Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hız yaparken korkuyor musunuz?

Yokuş aşağı hızlanıyorum... 40 45 50 55 60 tam daha fazla hızlanacakken yolda ya önüme kırıyor ya kırmızı ışık yanıyor bişey oluyor ama ben hızı düşürmek zorunda kalıyorum. İlk hız denemem de bi araç kırmızı yanarken geçmişti ona çarpmamak için frenledim baktım duramadım ön frene asılıp takla attım. Arabaya çarpmaktan iyidir :D

Scudo
@Tasogare Ellerim hep frende bazen o yavaş dokundurmanın dozunu kaçırıp hızımdan oluyorum.
Korku var içimde dediğiniz gibi çevremdeki araçlara ve yolda çıkabilecek unsurlara güvenemiyorum.

@dethagorf
tekrar hızlanırsanız sorun değil :) yeterki lastiğiniz kitlenmesin yada tehlikeye girmeyin. etrafınızdaki uyaranlara ve hızınıza alışıp daha rahat hissetmeye baladığınızda yavaşça gelişecek bi durum bu. sonuçta ne kadar heyecandığınız, nabzınız, gibi bütün bu sürece etkiyen bi durum, limitleri yavaşça zorlamak daha güvenli ve kontrollü bence.
hıza ve ivmeye alışmak için her insanın belli bi süreye ihtiyacı var, daha uç örnekler vermek gerekirse motosiklette yüksek hızlara çıktığınızda, bacaklarda hissizlik ya da seğirme olabiliyor ve yavaşlayıp sakince herşeyi normale döndürmek gerekiyor, pilotlar da benzer süreçlerden geçirilip hız ve ivmeye kademeli alıştırılıyor

bir de eklemek gerekirse dönüşlerde, özellikle ince lastiklerde counter steering denilen zıt yöne kırma tekniğini kullanmak, ya da dönüşünüzün başlangıcını çok yavaş yapmanız gerekir ki, ince lastiğiniz dönüş için uygun konuma hazırlayabilsin kendini. keskin ve hızlı başlangıçlar yaptığınızda lastiğiniz doğru şekli alamamışsa ön tekerleğinizin kaymaya başlaması çok daha kolay olur.

Ben korku değil heyecan duyuyorum, ama 80 üzeri bir hızda görmedim, çabamda olmadı. Korku paniği beraber getirir, ani bir durumda gerekli refleks gösterilemeyebilinir buda ölümcül olabilir. Korkuyla değil güvenle sürmek üzere iyi pedallar :)

@Tasogare Çok teşekkür ederim demek ki anormal değil normal bi durummuş bi bende oluyor sanıyordum.
Düz yokuş aşağı bi öneriniz var mı?

:eek::eek::eek::eek: Viraj mı, Islak mı, Kumlu mu ?

ormanın çukurlu çamurlu taşlı çakıllı oyuklu yolları bile hafif ıslak ve kumlu tozlu asfalt kadar korkutmuyor beni.. :uzgnm:

60 üstü hızda isem ve şiddetlide rüzgar varsa korku o zaman devreye giriyor :D onun dışında hız adrenalini, adrenalin de bağımlılığı getiriyor. bisiklette 35 km hızdan aldığım zevki arabada 100 km hız vermiyor :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Eskiden hiç korkmazdım da, geçen kırmızıya takılmayayım arabaların arasında diye yan taraftaki benzinliklten transit geçiş yapacaktım yerleri yıkamışlar. Tam o sırada da biri atladı önüme sonra arkadan bi araba haydaaaa dedim. Dememe kalmadı ön teker sol ayağımın arkasını yaralayacak şekilde (düşünün artık) düştüm. Artık korkuyorum anlayacağınız

İstanbulda hatta Türkiyede hıza gerek yok, cidden insanların bilinçsizliğilinden ve kendinden başkasını düşünmeyişinden ötürü ben 45'i geçip canımı insanların kurallara uymasını bekleme ihtimalime bırakamam.

65 gördüm mtb ile yokuş aşağı, yol arnavut kaldırımıydı, yol ayrımına gelmeden yavaşladım,araç vb. çıkmayacak yerlerde pek korkutmuyor.

@dethagorf
zaten bildiğiniz şeylerdir ;
-droplardan tutmak, ağırlık merkezinizi alçaltmak
-ağırlığın çoğunu pedallara aktararak bisikleti ayaklarınızla tutmak
-poponuzu ve ağırlığınızı selenin arka tarafında konumlandırmak
-ani durmanız gereken durumlarda fren yapmadan önce poponuzu selenin dışına iterek ağırlığınızı arka lastik üzerinde konumlandırmak (2.video)
-kollarınızın rahat ve aşırı yük altında olmaması, yani eklemlerinizin kasılmamış ve rahatça hareket edebilir konumda olmalı. üst vücudunuzun bütün ağırlığını taşıyor olmamalı,
-frenleri yumuşak ve beraber kullanmak, kaymaya başlayan taraftaki fren kolu üzereindeki gücü azaltarak kontrol altına almaya çalışmak
-akord ayarınızın düzgün, lastik, jant ve fren pabuçlarının temiz olması
-bol deneme :)

Evet korkuyorum, yayalar arabalardan daha çok korkutuyor ve tehlikeliler.

Şehirler arası yollarda yaptığım hızlardan korkmuyorum.Fakat şehir içinde şehir trafiğine ayak uydurmak için gerçekleştirdiğim yüksek hızlar korkutucu oluyor.Bazı araba ve yayaların bisikleti araç olarak dikkate almamasından dolayı birçok tehlike atlatıyoruz.

Bu arada bisilletin şehir içinde 30km/h hız sınırı var.sehirlerarası yollarda da bu bu hız sınırı geçerli mi? Bilen var mı?

@cagugur motorlu taşıtlar hız kurallarına uymuyorken bisikletliler uyuyor mudur şehiriçinde :)

Siz bi de 20" katlanır bisiklet ile 40+ km/h hıza çıkın. Adrenalini görüyor musunuz görmüyor musunuz :D:D

Valla şehiriçinde hep bir teredüttüm var. oradan insan mı çıkacak araba mı çıkacak diye sürekli düşünüyorum. lakin riva yolu gibi yollarda ne verdiyse yapıştırmaya çalışıyorum.

90idi ince lastik ve yokuşun sonu fişkiyeler yola su sıçratıyor farketmedim hızlı olduğumu farkettim arabalar geçtiği yola çıkıyordu yavaşlayim dedim ön arka ayna anda yavaşça bastım sonra durmadı panik yaptım ön sıktım ( arka sıkcaktım) kaydığımı anladım gidonu bıraktım bırakmadan az sol kırdım bisiklet uzağa gitmedi bende yerde biraz sürttüm kol 1 hafta sargıda kaldı yanık gibi olmuştu . 90 la giden bi araçtan atlamak gibi ben zevk aldım şahsen güzeldi :D

60'dan fazlasına gerek yok. O süratlerde olabilecek herhangi bir aksilik kalıcı hasarlara ya da ölüme sebep olabilir. Ters rüzgar, lastik patlaması, yoldaki bir engel, gözünüze sinek kaçması, öndeki araçtan fırlayan bir taş, ayağınıza kramp girmesi, kalp krizi, yoldaki yağ birikintisi... Riske girmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
MTB rockrider 580 ne bir titreme ne bir korku süper bi inişti :)

Dosyalar

• Screenshot_20160811-233212.png
    Screenshot_20160811-233212.png
    16,3 KB · Okunma: 14
Geri