyi şeyler yapılabilir ancak sarsılmalar insanı korkutmuyor değil.En küçük hata da bile uçup gidebiliriz yani.
Bir arkadaşında dediği gibi yollara güvenilmiyor çukur, çakıl vs. ufacık şeyde yüksek hızda bizi atabilir korkulmayacak bişey değil ancak bazen sınırları zorluyoruz bende en yüksek 70km/h gördüm henüz
Ben dağdan inerken asfalt yolda 55km/h gördüm hiç korkmadım dahada fazla hızdan korkmam fakat tek korktuğum şey mesela tam viraja geldik hızımız yüksek mecbur virajda biraz yatmak zorunda kaldık ama dışarı doğru açılıyoruz frene bassanda virajdan açılıyor işte o an karşıdan araba gelmesinden korkuyorum
Bisikletime keyif odaklı bindiğim için hız yapmıyorum/korkmuyorum.
Profesyonel olmayan sürücüler ile birlikte, gerekli güvenlik önlemini almadan ve hız yapmaya müsait olmayan yerlerde hız yapılmasını da tavsiye etmiyorum.
Hızına göre de değişir tabi Bazen böyle geliyor, gaza gelip yokuş aşağı asılıyorum pedallara ama zaten belli bir hızı geçince artık gerçekten hızlı gidiyorum diye hissediyorsun. Ben o an kendi kendime, "bu son sürüşün olsun istemezsin dimi" diyerek ufaktan frenliyorum
Eveeet. hidrolik fren olduğu halde rampa aşağı 40 dan sonra hep fren yapmışımdır ne olur ne olmaz bisiklet sonuçta incecik teker bi taş bi çukur gelir veya ters bir rüzgar eser. Daha önce takla atıp dişleri kırıp dudağı patlarmışlığım varda ondan sonra hep bir tereddüt var içimde ya düşersem diye
Birde iki kızım var onlardan kopmamaya çalışıyorum nedim
Bende acikcasi kendimden ziyade bisiklrte bir sey olacak, atiyorum frenler kopacak kadro kirilacak, zincir kirilacak diye boylr endiselerim var. Ama zaten bisiklet cok iyi olmadigindan guvenipte 70 e cikilmaz yani.